CIO's Corner

Digitale transformatie: samen werken aan de toekomst

Share this post:

Snelheid zat er al vroeg in de ochtend in op het BTG Business Event in Grand Hotel Huis ter Duin. Terwijl de eerste leden van de branchevereniging voor ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) binnenkwamen, arriveerde de Formule 1 wagen van Aston Martin Red Bull Racing. Een mooie dynamische aanvulling in het authentieke decor van het strandhotel. Snelheid, samenwerken en transformeren waren de rode draad van deze bijeenkomst.

ICT Awards 2019

Het BTG Business evenement wordt elk jaar georganiseerd voor alle leden als ideale plek om kennis met elkaar uit te wisselen. Daarnaast worden er awards uitgereikt voor de beste ICT manager 2019 en de Young Professional 2019. Er zijn expert groepen op diverse thema’s maar ook worden er boeiende sprekers uitgenodigd. Zo gaf oud-coureur Robert Doornbos een keynote over snelheid en samenwerken. Hierin legde hij uit dat rijsnelheid op de baan één ding is. Daarnaast is er de hoeveelheid data, afkomstig van meer dan 200 sensoren in de auto, die real -time wordt geanalyseerd. Alleen zo kunnen er tijdens de race de juiste beslissingen worden genomen.

Christian Visser

Christian Visser

Klimaatneutraal denken

Zelf was ik jurylid voor de BTG Awards in de categorie ‘beste Young ICT Professional’. Het was een spannende race. Jaimy Nijnens, Circular Young Professional YSE bij Philips, mag zich echter met recht de winnaar van 2019 noemen. Zijn oplossing: wie aan klimaatneutraal denkt, denkt al snel aan het recyclen en hergebruik van hardware. En juist ook het efficiënter inzetten van software kan zorgen voor vermindering van energieverbruik en zelfs sommige hardware componenten vervangen.

Dit is een mooi voorbeeld hoe digitale transformatie kan bijdragen aan doelstellingen van een bedrijf op gebied van klimaat.

Samenwerken aan de toekomst

Niet alleen waren er de pitches, de hele dag was de perfecte plek om ervaringen te delen en samen op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Samen werken aan de toekomst, dat is wat het zo inspirerend maakt en waar de kracht zit van onze branchvereniging. Een goed voorbeeld is de “internet of things starter kit”. Ontwkkeld door IBM en Gemba, speciaal voor de leden van de BTG-vereniging. Deze maakt gebruik van het IBM Watson IoT platform en de sensoren van CoreVision.

Lees hier het blog van Gemba met meer details over deze unieke IoT-starterkit.

Het was een inspirerende dag en ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst!

EMEA & Benelux CIO Services leader

More CIO's Corner stories

Digitale transformatie: onderzoek bij 475 professionals geeft drie bevindingen

Het optimaliseren van de customer experience is een continu proces. Het is een digitale reis van het applicatielandschap zonder eindpunt. Een weg met om elke hoek een mogelijke hobbel, afslag of omleiding. Welke transformatieroute volgen andere organisaties? Welke lessen kun je daaruit trekken?   Onderzoek naar de modernisering van enterprise applicaties Forrester Consulting deed in […]

Continue reading

2de Developer Night: inspirerende avond voor en door developers

De tweede editie van de Developer Night trok donderdag 13 juni een 150 aanwezigen naar het IBM hoofdkantoor in Amsterdam. Met een meer technisch publiek, dat voor die avond specifiek was uitgenodigd, veranderde ook de setting en de sfeer op Think Summit. Het geroezemoes bij de koffie maakte plaats voor een live coding dj-set van […]

Continue reading

The smart future of manufacturing companies

Maximum productivity and minimal downtime, an optimal supply chain and the retention of operational know-how. That is what manufacturing companies and their leaders want. Moreover, it is precisely what so-called ‘cognitive manufacturing’ can provide. This was evident from a recent interactive webinar, where IBM specialists presented the smart future of the manufacturing industry. Victor Sánchez […]

Continue reading