Skyplattform og tjenester

Raskere innovasjon og vekst med bruk av skytjenester

Share this post:

Nesten hver dag møter vi nye tall som forteller oss hvor fort alt flytter seg til skyen. Dette overrasker oss ikke, ettersom skyen er det underliggende fundamentet for den digitale omstillingen som alle bedrifter må forholde seg til for å hevde seg i konkurransen. 

De nordiske landene er kjent for langt fremme når det gjelder digitalisering, og  de fleste bedriftene har allerede begynt reisen mot skyen. Og for en utfordrende reise! Selv endestasjonen er egentlig ikke kjent: Vil alle IT-funksjonene dine ende opp i en offentlig sky? Kommer du til å bygge en privat sky? Eller en blanding? Hvor lenge vil de gamle systemene dine overleve? Hvordan integrerer du det du allerede har, med skyen? Derfor er de veivalg som gjøres nå viktig for å ikke begrense fremtidige muligheter.

I tillegg til alle disse vanskelige, strategiske IT-spørsmålene blir du nødt til å håndtere nye forskrifter, for eksempel Personvernforordningen (GDPR) og den økende trusselen fra nettkriminelle. Mange bedrifter vil trenge å omstrukturere IT-avdelingene sine for å tilpasse dem til de nye driftsmodellene.

Til deg som er IT-sjef

Som IT-sjef har du hovedansvaret for at din bedrifts overgang til skyen blir vellykket. På tross av mange ukjente og ytre faktorer, er det du som til slutt blir holdt ansvarlig.

I hovedsak handler det om å skape den rette plattformen. En plattform gir deg tilgang til alle de nye elementene skyen, API-økonomi og mikrotjenester. En plattform som tilbyr skalerbarhet, rekkevidde og sikkerhet som støtter sin bedrifts vekststrategi.

Hos IBM har vi selv gått gjennom en større reise til skyen, og vi har hjulpet mange kunder å utforme sin skystrategi og sette den ut i livet. Vi har et tydelig syn på skyen som er basert på konsekvente valg og åpen teknologi, noe som lar enhver kunde velge den distribusjonsmodellen som er riktig for dem, uten å låse seg til én leverandør. Dette er den beste måten å sikre en vellykket reise på, selv om endestasjonen kan endes i løpet av reisen.

Hør vår leder for sky og kognitive tjenester, Johan Westman, fortelle om sine erfaringer fra ulike kundeoppdrag innen skytjenester og hybrid IT.

Beskytte eksisterende investeringer

Velge riktig implementeringsmodell

Sette sammen rett team

Starte i det små med piloter som gir rask gevinstrealisering

Les mer om IBM Hybrid Cloud Infrastructure her.

Vi er sikre på at du vil synes at disse 6 minuttene er vel anvendt tid.

Country Manager – IBM Integrated Technology Services

More Skyplattform og tjenester stories

Yngre utgave av datamaskinens mor

Først publisert i Computerworld 25. september 2019. KOMMENTAR: Vi tar for gitt at de tekniske løsningene vi omgir oss med fungerer. Det kan vi takke «datamaskinenes mor» for. Mainframe – eller IBM Z – lever i beste velgående. Har du noen gang tenkt på hvor mye av hverdagen du tar for gitt? Mobilen vekker deg om […]

Continue reading

Nyttige tips ved digitalisering med SAP S/4HANA

Svært mange norske bedrifter har valgt å bruke SAP ERP som ryggrad i den digitale økonomien. Den siste versjonen, SAP S/4HANA, er laget for å hjelpe kundene å foreta sin digitale transformasjonsreise. SAP S/4HANA erstatter tidligere versjoner, og kan kjøres både on premise og i skyen. En ERP-løsning gir virksomheter et konsistent og alltid oppdatert […]

Continue reading

Bygg et globalt utstillingsvindu for norsk digital kompetanse og innovasjon

Først publisert på digi.no 1. april 2019. I siste runde ble Norges nye regjeringskvartal redusert, men nå virker det i hvert fall klart at byggestart er 2020, første innflytting skjer i 2024 og totalt skal det gjøres plass til 4700 ansatte. Om det nye, symbolsk viktige regjeringskvartalet er stygt, pent, byfiendtlig eller funksjonelt, får arkitektene, […]

Continue reading