CIO's Corner

Digitale transformatie: onderzoek bij 475 professionals geeft drie bevindingen

Share this post:

Het optimaliseren van de customer experience is een continu proces. Het is een digitale reis van het applicatielandschap zonder eindpunt. Een weg met om elke hoek een mogelijke hobbel, afslag of omleiding. Welke transformatieroute volgen andere organisaties? Welke lessen kun je daaruit trekken?

 

Onderzoek naar de modernisering van enterprise applicaties

Forrester Consulting deed in opdracht van IBM onderzoek naar het moderniseren van enterprise applicaties. Welke keuzes hebben organisaties gemaakt? Wat zijn de opvallendste resultaten? En welke conclusies kunnen we daaraan verbinden? Het onderzoeksbureau ondervroeg 475 professionals uit diverse sectoren, die meebeslissen over de digitale transformatiestrategie van hun organisatie.

Transformeren is hot

Zonder de juiste ICT-systemen, blijft de optimale klantervaring buiten bereik. Daarom zijn veel organisaties inmiddels begonnen met de digitale transformatie van hun achterliggende ICT-omgeving: 95% van besteedt daar 10 miljoen dollar of meer aan. 29% trekt zelfs een bedrag boven de 50 miljoen dollar uit voor zijn digitale transformatie.

Drie bevindingen uit het onderzoek:

Aandacht voor Systems of Records
Bij de meeste organisaties staan Systems of Records (SoR) bovenaan de prioriteitenlijst: 67% geeft aan dat zijn HR-, ERP-, productie- en financiële systemen het eerste aan bod komen. Deze systemen zijn immers de databron waar ze hun customer journey op baseren.

Legacy
systemen zijn een blok aan het been
Legacy systemen vertragen de transformatie en brengen hoge kosten met zich mee. Bedrijven besteden namelijk veel aan het in de lucht houden van applicaties die daarop draaien. Bovendien belemmeren legacy systemen de connectivity en de toegang tot data.

Extern advies is een pré
De organisaties die vooroplopen in hun digitale transformatie, schakelen twee keer zo vaak een externe partner in als de bedrijven in de achterhoede. Dit is vaak een technologische of business service-partner die ze onder andere ondersteunt bij het moderniseren van hun SoR.

Meer digitale transformatie-tips?
Download het onderzoek ‘Beneath The Surface Of Digital Transformation’

 

More CIO's Corner stories

Een nieuwe telg in de mainframe wereld

Kenners weten het Althans een groot vermoeden leefde bij hen. Zo eens in de twee jaar gebeurt het. Een nieuwe telg in de mainframe wereld! En deze week, 12 september, is hij door IBM aangekondigd, het nieuwe systeem. Volledig in lijn met de verwachtingen kreeg het de naam: IBM Z15 de IBM Z15 Het nummer […]

Continue reading

Waarom migreren bedrijven hun non-cloud applicaties naar een cloudomgeving?

  De komende drie jaar migreren bedrijven 75% van hun non-cloud applicaties naar een cloudomgeving. Het grootste deel van de applicaties wordt via lift-and-shift overgezet of gemoderniseerd. Dat blijkt uit onderzoek onder voornamelijk grotere bedrijven. Cloud-native development is de logische volgende stap. Welke keuzes hebben ondernemingen daarin gemaakt, waarom en waar lopen ze tegenaan? In 2018 is onderzoek gedaan naar cloud-native applicatieontwikkeling. 152 IT Executives, Development Executives en Lead Developers namen hieraan […]

Continue reading

Digitale transformatie: samen werken aan de toekomst

Snelheid zat er al vroeg in de ochtend in op het BTG Business Event in Grand Hotel Huis ter Duin. Terwijl de eerste leden van de branchevereniging voor ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) binnenkwamen, arriveerde de Formule 1 wagen van Aston Martin Red Bull Racing. Een mooie dynamische aanvulling in het authentieke decor van het […]

Continue reading