Security

Beleef je ergste dag in IBM’s mobiele cyber range

Share this post:

Stel je voor. Je huis staat in brand. Met veel misbaar komt de brandweerauto de straat binnen rijden en vijf mannen stappen uit. Ze dragen niet de kleren die je zou verwachten. Ook lijken ze niet echt haast te maken. En eenmaal bij de voordeur zeggen ze het volgende:

“Goedenavond, ik ben Peter en ik heb de leiding hier. Ik zie dat je huis in brand staat, en dat lijkt precies op wat ik in een presentatie en een korte film heb gezien. Volgens mijn draaiboek moeten wij ons nu gaan omkleden en daarna kijk ik even in de gebruiksaanwijzing hoe we de pompen aan moeten krijgen. Ik herinner me dat er water uit die slangen moet komen en dat we die dan op de brand moeten richten.”

Volkomen belachelijk? Uiteraard! Brandweerlui zijn goed getrainde experts die precies weten wat ze doen.

Train security reflexen door aangevallen te worden

Hoe anders is het in security. Veel IT- en andere professionals zijn onvoldoende voorbereid om snel en resoluut op een datalek of cyberaanval te reageren. En juist deze reactie is bepalend voor de vraag of er na een incident schade  – en zo ja, hoeveel – zal optreden.

Maar hoe train je de reactie van je organisatie op een cyberaanval? Door aangevallen te worden. In 2016 lanceerde IBM Security daarom de X-Force Command Cyber ​​Range in Cambridge, Massachusetts. In ‘s werelds eerste commerciële cyber range kunnen organisaties hun security reflexen trainen in uiterst realistische cybersecurity-simulaties. Meer dan 1000 klanten hebben hier sindsdien hun teams in het diepe gegooid en blootgesteld aan (bijna) levensechte cyberaanvallen.

In 2019 ook ook voor een Nederlands publiek beschikbaar

Deze unieke ervaring brengen we in februari naar Amsterdam: als rijdende cyber range. Het Cyber ​​Tactical Operations Center (C-TOC) van IBM X-Force Command is een ultramoderne, mobiele cyber range die eind 2018 het licht zag. Gemodelleerd naar mobiele commandocentra, bevat de mobiele cyber range een complete bedrijfs-IT-omgeving waar maximaal 20 personen aan uiterst realistische simulaties kunnen deelnemen.

 

 

Met deze mobiele trainingsfaciliteit kunnen ook onze Nederlandse klanten zich onderdompelen in huiveringwekkend realistische simulaties om hun cyber response aan te scherpen. In 2019 zal de mobiele X-force Command Cyber Range meermaals Amsterdam aandoen, te beginnen van 13 tot 20 Februari bij IBM Amsterdam.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van de mobiele X-Force Command Cyber ​​Range, kun je contact opnemen met Eero Vellekoop.

 

Marketing Leader Benelux, IBM Security

More stories

Increasing your resiliency in cybersecurity

Cyber safety first. Organizations within the financial industry are popular targets of cyber attackers. Insurers process large amounts of financial data and personal information from their customers. A breach can seriously damage a company’s reputation, while trust is a prerequisite for a financial company to be in business. Excessive caution constrains legitimate activity, impacting the […]

Continue reading

Security Summit: zo ziet de cyberveiligheid van de toekomst eruit

  Het is tijd om de regels van cyberveiligheid drastisch te veranderen. De digitale wereld blijft innoveren, en dat maakt de kans op dreigingen en datalekken reëler. Tijdens IBM’s Security Summit geven beveiligingsexperten en andere veiligheidsprofessionals hun kijk op de nieuwe realiteit. Is jouw organisatie klaar voor een nieuwe denkwijze? Digitale veiligheid staat voor veel […]

Continue reading

Beleef je ergste dag in IBM’s mobiele cyber range

Stel je voor. Je huis staat in brand. Met veel misbaar komt de brandweerauto de straat binnen rijden en vijf mannen stappen uit. Ze dragen niet de kleren die je zou verwachten. Ook lijken ze niet echt haast te maken. En eenmaal bij de voordeur zeggen ze het volgende: “Goedenavond, ik ben Peter en ik […]

Continue reading