CIO's Corner

Applicaties herstructuren of opnieuw opbouwen? Welke strategie past bij jouw organisatie?

Share this post:

 

Applicatiemodernisatie is cruciaal voor een bloeiende business. Het zorgt voor een vlotte digitale transformatie, snelle time-to-market en betere customer experience. Welke modernisatiestrategie past het beste bij jouw applicatielandschap? In dit blog zijn de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Kubernetes, containers en microservices – elk applicatielandschap verschilt en vraagt om een andere modernisatieaanpak. Herstructureer je applicaties of bouw je ze van de grond af aan opnieuw op? Bij IBM hebben we reeds ervaring met verschillende mogelijkheden.

 

 Modernization approach depends on your application code timeline and appetite for risk

 

Op basis van onze ervaringen kunnen we vijf applicatiemodernisatiemethoden onderscheiden:

  • Creëer containers – breng structuur aan door je volledige landschap in containers te verdelen. Zo bespaar je kosten en vereenvoudig je processen.
  • Maak on-premises applicaties toegankelijk met API’s – haal alles uit je legacy systemen die niet naar de cloud over kunnen.
  • Refactor naar macroservices – breek jouw landschap op in flexibele, bruikbare componenten.
  • Voeg nieuwe microservices toe – innoveer stapsgewijs om direct te kunnen voortborduren op successen.
  • Bouw opnieuw op – breek jouw applicatielandschap stukje voor stukje af om de applicaties vervolgens te moderniseren.

Als we iets hebben geleerd van alle modernisatietrajecten waar we als IBM bij betrokken waren, is het wel: er is geen heilige modernisatiegraal. Ofwel, elke organisatie heeft een ander eisenpakket, budget, andere cultuur en planning. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende applicaties, databases en systemen die gebruikt worden.

Hoe kom jij tot de juiste modernisatiestrategie die naadloos past bij jouw situatie? Het antwoord is eenvoudig: mix and match! Kies voor elk systeem en elke applicatie de ideale methode. In de IBM Application Modernization Field Guide lichten we alle opties uitgebreid toe.

De juiste modernisatiestrategie voor jouw applicatielandschap mixen and matchen?
Download de ‘Application Modernization Field Guide’ >

 

Product Marketing Manager, Cloud & Data

More stories

Hoe creëren we een veiligere supplychain die voedselverspilling tegengaat?

Het is een vraag die alsmaar belangrijker wordt in de strijd om duurzaamheid. Blockchain, een systeem dat data beschermt tegen manipulatie, is een eerste stap naar meer transparantie. Het wordt alsmaar drukker op onze planeet. Over 5 jaar zal het aantal mensen op aarde de 8 miljard overschrijden. En er wordt verwacht dat onze populatie […]

Continue reading

De volgende stap in de digitale transformatie van de publieke sector

Er bestaat geen twijfel over dat “digitale transformatie” aan de basis lag van de digitale strategie van de afgelopen vijf jaar. Overheidsinstellingen over de hele wereld zijn op zoek gegaan naar manieren om hun processen te digitaliseren en meer open platformen aan te bieden met een veilige toegang tot gegevens. Vandaag de dag kijken deze […]

Continue reading

Waarom een digitale transformatie begint met workflows die mensen en technologie samenbrengen.

  Bedrijfsproblemen zouden niet eenvoudig opgelost kunnen worden — als ze überhaupt al opgelost konden worden. Een van ‘s werelds grootste bedrijven uit de voedings- en drankenindustrie had een proces nodig om de verkoopresultaten te meten en snel nieuwe oplossingen in hun portfolio met 200 merken door te voeren. Op andere plaatsen in Europa probeerden […]

Continue reading