Security

Dicht het gat in de beveiliging van je werknemers thuis en op kantoor

Share this post:

IBM partners Proofpoint en CrowdStrike integreren best-of-breed email en endpoint security

Steeds meer mensen werken op afstand. Dat brengt extra security-risico’s met zich mee, blijkt ook uit de cijfers: 92 procent van alle malware op een bedrijfsnetwerk komt binnen via e-mail. Hoe beveilig je jouw werknemers daartegen? Bekijk het webinar om meer te weten over geïntegreerde e-mail en endpoint security.

Zakelijke e-mail die vanaf endpoints als laptops, mobiele telefoons en tablets wordt verstuurd, is tegenwoordig de zwakste security schakel in bedrijfsnetwerken. Ten eerste omdat we meer van huis werken – op meer, verschillende devices . Ten tweede vanwege de steeds slimmere manieren waarmee hackers daarop inspelen. Ook zij weten inmiddels dat medewerkers minder op hun hoede zijn als ze vanaf hun eigen mobiel, laptop of tablet werken, in een vertrouwde thuisomgeving.

Cybercriminelen verhogen de inzet
Ransomware neemt een vlucht, en deze cybercrime begint met een e-mail. Bij ransomware-aanvallen worden systemen en data doorgaans alleen geblokkeerd, maar criminelen gaan nu een stap verder. Ze dreigen steeds vaker om gegevens te lekken als het slachtoffer niet betaalt. Ook de hoeveelheid aanvallen neemt toe. Dat komt omdat cybercrime meer en meer op industriële schaal plaatsvindt. De opbrengst van ransomware is namelijk zo hoog en voorspelbaar dat cybercriminelen het zelfs aandurven om te investeren in call centers.

Survival of the fastest
Een andere zorgelijke ontwikkeling is dat aanvallers steeds sneller worden. Russische nation state cybercriminelen doen er gemiddeld 18 minuten over om een netwerk binnen te komen. Hackers die niet in opdracht van een land werken, zijn vaak iets minder snel: in gemiddeld 4,5 uur zijn ze een bedrijfsnetwerk binnengedrongen. Dat is al twee keer zo snel als een jaar geleden. Deze trend vraagt om een snellere response. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de meeste organisaties kampen met een tekort aan security-personeel.

Bescherm e-mail & endpoint

Hoe kunnen we de groeiende dreiging vanuit endpoint en e-mail stoppen? De hoop is gevestigd op de technologie die ons kan helpen om meer threats te stoppen met minder mankracht. Dat vraagt om efficiënte e-mail security tools, zoals oplossingen die de groeiende hoeveelheid ransomware een halt toeroepen. En het vereist slimme endpoint security om de toenemende kwetsbaarheid van endpoints door remote werken het hoofd te bieden.

IBM alliance partners Proofpoint en CrowdStrike bundelen krachten
Als leverancier van datagedreven e-mail security-oplossingen is Proofpoint sterk in het voorspellen en voorkomen van cybercrime vanuit ingaande en uitgaande e-mail. CrowdStrike levert razendsnelle endpoint security. Ook deze organisatie baseert zich daarbij op inzichten uit wereldwijde threat en security data. Beide security-specialisten delen een visie, aanpak en uiteraard hun data en inzichten. Daardoor hebben ze samen alles in huis om een aanvaller die via endpoint en e-mail het zakelijke netwerk bedreigt, een stap voor te zijn.

IBM Security Services heeft de geïntegreerde security oplossing opgenomen in zijn aanbod. Samen kunnen IBM Security, Proofpoint en CrowdStrike werknemers thuis en op kantoor beter beschermen. Aan de ene kant stopt hun gezamenlijke optreden meer e-mailbedreigingen aan de poort. Aan de andere kant kunnen organisaties 50 procent sneller reageren als het tot een endpoint besmetting  komt.

Bekijk het webinar (45min) om meer te weten over de geïntegreerde e-mail en endpoint security van IBM, Proofpoint en CrowdStrike.

More stories

The Digital Operational Resilience Act for Financial Services: Harmonised rules, broader scope of application

The Digital Operational Resilience Act – what and why As part of the European Commission’s Digital Finance Package, the new Digital Operational Resilience Act, or in short DORA, will come into force in the coming period. The aim of DORA is to establish uniform requirements across the EU that improve the cybersecurity and operational resilience […]

Continue reading

Wat kunnen we in de Benelux leren van de actuele data breach-trends?

  Nog nooit was de impact van cybercrime zo groot als in 2021. Zo stegen de gemiddelde kosten van een datalek met 10 procent ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit de recente editie van IBM’s Cost of Data Breach Report. Wat zijn de opvallendste bevindingen uit dit onderzoek? En hoe kunnen organisaties de impact […]

Continue reading

7 securitytips voor overheidsorganisaties

  Veel overheidsorganisaties hebben een digitale transitie in gang gezet, aangemoedigd door de Nederlandse Digitaliseringsstrategie (NDS). Mede daardoor delen ze steeds meer data met elkaar, burgers en publiek-private organisaties. Vaak gaat het om privacygevoelige gegevens, die steeds vaker opgeslagen zijn in cloud infrastructuren. Zowel in de eigen, on-prem, cloud en steeds vaker ook in publieke […]

Continue reading