Kunstig intelligens

Watson til tjeneste

Share this post:

Kognitive systemer endrer måten vi jobber og lever på, og er nå mer tilgjengelig enn før. Kognitiv teknologi gjør dine produkter, tjenester og prosesser intelligente og utvikler din forretning til å bli en tenkende, lærende og resonnerende virksomhet.

Hva er kognitive systemer?

De fleste har hørt om det, men hva er egentlig et kognitivt system? Kort forklart så er kognitiv databehandling er en simulering av menneskelige tankeprosesser i en datastyrt modell. Det innebærer selvlærende systemer som bruker mønstergjenkjenning og naturlig språkprosessering.

Kognitiv teknologi gjør det som tidligere var urealistiske ideer realistiske – og nå kan din neste kundeservicemedarbeider være en robot som aldri har en dårlig dag på jobben og som klarer å tolke språk, ønsker, ansiktsuttrykk og følelser. Så kan dine ansatte fokusere på andre oppgaver.

Etterhvert som samfunnet digitaliseres samler vi også større datamengder og hele 90  prosent av dataen som eksisterer i dag er generert de siste to årene. Dette gjør at vi har muligheter til å få en vesentlig bedre forståelse for egen virksomhet, men også for våre kunder. For at du skal kunne hente ut verdi av disse dataene trenger du hjelp av systemer som er i stand til å analysere og forstå all dataen.

Watson lærer, forstår og resonnerer

De siste årene har Watson blitt mer kjent i det norske markedet. Watson er IBMs kognitive teknologi som bistår med nettopp dette. Watson lærer, forstår og resonnerer og hjelper deg til å ta bedre beslutninger. Watson er med på å endre en rekke industrier. For eksempel jobber Watson innen helse sammen med legene for å bekjempe kreft. Her bruker man  kognitiv teknologi til å gi grunnlag for å stille en diagnose og å finne riktig persontilpasset behandling til kreftpasienter. I opplæringen hvor Watson ble utdannet som lege kunne Watson lese og forstå et pensum på hele 25 milliarder forskningsartikler i løpet av kun én uke.

Watson-teknologien brukes også i også i Pepper, en robot utviklet Softbank som i dag brukes som kundebehandler for flere store internasjonale kjeder. Pepper forstår følelser,har en iPad på brystet som er knyttet opp til Watson og har dermed tilgang til all verdens informasjon.

Flere norske organisasjoner har nå tatt Watson-teknologien i bruk, og vi har såvidt sett starten på hva denne teknologien kan bidra med. Kognitive systemer lærer på samme måte som vi mennesker gjør – ved erfaring og opplæring. Jo flere industrier og jo mer data Watson får kjennskap til, jo smartere blir den!

Lær mer om Watson på IBM Business Connect 1. November

Det ligger et enormt potensiale i hvordan kognitive løsninger som IBM Watson kan forbedre måten vi jobber på internt i en organisasjon, men også hvordan vi lytter, lærer og forstår våre kunder. Med dagens teknologi har man et hav av muligheter til å forstå kundene våre bedre. Vi legger fra oss ekstremt mange «digitale inntrykk» i løpet av en dag. Dersom man er i stand til å hente verdifull innsikt ut i fra all denne dataen som kommer i form av Tweets, Facebook-poster, e-poster, Instagram-innlegg og kanskje til og med ansiktsuttrykk (!), så sitter du plutselig med en mye bedre forståelse av hva kundene dine vil,mener og hvilke behov de har.

På IBM BusinessConnect får du innsikt i hvordan du kan lære å kjenne kundene dine bedre og hvordan du kan bruke teknologi for å ta riktige beslutninger i din organisasjon. Vi gleder oss til å fortelle deg om hvordan din organisasjon kan dra fordeler av kognitiv teknologi!

Meld deg på her!   #IBMBCNO

/Ida


More stories

Venter intelligent bruk av kunstig intelligens i 2022

Den digitale hverdagen under pandemien har betydd enorme fremskritt for kunstig intelligens, både som arbeidsverktøy og hjelp til folk i hverdagen. 2022 blir det viktigste året for AI noensinne ifølge IBMs eksperter.

Continue reading

Vil forenkle teknisk informasjonsflyt med kunstig intelligens

Sharecat, som strukturerer teknisk informasjon for en rekke bransjer, vil ta i bruk kunstig intelligens for å øke sin teknologiplattforms skalerbarhet, kapasitet og automatisering. Et nylig fullført digitalt kartleggingsprosjekt viser et stort potensial. Sharecat leverer en skybasert teknologiplattform for håndtering av teknisk anleggsinformasjon til industrier med komplekse produksjonsanlegg både nasjonalt og internasjonalt. Nå skal den […]

Continue reading

Tre egenskaper mennesker, virksomheter og roboter trenger for å overleve

Covid-19 har satt mange virksomheter på prøve. Noen bedrifter vil ikke overleve pandemien, mens andre vil komme styrket ut av krisen. Tre viktige egenskaper kan være det som sikrer overlevelse, og robotskipet Mayflower er ekspert på alle tre. Allerede på 1800-tallet lærte vi fra vitenskapsmannen Charles Robert Darwin at verden tilhører den som best tilpasser […]

Continue reading