Digitalisering

Digital kompetanseheving for alle

Share this post:

Covid-19 har endret hverdagen til de fleste av oss. Hjemmekontor, hjemmeskole og hjemmeuniversitet skal bli «normalen» til over påske. Epidemien byr på store utfordringer både for den enkelte og for samfunnet, og den nye hverdagen bringer med seg krav til omstilling og tilpasning.

Det er lett å føle seg maktesløs når pilene peker nedover rundt oss i samfunnet, samtidig som ingen med sikkerhet kan fortelle oss når vi kan ta hverdagen tilbake. I disse tider er det derfor viktig å ta med seg mantraet om at utfordringer også fører med seg nye muligheter.

Aktivering og læring- for foresatte, lærere, elever og voksne

 Det er ikke til å legge skjul på at unntakstilstanden gir oss mer fritid. For mange, ufrivillig sådan. Skogstier og parkeringsplasser bugner av turklare mennesker etter arbeidstid, samtidig som sosiale medier koker over av nye bakeoppskrifter, strikkeprosjekter og kreative former for hjemmetrening.

Med mer fritid har vi mulighet til å få tid til det vi ellers ikke rekker i en hektisk hverdag.
Ukene vi har foran oss kan være en mulighet til å investere i faglig påfyll og personlig utvikling. Visste du at IBM tilbyr aktivitets- og opplæringstilbud for hele familien?

I et dynamisk arbeidsliv med raske endringer stilles det løpende krav til deg som arbeidstaker om kontinuerlig kompetanseutvikling. På IBM sine nettsider finnes et bredt utvalg av tilgjengelige læringsressurser. Gjennom kurs, opplæring og webinarer på IBM sine nettsider kan du videreutvikle dine profesjonelle og digitale evner, og øke kompetanse som bidrar til holde deg relevant i arbeidsmarkedet.

For elever på ungdomsskole og i videregående skole har vi utviklet den digitale læringsplattform IBM Open P-TECH. Gjennom interaktive kurs om temaer som blant annet informasjonssikkerhet, kunstig intelligens og blokkjedeteknologi gir vi ungdom mulighet til å skaffe seg verdifull kompetanse og oppnå digitale merker som kan lastes opp i sosiale nettverk.

For de aller yngste i familien tilbyr vi også aktiviteter som gjør det mulig å lære om bruk av teknologi gjennom lek.

Gå inn på ibm.com/skills/ og ibm.com/remotelearning/ for å lære deg mer om hvordan du kan aktivere hele familien og om hvordan du kan utvikle deg selv.

More Digitalisering stories

Tre egenskaper mennesker, virksomheter og roboter trenger for å overleve

Covid-19 har satt mange virksomheter på prøve. Noen bedrifter vil ikke overleve pandemien, mens andre vil komme styrket ut av krisen. Tre viktige egenskaper kan være det som sikrer overlevelse, og robotskipet Mayflower er ekspert på alle tre. Allerede på 1800-tallet lærte vi fra vitenskapsmannen Charles Robert Darwin at verden tilhører den som best tilpasser […]

Continue reading

Står døren til hjemmekontoret åpen for hackere?

I mars tok nesten hele verdens arbeidsstyrke med seg datamaskinene sine til hjemmekontoret. Nå går debatten for fullt om hvor mye av vår fremtidige jobbhverdag som skal foregå hjemmefra. Uansett hvor man ender gjelder det å stenge døren til hjemmekontoret for hackere.   Siden koronaviruset sendte store deler av verden til hjemmekontor har veksten i […]

Continue reading

De tre største truslene i skyen

Først publisert i Computerworld 15.06.20. KOMMENTAR: Fremtidsrettede virksomheter foretrekker digitale skyløsninger. Med sin fleksibilitet, effektivitet, prosesseringskraft og brukervennlighet, bidrar de til produktivitet og innovasjonsevne, skriver Mari Grini. Samtidig er mange bedrifter bekymret for om de har kontroll på sikkerheten i skyen. Sikkerhetsbehov og risikotoleranse endrer seg ikke selv om man flytter IT-systemene til skyen. Når […]

Continue reading