Analytics

Digitale transformatie: samen werken aan de toekomst

Share this post:

Snelheid zat er al vroeg in de ochtend in op het BTG Business Event in Grand Hotel Huis ter Duin. Terwijl de eerste leden van de branchevereniging voor ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) binnenkwamen, arriveerde de Formule 1 wagen van Aston Martin Red Bull Racing. Een mooie dynamische aanvulling in het authentieke decor van het strandhotel. Snelheid, samenwerken en transformeren waren de rode draad van deze bijeenkomst.

ICT Awards 2019

Het BTG Business evenement wordt elk jaar georganiseerd voor alle leden als ideale plek om kennis met elkaar uit te wisselen. Daarnaast worden er awards uitgereikt voor de beste ICT manager 2019 en de Young Professional 2019. Er zijn expert groepen op diverse thema’s maar ook worden er boeiende sprekers uitgenodigd. Zo gaf oud-coureur Robert Doornbos een keynote over snelheid en samenwerken. Hierin legde hij uit dat rijsnelheid op de baan één ding is. Daarnaast is er de hoeveelheid data, afkomstig van meer dan 200 sensoren in de auto, die real -time wordt geanalyseerd. Alleen zo kunnen er tijdens de race de juiste beslissingen worden genomen.

Christian Visser

Christian Visser

Klimaatneutraal denken

Zelf was ik jurylid voor de BTG Awards in de categorie ‘beste Young ICT Professional’. Het was een spannende race. Jaimy Nijnens, Circular Young Professional YSE bij Philips, mag zich echter met recht de winnaar van 2019 noemen. Zijn oplossing: wie aan klimaatneutraal denkt, denkt al snel aan het recyclen en hergebruik van hardware. En juist ook het efficiënter inzetten van software kan zorgen voor vermindering van energieverbruik en zelfs sommige hardware componenten vervangen.

Dit is een mooi voorbeeld hoe digitale transformatie kan bijdragen aan doelstellingen van een bedrijf op gebied van klimaat.

Samenwerken aan de toekomst

Niet alleen waren er de pitches, de hele dag was de perfecte plek om ervaringen te delen en samen op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Samen werken aan de toekomst, dat is wat het zo inspirerend maakt en waar de kracht zit van onze branchvereniging. Een goed voorbeeld is de “internet of things starter kit”. Ontwkkeld door IBM en Gemba, speciaal voor de leden van de BTG-vereniging. Deze maakt gebruik van het IBM Watson IoT platform en de sensoren van CoreVision.

Lees hier het blog van Gemba met meer details over deze unieke IoT-starterkit.

Het was een inspirerende dag en ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst!

EMEA & Benelux CIO Services leader

More stories

IBM SPSS Statistics Versie 27: Wat is er bijgekomen?

  IBM SPSS Statistics, het bestaat al een tijdje, maar het is nog steeds going strong! Op 16 juni is de nieuwe versie van IBM SPSS Statistics, V27, beschikbaar gekomen met weer nieuwe mogelijkheden, variërend van verbetering in de gebruiksvriendelijkheid tot extra functionaliteit, zoals Power Analysis. Deze blog geeft een korte beschrijving van de vernieuwingen, […]

Continue reading

Naar intelligente bedrijfsautomatisering met Business Rules en Machine Learning

  Veel bedrijven denken dat ze al lang geleden de grote stap hebben gezet in de richting van bedrijfsautomatisering. Technisch gezien klopt dat, lang geleden. De volgende stap in de bedrijfsautomatisering is de daadwerkelijke automatisering van het bedrijf en dat is waar IBM Digital Business Automation voor zorgt door gebruik te maken van technieken als […]

Continue reading

Wat moet u doen om uw AI/ML-modellen in productie te krijgen?

Bedrijven en instellingen die de stap naar het toepassen van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) maken, kijken vaak onvoldoende naar de technische integratie en de interne afstemming die het gebruik van dit soort functionaliteit vereist, waardoor activiteiten rondom AI / ML niet in productie genomen worden. Met de juiste inzichten en technieken kan […]

Continue reading