Cloud

Waarom migreren bedrijven hun non-cloud applicaties naar een cloudomgeving?

Share this post:

 

De komende drie jaar migreren bedrijven 75% van hun non-cloud applicaties naar een cloudomgeving. Het grootste deel van de applicaties wordt via lift-and-shift overgezet of gemoderniseerd. Dat blijkt uit onderzoek onder voornamelijk grotere bedrijven. Cloud-native development is de logische volgende stap. Welke keuzes hebben ondernemingen daarin gemaakt, waarom en waar lopen ze tegenaan?

In 2018 is onderzoek gedaan naar cloud-native applicatieontwikkeling. 152 IT Executives, Development Executives en Lead Developers namen hieraan deel. Het onderzoek richtte zich vooral op organisaties die interne business applicaties ontwikkelen. Het onderzoek belicht de voordelen, drijfveren en uitdagingen die uit de antwoorden naar voren komen. De respondenten hebben deze vragen online beantwoord en wisten niet dat het onderzoek uitgevoerd werd in opdracht van IBM.

 

 

“Application performance is the top driver for all stakeholders.”

 

Wat verstaan we onder cloud-native?

Cloud-native development is een breed begrip. In het onderzoek hebben we de volgende definitie gebruikt: applicaties die met microservices in de cloud zijn gebouwd of gemoderniseerd zijn met behulp van microservices, en applicaties die vanuit de huidige omgeving gerefactored zijn met microservices.

Waarom overstappen naar cloud-native?

Ondernemingen die zich focussen op innovatie met het oog op een betere klantbeleving, zien al snel de toegevoegde waarde van een cloud-native ontwikkelingsmodel. Zo ontwikkelt 84% van de respondenten applicaties cloud-native om de performance te verbeteren. Ook het terugdringen van downtime (79%) en vergroten van de schaalbaarheid (75%) zijn veelgenoemde redenen.

 

Naast de voordelen van cloud-native development, kwamen in het onderzoek ook de barrières aan bod. Elke groep respondenten heeft zo zijn eigen uitdagingen.

Cloud-native is inmiddels de kinderschoenen ontgroeid. Van alle bedrijven onderzoekt 66% de mogelijkheden van deze ontwikkelmethoden voor zijn eigen business. Veel organisaties ontwikkelen nu al cloud-native. Zo zal 55% van de applicaties die dit jaar het levenslicht zien, ontwikkeld zijn in de cloud. Daarnaast is het de verwachting dat veel nieuwe technologie de ontwikkeling van cloud-native applicaties zal vereenvoudigen. Dit zal snel tot verdere maturiteit van dit model leiden.

 

Meer lezen over de motivatie en barrières van bedrijven op het vlak van cloud-native development?
Download het whitepaper ‘The enterprise outlook on cloud-native development’>

 

Product Marketing Manager, Cloud & Data

More stories

Open Hybride en Multicloud – het fundament onder overheidsdienstverlening

Met de Nederlandse Digitaliseringsstrategie zet het kabinet de ambitie neer om Nederland digitaal koploper van Europa te maken. Technologieën als AI en Cloud zijn essentieel voor de digitale strategie. Overheden willen deze technologieën gebruiken maar hebben wel te maken met andere uitgangspunten dan de markt. De overheid wil iedereen betrekken, data delen en een hoog […]

Continue reading

Geef bestaande applicaties de flexibiliteit van cloud-native

  De voordelen van de cloud zijn al in alle toonaarden bezongen: lagere kosten, een hoge mate van beschikbaarheid, een goede disaster recovery en geen zorgen over de hardware. Maar een snelle omarming van een volledig cloud-native infrastructuur en dito applicatieomgeving is nog niet zo simpel. VMware-gebruikers hebben nu binnen de IBM Cloud de optie […]

Continue reading

Open source development – maar dan zonder de nadelen

  Technologie verandert snel, strategie daarentegen niet. Wil je niet achter lopen op de concurrentie, dan zul je op tactisch nivo bij moeten blijven. De toekomst van uw bedrijf is als nooit tevoren afhankelijk van productontwikkeling, en IT-development moet hiermee gelijke tred houden. Dat is de harde realiteit van vandaag. Open-sourcetechnologieën geven ontwikkelaars een ongekende […]

Continue reading