Digitalisering

Du er i førersetet til å ta data-drevne beslutninger

Share this post:

Vet du absolutt alt som er verdt å vite om dine kunder som vil føre til økt lojalitet og bevaring av kundeforholdet? Har du blant annet en oversikt i sanntid over hva kundene dine gjør på sosiale medier akkurat nå?

I dag vil hver eneste interaksjon mellom din merkevare og dine kunder lage data – et hav av data – og all den dataen har verdifulle innsikter som du kanskje aldri hadde forventet. Utfordringen er å lære hvordan man uanstrengt kan svømme inn i all denne dataen – uten å drukne i den.

Datastyrte beslutninger spiller en viktig rolle i dagens kundeopplevelse. Data er grunnlaget for en konkurransedyktig moderne kundeopplevelse, og markedsførere som gjør en god jobb med å inkorporere innsiktene basert på denne dataen inn i deres daglige prosess vil unektelig oppnå en fordel. En studie utført av Net Promoter Score avslørte at firmaer med en sofistikert analysepraksis for kundereiser vil se en gjennomsnittlig 27 % økning i kundetilfredshet.

Volumet av kundedata som er tilgjengelig kan lett være for mye å ta inn. Data er den mest fornybare ressursen og multipliseres kontinuerlig. Men det er viktig å alltid huske at den fundamentale grunnen til at all denne dataen eksisterer er for å gjøre livet ditt lettere, ikke mer komplisert – og i hvert fall ikke for å stresse deg.

IBMs Watson-styrte kognitive selvbetjeningsverktøy tar overfloden av kundedataen som kommer inn i systemet ditt og oversetter dette til verdifulle innsikter. Med den utfyllende og forhåndsdefinerte kundeanalysen designet for markedsførere har du mulighet til å bli din egen dataforsker. Du vil ha mulighet til å navigere gjennom all dataen selv – og få et makro-til-mikro syn på dine kunders opplevelser, oppdage og imøtekomme problemer, og til og med se igjennom problemområdene til kundene på nytt.

I morgen er det for sent når det kommer til å oppdage og imøtekomme behovene til forbrukere utstyrt med konstant tilkobling. Vi trenger å lokalisere de riktige folkene ved riktig tidspunkt, og finne presise svar i tide før de gjør en feil som ikke kan tilbakestilles.

For å oppsummere, så trenger de som jobber med kundeopplevelser å hele tiden stille seg selv mange spørsmål. Hvor engasjert med vårt merke er våre eksisterende kunder? Hvordan kan vi nå ut til nye kunder? Hvem er våre mest verdifulle kunder nå? Heldigvis kan vi i dag finne umiddelbare svar til mange spørsmål raskt og uten behov for dataforskere.

Watson-styrt kognitiv selvbetjente kundeopplevelsesverktøy er dagens vekst-hack for bedrifter med alle størrelser og alle forretningsområder. IBM er i forkanten av utviklingen av neste generasjons kognitive selvbetjeningsverktøy for styrende kundeopplevelser, og de fremtidige mulighetene er uendelige. Å forbedre kundeopplevelser har aldri vært så inspirerende som akkurat nå.

Vil du vite mer, så kontakt meg gjerne på LinkedIn og kom på Watson Summit Oslo den 16. november.

//Kristoffer Gudmundsen, Norway Country Manager Watson Customer Engagement

Save

More Digitalisering stories
By IBM

Har du som teknolog lyst til å gjøre en forskjell for morgendagens Norge? 

Vår konsulentavdeling har mye aktivitet med det offentlige Norge og forsvarssektoren- og nå skal vi styrke laget betraktelig! IBM er en global leverandør av teknologiløsninger for fremtidsrettete aktører i privat og offentlig sektor.  Globalt er selskapet over 100 år, og vi feirer 85 år i Norge i år. IBM opererer i skjæringspunktet mellom teknologi, forretning […]

Continue reading

Bærekraftig Arendalsuke 2019 for IBM – og samfunnet

Når en liten sørlandsby som Arendal blir snudd på hodet en ukes tid så skjer det noe spesielt. Det skapes et unikt rom for dialog. Meningsutveksling beriker livene våre! Ja, det var sommer og sol og godværsskyer, men bakteppet for Arendalsuka, som er blitt Norges viktigste politiske møteplass, var de store samfunnsutfordringene vi står overfor. […]

Continue reading

Kunstig intelligens krever ekte endringsvilje

Først publisert i Dagens Perspektiv 11. september 2019. I verdens største økonomier må 120 millioner mennesker omskoleres de neste tre årene for å møte nye krav i arbeidslivet. Kunstig intelligens tvinger frem enorme endringer, viser ny undersøkelse. SYNSPUNKT. For tre år siden mente verdens bedriftsledere at naturfag, matematikk og teknologiforståelse var de mest nødvendige og […]

Continue reading