Cloud

Applicaties herstructuren of opnieuw opbouwen? Welke strategie past bij jouw organisatie?

Share this post:

 

Applicatiemodernisatie is cruciaal voor een bloeiende business. Het zorgt voor een vlotte digitale transformatie, snelle time-to-market en betere customer experience. Welke modernisatiestrategie past het beste bij jouw applicatielandschap? In dit blog zijn de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Kubernetes, containers en microservices – elk applicatielandschap verschilt en vraagt om een andere modernisatieaanpak. Herstructureer je applicaties of bouw je ze van de grond af aan opnieuw op? Bij IBM hebben we reeds ervaring met verschillende mogelijkheden.

 

 Modernization approach depends on your application code timeline and appetite for risk

 

Op basis van onze ervaringen kunnen we vijf applicatiemodernisatiemethoden onderscheiden:

  • Creëer containers – breng structuur aan door je volledige landschap in containers te verdelen. Zo bespaar je kosten en vereenvoudig je processen.
  • Maak on-premises applicaties toegankelijk met API’s – haal alles uit je legacy systemen die niet naar de cloud over kunnen.
  • Refactor naar macroservices – breek jouw landschap op in flexibele, bruikbare componenten.
  • Voeg nieuwe microservices toe – innoveer stapsgewijs om direct te kunnen voortborduren op successen.
  • Bouw opnieuw op – breek jouw applicatielandschap stukje voor stukje af om de applicaties vervolgens te moderniseren.

Als we iets hebben geleerd van alle modernisatietrajecten waar we als IBM bij betrokken waren, is het wel: er is geen heilige modernisatiegraal. Ofwel, elke organisatie heeft een ander eisenpakket, budget, andere cultuur en planning. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende applicaties, databases en systemen die gebruikt worden.

Hoe kom jij tot de juiste modernisatiestrategie die naadloos past bij jouw situatie? Het antwoord is eenvoudig: mix and match! Kies voor elk systeem en elke applicatie de ideale methode. In de IBM Application Modernization Field Guide lichten we alle opties uitgebreid toe.

De juiste modernisatiestrategie voor jouw applicatielandschap mixen and matchen?
Download de ‘Application Modernization Field Guide’ >

 

Product Marketing Manager, Cloud & Data

More stories

Digitale Sovereiniteit – Welke weg slaat Europa in?

  Vertrouwen opbouwen in de cloud vormt de kern van een nieuwe beweging in Europa die als doelstelling heeft om bedrijven te ondersteunen bij het halen van waarde uit hun data en het doen van technologische innovaties. De enorme schat aan industriële data in Europa is nog groter geworden door de versnelde digitalisering tijdens de […]

Continue reading

Overheidstoegang tot data: alle feiten op een rij

Door Martin Jetter, IBM Chairman of Europe, Middle-East and Africa   Met meer dan 100 jaar engagement in Europa, heeft IBM veel clouddatacenters, onderzoekslaboratoria, innovatie hubs en ‘centers of excellence’ verspreid over Europa. We hebben niet alleen een van de langst bestaande geschiedenis van een technologiebedrijf dat grote klanten in alle sectoren in Europa ondersteunt, […]

Continue reading

Baas over eigen gegevens: pleidooi voor meer datasoevereiniteit

Aperitief Pensant Of je nu koopt op webshops, je medische dossier deelt met je dokter of in de cloud samenwerkt met collega’s: veel van je data staan online. En het delen ervan maakt je leven vaak een stuk makkelijker. Denk maar aan de overheid die je gegevens maar 1 keer hoeft te vragen in plaats […]

Continue reading