Digitalisering

Disrupt or be Disrupted

Share this post:

I januar var jeg på verdens største retail messe i New York, NRF Big Show. Her fikk jeg blant annet gleden av å oppleve et bilfritt Manhattan på grunn av hva vi i Norge ville kalt en liten snøbyge. Men det viktigste jeg har tatt med meg hjem er at den teknologiske verden vil forandre seg like mye de neste fem år som den har gjort de siste 2000 årene. Og jeg er enig! Det er bare å stålsette seg for det kommer til å gå fort. Enten er man med, eller så vil man bli forbigått! Det unormale er den nye normalen, og alt er i konstant forandring.

Mens politikerne krangler om hvordan de skal forholde seg til delingsøkonomien, er delingsøkonomien allerede i gang med å dele seg selv. Her hjemme har Uber sjåfører blitt avskiltet og bøtelagt. I Frankrike streiker et helt samfunn fordi de føler seg truet av den nye økonomien. I andre land som har tatt i mot denne økonomien, med mer åpne armer, kan man høre om nye samarbeid og partnerskap som nettopp ”forstyrrer” et allerede disruptivt marked. Et gammelt ordtak heter; If you can´t beat them, join them” eller ”eat them”. Det viktigste er at man gjør noe.

Kognitiv teknologi sammen med kunstig intelligens vil ha stor betydning for bransjer og industrier. Desto fortere man innser det desto raskere kan man innstille seg. IBM har jobbet med kognitiv teknologi i flere år. Vårt system Watson har helt siden den ble presentert og vant Jeopardy  i 2011 vært en av våre viktigste merkevarer. Watson har senere skolert seg og tilbys nå som en tjeneste til flere bransjer og industrier. Robotics er også et ”buzz” ord og ”Pepper” er navnet på en av disse robotics som allerede er installert i flere retail butikker og hoteller rundt om i verden. Den skal i første omgang ta hånd om enkle oppgaver som å svare på spørsmål som om hvor brukeren kan finne en vare eller hva er wifi passordet på dette hotellet. Hvis dere er i tvil så er ”Pepper” drevet av kognitiv Watson løsninger.

                                                                                                                                                                                             Bildet er hentet fra http://www.zdnet.com

Vi har alle opplevd det vi kaller god kundeservice flere ganger i vårt liv. Men vi har også flere eksempler på dårlig kundeservice. Serendipity betyr å skape en hyggelig overraskelse eller enda bedre, et magisk øyeblikk. De som overlever fremtidens varehandel er de som kan skape de magiske øyeblikkene for kunden hver gang..

Jeg tror det er på tide å ta frem post-it lappene og tenke utenfor boksen. Finne frem til de ideer og tanker som gjør at man får innsikt i sine kunders ønsker. Hvis ikke du er disruptiv, kan du være ganske sikker på at dine konkurrenter er det.

/Kim

More stories

Er din bedrift rustet for konsekvensene av klimaendringer?

De siste ti årene har vi sett store klimaendringer. Temperaturøkning og ekstremvær byr på store økonomiske utfordringer. Forsikringsbransjen forteller om kraftig økning i naturskadehendelser. Millionbeløp blir utbetalt årlig, og beløpene blir bare større for hvert år. Det er derfor viktigere enn noensinne at vi innovative og jobber med fremtidsrettede løsninger som kan redusere klimaskader.

Continue reading

Kvantesikkerhet vil sikre deg mot morgendagens cyberkriminelle

I 2020 ble alle aspekter av livet, fra jobb og studier til underholdning og sosialt samvær, digitalisert. I takt med ny banebrytende teknologi og økende avhengighet av skytjenestene som muliggjør utviklingen, øker også sikkerhetskravene. IBM Research har lansert sine spådommer for 2021. Selv om mye er usikkert fremover, er det helt klart at hybride skyløsninger […]

Continue reading

Vi forplikter oss til nullutslipp innen 2030

Engasjement for bærekraft og miljø er ikke noe nytt for IBM. I over 30 år har vi vært åpne om hvordan vi håndterer avfall og bruker energi. Vi har lenge hatt konkrete mål for å redusere energibruk, øke andel fornybar energi og redusere utslipp av klimagasser. Vi forstår alvoret knyttet til global oppvarming og har […]

Continue reading