Generic

Digitale transformatie: onderzoek bij 475 professionals geeft drie bevindingen

Share this post:

Het optimaliseren van de customer experience is een continu proces. Het is een digitale reis van het applicatielandschap zonder eindpunt. Een weg met om elke hoek een mogelijke hobbel, afslag of omleiding. Welke transformatieroute volgen andere organisaties? Welke lessen kun je daaruit trekken?

 

Onderzoek naar de modernisering van enterprise applicaties

Forrester Consulting deed in opdracht van IBM onderzoek naar het moderniseren van enterprise applicaties. Welke keuzes hebben organisaties gemaakt? Wat zijn de opvallendste resultaten? En welke conclusies kunnen we daaraan verbinden? Het onderzoeksbureau ondervroeg 475 professionals uit diverse sectoren, die meebeslissen over de digitale transformatiestrategie van hun organisatie.

Transformeren is hot

Zonder de juiste ICT-systemen, blijft de optimale klantervaring buiten bereik. Daarom zijn veel organisaties inmiddels begonnen met de digitale transformatie van hun achterliggende ICT-omgeving: 95% van besteedt daar 10 miljoen dollar of meer aan. 29% trekt zelfs een bedrag boven de 50 miljoen dollar uit voor zijn digitale transformatie.

Drie bevindingen uit het onderzoek:

Aandacht voor Systems of Records
Bij de meeste organisaties staan Systems of Records (SoR) bovenaan de prioriteitenlijst: 67% geeft aan dat zijn HR-, ERP-, productie- en financiële systemen het eerste aan bod komen. Deze systemen zijn immers de databron waar ze hun customer journey op baseren.

Legacy
systemen zijn een blok aan het been
Legacy systemen vertragen de transformatie en brengen hoge kosten met zich mee. Bedrijven besteden namelijk veel aan het in de lucht houden van applicaties die daarop draaien. Bovendien belemmeren legacy systemen de connectivity en de toegang tot data.

Extern advies is een pré
De organisaties die vooroplopen in hun digitale transformatie, schakelen twee keer zo vaak een externe partner in als de bedrijven in de achterhoede. Dit is vaak een technologische of business service-partner die ze onder andere ondersteunt bij het moderniseren van hun SoR.

Meer digitale transformatie-tips?
Download het onderzoek ‘Beneath The Surface Of Digital Transformation’

 

More stories

Aegon besteedt administratie van levensverzekeringsportefeuille uit aan IBM

Aegon draagt de administratie van ongeveer 800.000 closed book levensverzekeringspolissen over aan IBM. Die bouwt voor de opdracht een nieuw platform in de publieke cloud en digitaliseert het hele administratieve proces. Aegon verzekert met die uitbesteding de continuïteit van een goede dienstverlening aan zijn klanten en intermediairs voor de aflopende polissen. Outsourcing van 800.000 levensverzekeringen […]

Continue reading

Modernisering van VMware-workloads in de cloud

  Iedere organisatie streeft naar een flexibel IT-landschap, dat snel kan meebewegen met nieuwe technologische, economische en zakelijke ontwikkelingen. Applicaties draaien daarbij idealiter in de best passende omgevingen – bij voorkeur in de cloud. Dit vereist een doordachte modernisering van legacy applicaties.   IBM Cloud voor VMware maakt een stapsgewijze aanpak mogelijk Voor veel organisaties […]

Continue reading

Roadmap voor applicatie-modernisering

  Modernisering van bestaande applicaties is voor de meeste organisaties van levensbelang. Alleen met een up-to-date systeemlandschap kunnen bedrijven hun gebruikerservaring verbeteren, efficiënter opereren en adequater inspelen op veranderende marktbehoeften. De cloud speelt hier een cruciale rol. In deze blog staan we stil bij de belangrijkste uitdagingen en komen we met praktische suggesties voor cloudgebaseerde […]

Continue reading