Security

Beleef je ergste dag in IBM’s mobiele cyber range

Share this post:

Stel je voor. Je huis staat in brand. Met veel misbaar komt de brandweerauto de straat binnen rijden en vijf mannen stappen uit. Ze dragen niet de kleren die je zou verwachten. Ook lijken ze niet echt haast te maken. En eenmaal bij de voordeur zeggen ze het volgende:

“Goedenavond, ik ben Peter en ik heb de leiding hier. Ik zie dat je huis in brand staat, en dat lijkt precies op wat ik in een presentatie en een korte film heb gezien. Volgens mijn draaiboek moeten wij ons nu gaan omkleden en daarna kijk ik even in de gebruiksaanwijzing hoe we de pompen aan moeten krijgen. Ik herinner me dat er water uit die slangen moet komen en dat we die dan op de brand moeten richten.”

Volkomen belachelijk? Uiteraard! Brandweerlui zijn goed getrainde experts die precies weten wat ze doen.

Train security reflexen door aangevallen te worden

Hoe anders is het in security. Veel IT- en andere professionals zijn onvoldoende voorbereid om snel en resoluut op een datalek of cyberaanval te reageren. En juist deze reactie is bepalend voor de vraag of er na een incident schade  – en zo ja, hoeveel – zal optreden.

Maar hoe train je de reactie van je organisatie op een cyberaanval? Door aangevallen te worden. In 2016 lanceerde IBM Security daarom de X-Force Command Cyber ​​Range in Cambridge, Massachusetts. In ‘s werelds eerste commerciële cyber range kunnen organisaties hun security reflexen trainen in uiterst realistische cybersecurity-simulaties. Meer dan 1000 klanten hebben hier sindsdien hun teams in het diepe gegooid en blootgesteld aan (bijna) levensechte cyberaanvallen.

In 2019 ook ook voor een Nederlands publiek beschikbaar

Deze unieke ervaring brengen we in februari naar Amsterdam: als rijdende cyber range. Het Cyber ​​Tactical Operations Center (C-TOC) van IBM X-Force Command is een ultramoderne, mobiele cyber range die eind 2018 het licht zag. Gemodelleerd naar mobiele commandocentra, bevat de mobiele cyber range een complete bedrijfs-IT-omgeving waar maximaal 20 personen aan uiterst realistische simulaties kunnen deelnemen.

 

 

Met deze mobiele trainingsfaciliteit kunnen ook onze Nederlandse klanten zich onderdompelen in huiveringwekkend realistische simulaties om hun cyber response aan te scherpen. In 2019 zal de mobiele X-force Command Cyber Range meermaals Amsterdam aandoen, te beginnen van 13 tot 20 Februari bij IBM Amsterdam.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van de mobiele X-Force Command Cyber ​​Range, kun je contact opnemen met Eero Vellekoop.

 

Marketing Leader Benelux, IBM Security

More Security stories

Nederlanders zijn creatief

Als we horen dat er een grote ov-staking komt, bellen we moeders voor een rit naar kantoor, openen we de IJ-tunnel voor fietsers. Gaan we naar de rechter om te zorgen dat we toch met de trein naar Schiphol kunnen of blijven we lekker thuiswerken. Dit geeft extra tijd om eens rustig na te denken […]

Continue reading

Mijn perfecte start van de dag

Diegenen die mij kennen weten dat ik de dag graag begin met een vers bakje koffie. Het geeft mij de kick om de dag fris en energiek te starten. Ik heb een mooi apparaat die voor mij de bonen maalt en daarna een heerlijk vers, op maat gemaakt bakje koffie voor mij maakt. Een heerlijk […]

Continue reading

Kosten besparen om innovaties op te pakken. Dat wil toch iedereen!

Iedere keer als ik rondkijk in een datacenter verbaas ik mij weer over de wildgroei van servers. Ze worden amper volledig uitgenut, zijn dus niet groen en het moet een drama te zijn om het beheer te doen, laat staan een goede beveiliging op al die losse servers toe te passen. Bovendien lachen softwareleverancier in […]

Continue reading