Cloud

Inzicht in investering leidt tot betere beslissingen

Share this post:

Al meer dan 60 jaar adviseert Plant Location International (PLI) van IBM organisaties over de optimale vestigingslocaties. Zo is PLI het centre of competence voor bedrijven uit alle sectoren die zich willen vestigen, uitbreiden of consolideren en optimiseren. PLI volgt de trends in die beslissingen en brengt die samen in het jaarlijkse rapport Global Location Trends. Zo krijgen organisaties en overheden inzicht in het investeringsgedrag van hun concurrenten en ontdekken ze hoe aantrekkelijk bepaalde geografische gebieden zijn voor investeerders.

Ook voor lokale overheden

De kennis en ervaring van PLI zijn interessant voor alle overheden. “Dankzij PLI krijgen ze meer inzicht in wat bedrijven precies zoeken en nodig hebben”, zegt Patsy Van Hove, Senior Manager PLI-Global Location Strategies EMEA & AsiaPac bij IBM. “Aan de hand van die informatie kunnen ze hun operationele omgeving aantrekkelijker maken voor  investeerders in welbepaalde speerpuntsectoren. Ze ontdekken ook waar ze staan in vergelijking met andere steden, regio’s of landen en wie hun reële concurrenten zijn. Eigenlijk alles wat ze op strategisch niveau moeten weten.” Met de inzichten die ze via PLI krijgen, kunnen overheden hun aantrekkingskracht ten aanzien van buitenlandse investeerders aanscherpen, wat uiteraard tevens geldt voor een binnenlandse investeerder. Waar ze al die informatie vinden? In de eerste plaats in het gratis rapport met trends dat PLI jaarlijks opstelt.

Rapport en onlinetool

Het jaarlijkse rapport Global Location Trends bundelt alle recente tendenses inzake locatiebeslissingen van buitenlandse investeerders. Daarmee ontdekken overheden welke sectoren momenteel sterk in groei zijn of  op welke landen van oorsprong ze best hun focus kunnen leggen. En dat allemaal op het niveau van steden, regio’s én landen. Zo vindt elke overheid – klein of groot – precies wat ze nodig heeft om investeerders aan te trekken en daarbij concurrenten te overtreffen. “Het rapport is een algemeen overzicht van de trends. Wil een overheid dieper inzoomen op de details? Dan is de nieuwe tool Global Location Analyzer ideaal”, zegt Patsy. Dat is een cloudgebaseerde tool in IBM Cognos Analytics die de details achter het jaarlijkse rapport bevat. “Medewerkers van PLI screenen continu meerdere informatiebronnen, zoals branchespecifieke nieuwsbronnen en databases, evenals landspecifieke zakelijke persartikels. Relevante informatie over aankondigingen van investeringsprojecten en de daarbij gekozen locatie en verwachte tewerkstelling komt in de tool terecht. Die omvat intussen al meer dan 222.000 projecten waarbij investeerders een bepaalde vestiging hebben gekozen sinds 2003. Op basis van die gegevens kunnen overheden – en bedrijven – doordachte beslissingen nemen.”

Meest uitgebreide tool

“De Global Location Analyzer beperkt zich niet tot een bepaalde regio. De tool zit boordevol waardevolle informatie over projecten overal ter wereld. Meer dan in om het even welke tool”, aldus Patsy. Met een abonnement hebben bedrijven en overheden een jaar lang onbeperkte toegang tot dynamische en interactieve grafieken met trends, waarde van projecten, aantal gecreëerde jobs, … Allemaal gerangschikt per land. Door op de verschillende onderdelen van de grafieken te klikken, verschijnt er informatie over de achterliggende data. Ze kunnen hun analyses opslaan en exporteren om die later nog eens te bekijken. Of om ze in een ander document te gebruiken – zoals een powerpointpresentatie of eigen rapport. Met de Global Location Analyzer neemt elke overheid of organisatie een grote voorsprong op alle concurrenten.

Ontdek meer over de Global Location Analyzer en bekijk het webinar (code : vFJmFCh5).  Interesse in een abonnement? Neem contact op met Koen Gijpers: koen.gijpers@be.ibm.com.

 

 

More stories

Digitale Sovereiniteit – Welke weg slaat Europa in?

  Vertrouwen opbouwen in de cloud vormt de kern van een nieuwe beweging in Europa die als doelstelling heeft om bedrijven te ondersteunen bij het halen van waarde uit hun data en het doen van technologische innovaties. De enorme schat aan industriële data in Europa is nog groter geworden door de versnelde digitalisering tijdens de […]

Continue reading

Overheidstoegang tot data: alle feiten op een rij

Door Martin Jetter, IBM Chairman of Europe, Middle-East and Africa   Met meer dan 100 jaar engagement in Europa, heeft IBM veel clouddatacenters, onderzoekslaboratoria, innovatie hubs en ‘centers of excellence’ verspreid over Europa. We hebben niet alleen een van de langst bestaande geschiedenis van een technologiebedrijf dat grote klanten in alle sectoren in Europa ondersteunt, […]

Continue reading

Baas over eigen gegevens: pleidooi voor meer datasoevereiniteit

Aperitief Pensant Of je nu koopt op webshops, je medische dossier deelt met je dokter of in de cloud samenwerkt met collega’s: veel van je data staan online. En het delen ervan maakt je leven vaak een stuk makkelijker. Denk maar aan de overheid die je gegevens maar 1 keer hoeft te vragen in plaats […]

Continue reading