Digitalisering

Digital kompetanseheving for alle

Share this post:

Covid-19 har endret hverdagen til de fleste av oss. Hjemmekontor, hjemmeskole og hjemmeuniversitet skal bli «normalen» til over påske. Epidemien byr på store utfordringer både for den enkelte og for samfunnet, og den nye hverdagen bringer med seg krav til omstilling og tilpasning.

Det er lett å føle seg maktesløs når pilene peker nedover rundt oss i samfunnet, samtidig som ingen med sikkerhet kan fortelle oss når vi kan ta hverdagen tilbake. I disse tider er det derfor viktig å ta med seg mantraet om at utfordringer også fører med seg nye muligheter.

Aktivering og læring- for foresatte, lærere, elever og voksne

 Det er ikke til å legge skjul på at unntakstilstanden gir oss mer fritid. For mange, ufrivillig sådan. Skogstier og parkeringsplasser bugner av turklare mennesker etter arbeidstid, samtidig som sosiale medier koker over av nye bakeoppskrifter, strikkeprosjekter og kreative former for hjemmetrening.

Med mer fritid har vi mulighet til å få tid til det vi ellers ikke rekker i en hektisk hverdag.
Ukene vi har foran oss kan være en mulighet til å investere i faglig påfyll og personlig utvikling. Visste du at IBM tilbyr aktivitets- og opplæringstilbud for hele familien?

I et dynamisk arbeidsliv med raske endringer stilles det løpende krav til deg som arbeidstaker om kontinuerlig kompetanseutvikling. På IBM sine nettsider finnes et bredt utvalg av tilgjengelige læringsressurser. Gjennom kurs, opplæring og webinarer på IBM sine nettsider kan du videreutvikle dine profesjonelle og digitale evner, og øke kompetanse som bidrar til holde deg relevant i arbeidsmarkedet.

For elever på ungdomsskole og i videregående skole har vi utviklet den digitale læringsplattform IBM Open P-TECH. Gjennom interaktive kurs om temaer som blant annet informasjonssikkerhet, kunstig intelligens og blokkjedeteknologi gir vi ungdom mulighet til å skaffe seg verdifull kompetanse og oppnå digitale merker som kan lastes opp i sosiale nettverk.

For de aller yngste i familien tilbyr vi også aktiviteter som gjør det mulig å lære om bruk av teknologi gjennom lek.

Gå inn på ibm.com/skills/ og ibm.com/remotelearning/ for å lære deg mer om hvordan du kan aktivere hele familien og om hvordan du kan utvikle deg selv.

More Digitalisering stories

Når godt nok ikke er bra nok…

I de seneste år har vi stadig lest og hørt om selskaper i Norge og utlandet som blir utsatt for cyber angrep. Dette i form av løsepenge virus, ransomware etc. Viktige data blir kryptert for at lite vennligsinnede skal tjene penger eller rett og slett for å skape trøbbel for selskaper i form av skadeverk. […]

Continue reading

Venter intelligent bruk av kunstig intelligens i 2022

Den digitale hverdagen under pandemien har betydd enorme fremskritt for kunstig intelligens, både som arbeidsverktøy og hjelp til folk i hverdagen. 2022 blir det viktigste året for AI noensinne ifølge IBMs eksperter.

Continue reading

IBM lanserer nye lagringssystemer for virksomhetskritiske data

Dagens utfordringer for lagring, forvaltning og sikring av data er stadig voksende. Data blir sett på som virksomhetenes nye gull og vi møter stadig bedrifter som ønsker å bli bedre på hvordan de møter disse utfordringene med stadig økende krav både internt, fra eksterne samarbeidspartnere og fra eventuelle regulativer som bedriften må støtte.

Continue reading