Security

Beleef je ergste dag in IBM’s mobiele cyber range

Share this post:

Stel je voor. Je huis staat in brand. Met veel misbaar komt de brandweerauto de straat binnen rijden en vijf mannen stappen uit. Ze dragen niet de kleren die je zou verwachten. Ook lijken ze niet echt haast te maken. En eenmaal bij de voordeur zeggen ze het volgende:

“Goedenavond, ik ben Peter en ik heb de leiding hier. Ik zie dat je huis in brand staat, en dat lijkt precies op wat ik in een presentatie en een korte film heb gezien. Volgens mijn draaiboek moeten wij ons nu gaan omkleden en daarna kijk ik even in de gebruiksaanwijzing hoe we de pompen aan moeten krijgen. Ik herinner me dat er water uit die slangen moet komen en dat we die dan op de brand moeten richten.”

Volkomen belachelijk? Uiteraard! Brandweerlui zijn goed getrainde experts die precies weten wat ze doen.

Train security reflexen door aangevallen te worden

Hoe anders is het in security. Veel IT- en andere professionals zijn onvoldoende voorbereid om snel en resoluut op een datalek of cyberaanval te reageren. En juist deze reactie is bepalend voor de vraag of er na een incident schade  – en zo ja, hoeveel – zal optreden.

Maar hoe train je de reactie van je organisatie op een cyberaanval? Door aangevallen te worden. In 2016 lanceerde IBM Security daarom de X-Force Command Cyber ​​Range in Cambridge, Massachusetts. In ‘s werelds eerste commerciële cyber range kunnen organisaties hun security reflexen trainen in uiterst realistische cybersecurity-simulaties. Meer dan 1000 klanten hebben hier sindsdien hun teams in het diepe gegooid en blootgesteld aan (bijna) levensechte cyberaanvallen.

In 2019 ook ook voor een Nederlands publiek beschikbaar

Deze unieke ervaring brengen we in februari naar Amsterdam: als rijdende cyber range. Het Cyber ​​Tactical Operations Center (C-TOC) van IBM X-Force Command is een ultramoderne, mobiele cyber range die eind 2018 het licht zag. Gemodelleerd naar mobiele commandocentra, bevat de mobiele cyber range een complete bedrijfs-IT-omgeving waar maximaal 20 personen aan uiterst realistische simulaties kunnen deelnemen.

 

 

Met deze mobiele trainingsfaciliteit kunnen ook onze Nederlandse klanten zich onderdompelen in huiveringwekkend realistische simulaties om hun cyber response aan te scherpen. In 2019 zal de mobiele X-force Command Cyber Range meermaals Amsterdam aandoen, te beginnen van 13 tot 20 Februari bij IBM Amsterdam.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van de mobiele X-Force Command Cyber ​​Range, kun je contact opnemen met Eero Vellekoop.

 

Marketing Leader Benelux, IBM Security

More Security stories

De Moderne Groene Reus!

Met de provinciale verkiezingen nog vers in het geheugen, schrijf ik dit stukje over …uhhh… IBM Z, ofwel mainframes! Laat me de link eventjes uitleggen: Het milieu Een ‘hot topic’ van de campagnes was het milieu. Nu vind ik het milieu een boter-op-je-hoofd onderwerp. Ik kan erg makkelijk oordelen over mensen die zo nodig naar […]

Continue reading

How to turn the right mental knobs to change the way people (want to) work

Introduction Hi, I am Sarah Zheng, a cognitive business consultant at IBM in Amsterdam. In this role, I advise clients on how they can leverage the power of AI-technologies to improve their business processes. In this blog series, I want to give you my vision on why many projects where new technologies are introduced, fail […]

Continue reading

Technology makes Saint-Nicholas’ work easier

My daughter Clémence is both nervous and excited by the perspective of Saint-Nicholas arriving with her presents. She posted her wish-list in a letter to him in Spain. What she doesn’t realize is the pressure her expectation generates in the supply chain. As an Industry Solutions Executive at IBM I mainly work with retailers and […]

Continue reading