Analytics

De vakantie is over, zet uw data aan het werk

Share this post:

Helaas, de vakanties zijn weer over en de vertrouwde files staan er weer. Dat geeft ons wel de kans om naar interessante interviews te luisteren op bijvoorbeeld BNR – Big Five van Roelof Hemmen. Vanmorgen was daar Ron de Mos te gast voor een interview. Ron is voorzitter van Stichting Centrum Arbeidsvraagstukken-ICT. Hij besprak in dit interview de problemen rondom de beschikbaarheid van goeie ICT-ers, als ook de benodigde skills.

Tempo bijhouden

Per jaar worden er meer dan 95.000 vacatures opengezet voor ICT-ers. Een ICT-er wordt gemiddeld 6 keer per jaar gebeld met een interessante aanbieding. Scholen/opleidingen kunnen het tempo van de vernieuwingen niet bijhouden. Daar komt bij dat ICT-ers traditioneel niet meer werken voor ICT-bedrijven, maar voor bedrijven waarvoor ICT een belangrijke rol speelt. Lees; Rabobank, ABN-AMRO bank, de Belastingdienst, etc.

Nu is het misschien eenvoudiger om ontwikkelaars te vinden voor nieuwe, hippe “app’s” die dagelijks gelanceerd worden en ontwikkeld worden in hippe talen. Maar, zoals Ron de Mos ook benadrukte, onze maatschappij draait op soms wel 45 jaar oude ‘legacy’ systemen. En iemand moet deze in de toekomst in de lucht houden. Wie gaat dat doen?

Doorontwikkelen op legacy systemen

IBM ontwikkelt daarom die 45 jaar oude ‘legacy’ systemen door en zorgt ervoor dat haar klanten kunnen door-ontwikkelen op deze omgevingen. Zonder dat de data steeds moet worden ge-offload naar nieuwe omgevingen. Dat maakt het complexer, minder snel en minder veilig en leidt mogelijk ook tot hogere kosten. Hoe verder je de data wegbrengt van de bron, in dit geval het IBM Z platform, hoe meer ‘outdated’ het inzicht wordt.

 

“Data will be your basis of competive advantage” aldus Gini Rometty, CEO van IBM. Dus als je je als ICT-er richt op de ontwikkeling van je toekomst is het verstandig om je in de richting van data te ontwikkelen. Dat kan dus ook op IBM Z. Meer dan 95% van de banktransacties, vliegtuigboekingen, hotelboekingen, creditcard transacties, etc. vindt plaats op het IBM Z platform. Daarmee is zij de fundering van onze maatschappij. Als je gepersonaliseerde interactie met je klanten wilt, fraude snel wilt detecteren, productiviteit wilt verhogen en dus disruptief wilt zijn in de huidige markt, is het verstandig om als bedrijf dit platform verder uit te nutten.

Zet de AI engine aan het werk!

Het IBM Z platform is modern, past zich razendsnel aan en er is absoluut geen reden meer om data van het platform af te halen. Sterker nog, het Watson platform, de AI-engine die iedereen graag zou willen inzetten, kun je rechtstreeks op het IBM Z platform aan het werk zetten. Hoe cool is dat? Het is een end-to-end machine-learning platform, gebruikt visual builders, Jupyter Notebooks, Python, R, Scale, etc. Allemaal hippe tooling die direct op het IBM Z platform draait. Als ICT student zou ik daar graag alles van willen weten en ermee aan de slag gaan! Ik ga denk ik toch maar eens Ron de Mos bellen en bespreken hoe we dit nog meer onder de aandacht kunnen brengen.

Ook meer weten over de ontwikkelingen op het IBM Z platform, het fundament van onze maatschappij, bel of mail me gerust!


Deze blog is een initiatief van het “IBM Z schrijverscollectief”, bestaande uit Patrick Kingma en Frank van der Wal, ondersteund door Olaf Bleekemolen. Het creëert een nieuwe, frisse blik op het IBM Z platform.

Abonneer je op deze blog-site en deel deze content op je eigen Social Media. Gebruik hiervoor de social buttons in de blog. Ook bloggen? Vloggen? Of op een andere manier IBM Z over het voetlicht brengen?  Neem contact op met Olaf!

 

IBM Z Hybrid Cloud Software Solution Sales

More stories

De hybrid cloud – van ‘big bang’ naar ‘fit for purpose’

  De onlangs op Mars gelande robot Mars 2020 Rover is voorzien van twee Power-processoren. Het veelzijdige Power-platform is echter ook een van de bouwstenen van een effectieve hybrid cloudoplossing, net als bijvoorbeeld IBM’s Flash Core-ssd’s met hardwarematige encryptie en compressie. Hybrid Cloud is al een tijd een buzzword als het gaat om enterprise IT-architectuur. […]

Continue reading

IBM SPSS Statistics Versie 27: Wat is er bijgekomen?

  IBM SPSS Statistics, het bestaat al een tijdje, maar het is nog steeds going strong! Op 16 juni is de nieuwe versie van IBM SPSS Statistics, V27, beschikbaar gekomen met weer nieuwe mogelijkheden, variërend van verbetering in de gebruiksvriendelijkheid tot extra functionaliteit, zoals Power Analysis. Deze blog geeft een korte beschrijving van de vernieuwingen, […]

Continue reading

Naar intelligente bedrijfsautomatisering met Business Rules en Machine Learning

  Veel bedrijven denken dat ze al lang geleden de grote stap hebben gezet in de richting van bedrijfsautomatisering. Technisch gezien klopt dat, lang geleden. De volgende stap in de bedrijfsautomatisering is de daadwerkelijke automatisering van het bedrijf en dat is waar IBM Digital Business Automation voor zorgt door gebruik te maken van technieken als […]

Continue reading