Mobilitet

Rett informasjon til rett tid gir rett service – så enkelt, og så vanskelig, er det.

Share this post:

SAS har drøyt 800 avganger hver dag og dermed rundt 80 000 passasjerer med forskjellige behov – mange av dem med korresponderende flygninger. Da er det lett å forstå at kabinpersonalets muligheter til å gi personlig tilpasset service er helt avhengig av tilgangen til rett informasjon til rett tid.

Designet av Apple + IBM for SAS

 

 

 

 

 

Den digitale løsningen som SAS har valgt å utvikle sammen med oss i IBM og Apple, erstatter en papirbasert prosess som har blitt brukt i mange år. I stedet for å bruke en utskrevet passasjerliste som ikke alltid inneholdt den nyeste informasjonen, er kabinpersonalet nå utstyrt med en mobilapp kalt WeFly som alltid viser den nyeste informasjonen – helt fra de selv ankommer flyplassen, til flyet har landet og alle passasjerene har gått av.

Appen er direkte knyttet til informasjon om passasjerene, for eksempel deres neste flygning, og om hvordan disse avgangene ligger an i forhold til tidstabellen. På den måten kan kabinpersonalet bistå passasjerene med verdifull informasjon i sanntid under hele reisen og dessuten gi personlig tilpasset service, for eksempel ved behov for spesialkost eller annet.

Dette er gunstig for de reisende, men også for kabinpersonalet, som kan være sikre på at de alltid har tilgang til rett informasjon til rett tid – slik at de kan gjøre jobben sin på best mulig måte.

Ta gjerne kontakt med meg via LinkedIn om du har spørsmål om dette spennende samarbeidet mellom SAS, IBM og Apple.

/Per Söderberg,
IBM Client Director for SAS (Scandinavian Airlines)

Mer informasjon:

 

Den økende mobiliteten fører til nye utfordringer.
Hvor mobil er du? Ta en rask mobilstrategivurdering

More Mobilitet stories

Er din bedrift rustet for konsekvensene av klimaendringer?

De siste ti årene har vi sett store klimaendringer. Temperaturøkning og ekstremvær byr på store økonomiske utfordringer. Forsikringsbransjen forteller om kraftig økning i naturskadehendelser. Millionbeløp blir utbetalt årlig, og beløpene blir bare større for hvert år. Det er derfor viktigere enn noensinne at vi innovative og jobber med fremtidsrettede løsninger som kan redusere klimaskader.

Continue reading

Kvantesikkerhet vil sikre deg mot morgendagens cyberkriminelle

I 2020 ble alle aspekter av livet, fra jobb og studier til underholdning og sosialt samvær, digitalisert. I takt med ny banebrytende teknologi og økende avhengighet av skytjenestene som muliggjør utviklingen, øker også sikkerhetskravene. IBM Research har lansert sine spådommer for 2021. Selv om mye er usikkert fremover, er det helt klart at hybride skyløsninger […]

Continue reading

Vi forplikter oss til nullutslipp innen 2030

Engasjement for bærekraft og miljø er ikke noe nytt for IBM. I over 30 år har vi vært åpne om hvordan vi håndterer avfall og bruker energi. Vi har lenge hatt konkrete mål for å redusere energibruk, øke andel fornybar energi og redusere utslipp av klimagasser. Vi forstår alvoret knyttet til global oppvarming og har […]

Continue reading