Industries

Aegon besteedt administratie van levensverzekeringsportefeuille uit aan IBM

Share this post:

Aegon draagt de administratie van ongeveer 800.000 closed book levensverzekeringspolissen over aan IBM. Die bouwt voor de opdracht een nieuw platform in de publieke cloud en digitaliseert het hele administratieve proces. Aegon verzekert met die uitbesteding de continuïteit van een goede dienstverlening aan zijn klanten en intermediairs voor de aflopende polissen.

Outsourcing van 800.000 levensverzekeringen

IBM zal de administratie van de levensverzekeringsportefeuille van Aegon in Nederland overnemen tot de laatste polis vervalt – circa 2066. Van klantcontacten tot financiële afhandeling. Het gaat over polissen die niet meer afgesloten kunnen worden. IBM digitaliseert alle polissen in het IBM Open Insurance Platform en automatiseert de tijdrovende administratieve processen. Hoe precies, dat verneemt u op 21 september tijdens het webinar. Aegon garandeert met die outsourcing de goede service naar zijn klanten en verlaagt zo aanzienlijk de kosten per polis – cruciaal in een verzekeringsmarkt waarin solvabiliteitseisen van De Nederlandsche Bank alsmaar groter worden.

Goed om te weten: IBM Open Insurance Platform staat ook open voor de administratie van levensverzekeringspolissen van andere verzekeringsmaatschappijen.

7 miljoen aflopende polissen in Nederland

Sinds het begin van deze eeuw is de markt van individuele levensverzekeringen enorm veranderd. De bekende individuele levensverzekeringsproducten worden nog nauwelijks verkocht en maken plaats voor nieuwe verzekeringsvormen en spaaralternatieven. Onder andere daardoor kampen verzekeraars met aflopende verzekeringsportefeuilles: verzekeringen die niet langer kunnen worden afgesloten, maar nog wel beheerd en financieel afgehandeld moeten worden. In totaal gaat het in Nederland om 7 miljoen zulke polissen.

IBM als beste partij

Aegon zocht 2 jaar geleden een oplossing voor de administratie van 800.000 levensverzekeringspolissen, een product dat de verzekeraar sinds 2005 niet meer aanbiedt. Investeren in een nieuw en eigen IT-systeem bleek te prijzig. De verzekeraar trok naar de markt met de vraag: hoe kunnen we de closed book polissen deskundig, klantvriendelijk én kostenefficiënt afhandelen tot de laatste polis? IBM bleek de beste partij voor de opdracht.

Kostenefficiënt polisbeheer door digitalisering

Hoe zorgt IBM voor de deskundige en kostenefficiënte administratie van de levensverzekeringspolissen?

  • Technologie: we migreren de polissen naar het msg.Life Factory systeem binnen het IBM Open Insurance Platform, volgens Gartner al jaren dé nummer 1 in levensverzekeringssystemen in Europa.
  • Schaalgrootte: onder andere doordat we het platform ook aanbieden voor de administratie van andere levensverzekeringsmaatschappijen, houden we de kosten laag.
  • Kennis: een deel van de Aegon-medewerkers werkt voor de duur van het contract in dienst van IBM. Zo bewaren we de kennis over de levensverzekeringspolissen.

Ontdek hoe het IBM Open Insurance Platform u helpt om te innoveren en te besparen.

Webinar met restricted audience.

More Industries stories

Technologie in actie op Think Summit 2021

  Corona, de energietransitie en klimaatverandering vragen om business agility… en wel meteen! Organisaties die langzaam uit de startblokken komen bij hun digitale transformatie, worden onherroepelijk ingehaald door concurrenten: bedrijven die wel snel nieuwe, duurzame businessmodellen kunnen realiseren met een remote workforce. Hoe kunnen organisaties innovaties zoals AI, machine learning en hybrid cloud benutten om […]

Continue reading

Rethinking the future with Victoria Bunyard, CTO IBM Benelux

In July 2020, IBM Benelux welcomed Victoria Bunyard as their new CTO. British by birth, Ms Bunyard moved to the Netherlands in 2004 and has found her second home close to the beach in Noordwijk. Her biggest passions? Rowing on the Amstel, skiing, and, of course, driving innovation. When you ask Victoria Bunyard about her […]

Continue reading

Werk nog beter op meer dan 1,5 meter

4 tips voor overheden om structureel digitaal samen te werken We zijn 7 maanden na de uitbraak van de coronacrisis. Jij en je collega’s werken afwisselend thuis en op kantoor. Een aantal grote projecten heeft misschien vertraging of wordt uitgesteld tot normalere tijden. En wellicht duikt er hier en daar een vorm van onlinemeetingmoeheid op. […]

Continue reading