Mobilitet

En usynlig revolusjon; IBM z13

Share this post:

Mainframe har lansert en ny versjon; IBM z13. Den skal være raskere, smartere, bedre og mer tilpasset vår mobile fremtid. Nye Mainframe er teknisk og arkitektonisk tilpasset for  å kunne behandle enorme mengder transaksjoner og data i sanntid. IBM z13 er dimensjonert for å takle veksten i dataproduksjonen i fremtiden.

Hva er Mainframe?mainframe

Mainframe er det datasystemet som raskt finner ut at du er deg når du putter visakortet ditt i betalingsautomaten på butikken og trykker koden. Maskinen samkjører dataene og utfører transaksjonen slik at du får med deg varene hjem. Mainframe synes ikke. Det bare er der.

Hvorfor trenger vi en ny versjon?

De siste årene har bruken av mobile enheter økt radikalt. I 2004 var det mindre enn én transaksjon per mobilbruker om dagen. I 2014 er det nærmere 37 transaksjoner daglig per bruker. En transaksjon kan sette i gang over 100 prosesser som samhandler på tvers av systemer som krypterer, sammenligner tidligere kjøp, bank til bank samhandling eller andre relevante tjenester. Dette erverver store mengder data. IBM z13 er dimensjonert for å takle veksten i produksjonen av datamengdene i fremtiden.

Den nye stormaskinen IBM z13 gir en spesiell mulighet til å oppdage svindel forsøk ved blant annet banktransaksjoner. Ved bruk av IBM z13, Big Data og Analytics kan banksystemene raskt oppdage at du umulig kan handle middag på nærbutikken samtidig som du kjøper luksusvarer et annet sted på kloden. Sanntidssamkjøring av de sentrale bankdataene satt sammen med ditt handlingsmønster gjør at bankene enkelt kan oppdage og stoppe svindel. Dette gjelder både privatpersoner og bedrift.

Ikke minst er det en økende interesse fra bedrifter å kunne trekke ut verdi og innsikt fra transaksjoner. Når dataene er tilgjengelig i sanntid gir det en unik mulighet til å skreddersy løsninger tilpasset den enkelte kunden og situasjonen kunden befinner seg i. Dette skal selvfølgelig skje umiddelbart. Vi liker ikke vente.

 

I dag kan Mainframe kjøre nesten 70% av verdens produksjonsarbeidsmengde. Med IBM z13 er Mainframe hetere enn noensinne.

Det nye systemet er utviklet for å håndtere den nye generasjonen av mobilitet, applikasjonsøkonomien og tilfredsstiller behovet for å trekke ut verdi og innsikt fra hver transaksjon. IBM z13 er også designet for å forhindre sikkerhetsbrudd og nedetid, så vel som å levere lavest kostnad av IT per virksomhet, per virtuell maskin, per databasespørring, per arbeidsmengde og til den laveste kostnaden av inkrementell vekst.

Se flere YouTube videoer om IBM Mainframe her.

 

Business Unit Executive Software

More Mobilitet stories

5G og Edge Computing – Hva skal vi med det?

De aller fleste har i en eller annen sammenheng hørt uttrykkene 5G eller Edge Computing. Ifølge teknologiekspertene definerer de fremtiden i IT-bransjen og vil være en driver for nye forretningsmodeller og muligheter. Men hva er egentlig disse begrepene? Og hva skal vi med dem? 5G I korte trekk er 5G den nyeste utviklingen innen trådløs […]

Continue reading

Hvordan lykkes med heldigitale globale konferanser?

Hvordan løser man utfordringen med å samle over 95 000 deltakere til konferanse i en tid der avgjørende smittevernstiltak hindrer mennesker å møtes? Her er fem tiltak som bidro til at IBM Think Digital 2020 ble et vellykket helvirtuelt arrangement. Hvert år pleier IBM å avholde sin globale årskonferanse «Think» i San Fransisco. I fjor […]

Continue reading

Innovativ teknologi sikrer trygge forbrukere: Call for Code og Covid-19

Sosial distansering inne i butikker og på offentlig transport hindrer smitte og bidrar til å redusere spredning og konsekvenser av sykdom. Men hva gjør man med køene som skapes utenfor eksempelvis apotek og butikker – er det like lett å overholde reglene om trygg avstand når over store mengder mennesker venter på bussen eller på […]

Continue reading