Miljø og bærekraft

IBM sparer både penger og miljøet

Share this post:

Klima er viktig for fremtiden og IBM. IBMs grunnlegger Thomas J. Watson, satte ned grunnsteinen i det som skulle bli en lang og bærekraftig forpliktelse ovenfor miljø og samfunn.

We accept our responsibilities as a corporate citizen in community, national and world affairs; we serve our interests best when we serve the public interest…. We want to be at the forefront of those companies which are working to make our world a better place.”

Miljøbilde1

IBMs første retningslinjer for miljø ble skrevet i 1967 og har siden det blitt revidert og modernisert flere ganger. IBM har tydelige operasjonelle mål for arbeidsmiljø, ytre miljø, ressurssparende produksjon og gjenvinnbare og miljøtilpassede produkter, samt gjenbruk.

IBM vil gjøre verden bedre ved å ta i bruk smartere løsninger. Derfor er det viktig å ta i bruk vår nye naturressurs, nemlig data, og høste utbytte av all informasjonen som finnes. Smartere løsninger innen infrastruktur, samfunn, trafikk, helse, kommunikasjon og samhandling er grobunn for et bærekraftig, fremtidsrettet og miljøvennlig samfunn.

IBM var det første store globale selskapet registrert med ISO 14001 standard i 1997. I 2011 viste IBM progresjon ved registrering av globale miljøstyringssystem og integrerte energistyringssystem med ISO 50001 standard.

Resultater

Her er resultatene fra arbeidet vårt innen klima, miljøvern og strømsparing:

Andregenerasjons klimamål:

Mål: 12% reduksjon i CO2 utslipp.

Resultat: Reduksjon i energirelaterte CO2 utslipp 15,7%. Denne suksessen kommer på toppen av å allerede ha redusert eller unngått IBMs CO2 utslipp fra 1990 til 2005 med hele 40% av vårt 1990-utslipp.

Energi miljøvern:

Mål: I 2009 satte vi oss et mål om å spare 1.100.000 MWh strøm innen 2012. Reduksjonen tilsvarer 20% av det totale strømforbruket IBM hadde i 2008.

Resultat: Total reduksjon i strømforbruk innen 2012 ble 1.246.000 millioner MWh. Vi overgikk vårt eget mål med 13,3%. IBM eksperter verden rundt med ekspertise innen produksjon, programvare, service og eiendom, utviklet og gjennomførte tiltak som reduserte forbruket radikalt. Dette prosjektet var et resultat av mer enn 6000 individuelle prosjekter på mer enn 500 lokasjoner i 56 land.

Data sentre:

Mål: Redusere energiforbruket på data-sentre globalt.

Resultat: 43 data-sentre fortelt på 19 land innen EU ble tildelt deltakerbevis i Data Center

Energy Efficiency basert på EUs regelverk. Det er eneste gang denne prisen er tildelt så mange enheter innen ett enkelt selskap til dags dato.

Satsningsområder fremover

IBM vil fortsette sitt arbeid mot et smart og miljøvennlig samfunn med smarte løsninger, bevisstgjøring og handling. Vi tar miljøansvar ved å kontinuerlig forbedre arbeidsmiljø, samt redusere forbruk og utslipp, gjenbruk og resirkulering. Vi har et omfattende miljøprogram og miljøretningslinjer, samtidig som vi arbeider aktivt med å forbedre prosesser og produkter fra et miljøsynspunkt.

Vi kan tilby andre bedrifter både lavere energikostnad og mindre miljøbelastning ved å sette datarommet på en «lavkarbondiett». På våre nettsider  kan du finne et selvtestverktøy som hjelper deg å bestemme hvor du kan forbedre den operasjonelle effektiviteten i ditt datarom slik at du får en bedre energiadministrasjon.

More Miljø og bærekraft stories

Kvantesikkerhet vil sikre deg mot morgendagens cyberkriminelle

I 2020 ble alle aspekter av livet, fra jobb og studier til underholdning og sosialt samvær, digitalisert. I takt med ny banebrytende teknologi og økende avhengighet av skytjenestene som muliggjør utviklingen, øker også sikkerhetskravene. IBM Research har lansert sine spådommer for 2021. Selv om mye er usikkert fremover, er det helt klart at hybride skyløsninger […]

Continue reading

 IBM lanserer FlashSystem 5200 – enda mindre, enda kraftigere 

Stadig flere organisasjoner gjennomgår betraktelige digitale transformasjoner og flytter deler av sin forretningsprosesser over i skyen for å kunne sikre sin relevans og fremtidens kunde- og brukeropplevelse. Den akselererte digitaliseringen som har fulgt utbruddet av Covid-19 har kun forsterket denne tendensen. Eksempelvis vil -ifølge IDC– mengden av data som skapes global vokse til 143 zettabytes […]

Continue reading

5G og Edge Computing – Hva skal vi med det?

De aller fleste har i en eller annen sammenheng hørt uttrykkene 5G eller Edge Computing. Ifølge teknologiekspertene definerer de fremtiden i IT-bransjen og vil være en driver for nye forretningsmodeller og muligheter. Men hva er egentlig disse begrepene? Og hva skal vi med dem? 5G I korte trekk er 5G den nyeste utviklingen innen trådløs […]

Continue reading