Sikkerhet

Flere målrettede dataangrep

Share this post:

IBM har nylig offentliggjort”X-Force 2012 Mid-Year Trend and Risk Report”. Sikkerhetsrapporten viser at det er ikke er tilstrekkelig fokus på sikkerhet og bedriftsretningslinjer. Her er hovedelementene:

Grunnleggende problem – dårlig passordsikkerhet: Mange tar for lett på passordene sine. Hvis man tenker på det stadig økende antallet sosiale nettverk folk deltar i – fra mer personlige til profesjonelle nettsteder – ser man tydelig at våre e-postadresser og passord blir felles faktorer som styrer vår nettidentitet. Vi har i 2012 sett mange overskrifter om brukernavn og passord som har blitt stjålet fra populære nettsteder for så å bli publisert på nett. For alle som benytter samme passord på flere kontoer – på alt fra sosiale nettsteder, bedriftsinnlogging til bankpassord – er slike passordtyverier svært farlig. Nettbrukere bør sikre seg med flere passord og helst benytte passordsetninger. En passordsetning består av en kombinasjon av ord eller en hel setning. Det gjør passordet lengre og mer komplekse, og derfor også vanskeligere å knekke.

En mobil verden: Mobiltelefoner blir stadig viktigere i våre liv, og det innebærer at nettkriminelle følger etter. Mobil sikkerhet er derfor en stor IT-utfordring. En del smarttelefonbrukere blir offer for SMS-svindlere siden applikasjoner som fremstår som trygge programmer faktisk kan inneholde skadelig kode. Den gode nyheten imidlertid, er at mobilangrep gikk ned i første halvdel av 2012 – til det laveste nivået siden 2008. Årsaken er trolig at utviklere i større grad investerer i sikkerhet.

Suksess i sandkassen: Et annet positivt element i X-force rapporten er lavere PDF-risiko. Æren går i stor grad til sandbox-teknologi, som innebærer at applikasjoner isoleres fra resten av datasystemet slik at eventuelt skadelig kode kun kan angripe hvor den ikke gjør skade. Motiverte datakriminelle vil imidlertid alltid prøve å bryte ut av sandkassen –så et fortsatt høyt fokus på PDF-risiko er viktig fremover.

Steffen Diedrichsen, sikkerhetsspesialist -IBM Security Systems

More Sikkerhet stories

Er din bedrift rustet for konsekvensene av klimaendringer?

De siste ti årene har vi sett store klimaendringer. Temperaturøkning og ekstremvær byr på store økonomiske utfordringer. Forsikringsbransjen forteller om kraftig økning i naturskadehendelser. Millionbeløp blir utbetalt årlig, og beløpene blir bare større for hvert år. Det er derfor viktigere enn noensinne at vi innovative og jobber med fremtidsrettede løsninger som kan redusere klimaskader.

Continue reading

Vi forplikter oss til nullutslipp innen 2030

Engasjement for bærekraft og miljø er ikke noe nytt for IBM. I over 30 år har vi vært åpne om hvordan vi håndterer avfall og bruker energi. Vi har lenge hatt konkrete mål for å redusere energibruk, øke andel fornybar energi og redusere utslipp av klimagasser. Vi forstår alvoret knyttet til global oppvarming og har […]

Continue reading

 IBM lanserer FlashSystem 5200 – enda mindre, enda kraftigere 

Stadig flere organisasjoner gjennomgår betraktelige digitale transformasjoner og flytter deler av sin forretningsprosesser over i skyen for å kunne sikre sin relevans og fremtidens kunde- og brukeropplevelse. Den akselererte digitaliseringen som har fulgt utbruddet av Covid-19 har kun forsterket denne tendensen. Eksempelvis vil -ifølge IDC– mengden av data som skapes global vokse til 143 zettabytes […]

Continue reading