Cloud

Applicaties herstructuren of opnieuw opbouwen? Welke strategie past bij jouw organisatie?

Share this post:

 

Applicatiemodernisatie is cruciaal voor een bloeiende business. Het zorgt voor een vlotte digitale transformatie, snelle time-to-market en betere customer experience. Welke modernisatiestrategie past het beste bij jouw applicatielandschap? In dit blog zijn de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Kubernetes, containers en microservices – elk applicatielandschap verschilt en vraagt om een andere modernisatieaanpak. Herstructureer je applicaties of bouw je ze van de grond af aan opnieuw op? Bij IBM hebben we reeds ervaring met verschillende mogelijkheden.

 

 Modernization approach depends on your application code timeline and appetite for risk

 

Op basis van onze ervaringen kunnen we vijf applicatiemodernisatiemethoden onderscheiden:

  • Creëer containers – breng structuur aan door je volledige landschap in containers te verdelen. Zo bespaar je kosten en vereenvoudig je processen.
  • Maak on-premises applicaties toegankelijk met API’s – haal alles uit je legacy systemen die niet naar de cloud over kunnen.
  • Refactor naar macroservices – breek jouw landschap op in flexibele, bruikbare componenten.
  • Voeg nieuwe microservices toe – innoveer stapsgewijs om direct te kunnen voortborduren op successen.
  • Bouw opnieuw op – breek jouw applicatielandschap stukje voor stukje af om de applicaties vervolgens te moderniseren.

Als we iets hebben geleerd van alle modernisatietrajecten waar we als IBM bij betrokken waren, is het wel: er is geen heilige modernisatiegraal. Ofwel, elke organisatie heeft een ander eisenpakket, budget, andere cultuur en planning. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende applicaties, databases en systemen die gebruikt worden.

Hoe kom jij tot de juiste modernisatiestrategie die naadloos past bij jouw situatie? Het antwoord is eenvoudig: mix and match! Kies voor elk systeem en elke applicatie de ideale methode. In de IBM Application Modernization Field Guide lichten we alle opties uitgebreid toe.

De juiste modernisatiestrategie voor jouw applicatielandschap mixen and matchen?
Download de ‘Application Modernization Field Guide’ >

 

Product Marketing Manager, Cloud & Data

More stories

Open Hybride en Multicloud – het fundament onder overheidsdienstverlening

Met de Nederlandse Digitaliseringsstrategie zet het kabinet de ambitie neer om Nederland digitaal koploper van Europa te maken. Technologieën als AI en Cloud zijn essentieel voor de digitale strategie. Overheden willen deze technologieën gebruiken maar hebben wel te maken met andere uitgangspunten dan de markt. De overheid wil iedereen betrekken, data delen en een hoog […]

Continue reading

Geef bestaande applicaties de flexibiliteit van cloud-native

  De voordelen van de cloud zijn al in alle toonaarden bezongen: lagere kosten, een hoge mate van beschikbaarheid, een goede disaster recovery en geen zorgen over de hardware. Maar een snelle omarming van een volledig cloud-native infrastructuur en dito applicatieomgeving is nog niet zo simpel. VMware-gebruikers hebben nu binnen de IBM Cloud de optie […]

Continue reading

Open source development – maar dan zonder de nadelen

  Technologie verandert snel, strategie daarentegen niet. Wil je niet achter lopen op de concurrentie, dan zul je op tactisch nivo bij moeten blijven. De toekomst van uw bedrijf is als nooit tevoren afhankelijk van productontwikkeling, en IT-development moet hiermee gelijke tred houden. Dat is de harde realiteit van vandaag. Open-sourcetechnologieën geven ontwikkelaars een ongekende […]

Continue reading