Skyplattform og tjenester

Den fleksible skyen

Share this post:

Tiden da personlige datamaskiner og deres innhold var gift med hverandre, er på hell. Skyen har gitt oss en enklere, sikrere hverdag som sparer bedrifter millioner av kroner årlig – og gir oss arbeidstagere en mindre stressende hverdag.

Ved å ha informasjon og applikasjoner låst til din personlige maskin gjør du deg sårbar. En ødelagt pc grunnet en uberegnelig kaffekopp, eller en arbeidsdag med planlagt hjemmekontor som gikk føyken fordi du glemte pcen på jobben. Små hendelser kan være kilde til stor irritasjon, for ikke å snakke om ineffektivitet.

Data bør være lagret sikkert og tilgjengelig, uavhengig av plattform eller hvor du befinner deg. Har du kjøpt deg ny Ipad? Hvorfor ikke hente opp desktopen din i sofakroken og gjøre ferdig budsjettet som skal leveres i morgen? Via kryptert og sikker forbindelse selvfølgelig! Alle dine program, filer og innstillinger er tilgjengelig via et datasenter et eller annet sted i verden. Om det er i Norge, Finland eller Tyskland er helt uvesentlig. Alt du trenger er å få tilgang til det verktøyet og den informasjon som er nødvendig for å løse et problem og levere – uavhengig av maskinvare. Og om Ipaden eller pcen skulle bli gjenglemt, ødelagt eller stjålet? Synd selvfølgelig, men ikke noen krise. Skaff en ny og fortsett som før. Alt er tilgjengelig i skyen, raskt og sikkert.

Måten bedrifter og organisasjoner arbeider på er i endring, fra de bitte små til store samfunnskritiske.

Små organisasjoner har nå tilgang til kraft og programvareløsninger de tidligere bare kunne drømme om. Det var rett og slett for dyrt. Nå behøver de ikke lenger tenke på kostnader ved å designe løsningen, kjøpe og implementere dyre systemer. Man trenger ikke kjøpe teknologien. Man kjøper en løsning på de utfordringene man har.

Større organisasjoner arbeider også mer effektivt enn før. Ta for eksempel et sykehus hvor helsepersonell går fra rom til rom og behøver informasjon om pasienter raskt og sikkert. Ved å ha felles maskinvare alle deler på, enkel identifisering via fingeravtrykk eller smartkort, kan alle enkelt nå sin egen desktop. Personlig maskinvare blir ikke lenger en flaskehals som må oppgraderes i tide og utide for å ha den kraft og kapasitet som skal til for å innfri de siste programmenes systemkrav. Resultatet er bedre pasientbehandling og reduserte kostnader for sykehus og samfunn.

Fremover vil stadig flere organisasjoner lære å se potensialet i skyen for sin virksomhet. Det blir spennende å følge utviklingen videre. Jeg kan i alle fall love en ting; at IBM skal gjøre det vi kan for å gi deg smarte, fleksible løsninger som gjør arbeidsdagen din enklere.

Du kan lese mer om hvordan nettskyen kan brukes til å effektivisere hverdagen på våre nettsider.

More Skyplattform og tjenester stories

Når godt nok ikke er bra nok…

I de seneste år har vi stadig lest og hørt om selskaper i Norge og utlandet som blir utsatt for cyber angrep. Dette i form av løsepenge virus, ransomware etc. Viktige data blir kryptert for at lite vennligsinnede skal tjene penger eller rett og slett for å skape trøbbel for selskaper i form av skadeverk. […]

Continue reading

Venter intelligent bruk av kunstig intelligens i 2022

Den digitale hverdagen under pandemien har betydd enorme fremskritt for kunstig intelligens, både som arbeidsverktøy og hjelp til folk i hverdagen. 2022 blir det viktigste året for AI noensinne ifølge IBMs eksperter.

Continue reading

IBM lanserer nye lagringssystemer for virksomhetskritiske data

Dagens utfordringer for lagring, forvaltning og sikring av data er stadig voksende. Data blir sett på som virksomhetenes nye gull og vi møter stadig bedrifter som ønsker å bli bedre på hvordan de møter disse utfordringene med stadig økende krav både internt, fra eksterne samarbeidspartnere og fra eventuelle regulativer som bedriften må støtte.

Continue reading