Security

Cyber resilient – hoe word je het?

Share this post:

Security and Resiliency campus, Think Amsterdam 9 oktober

Beveiligingsaanpak van je organisatie

Het is tijd dat het realisme de boventoon voert. In plaats van te worden beheerst door angst, moeten we gewoon erkennen dat bedreigingen een essentieel onderdeel zijn van het bestaan ​​van organisaties van vandaag. Het is zaak om klaar te zijn voor die onvermijdelijke cybercrisis. Tijdens het komende Think event kun je leren wat dit betekent voor de beveiligingsaanpak van je organisatie.

Laten we één ding rechtzetten. Security maatregelen mogen de business niet hinderen, want ‘the business must go on’. IBM’s eigen CISO, Shamla Naidoo, is een groot voorstander van dit credo, zoals bleek tijdens een paneldiscussie op IBM’s recente Security Summit in Nederland.

Security team efficiënter inzetten

Een ander aspect is het security team. Met de huidge schaarste aan security personeel is het belangrijk om bestaande security collega’s effectiever te maken. Kunstmatige intelligentie, orchestratie van incident response en open samenwerking zijn hier allemaal van het grootste belang.

Bij Think laten we zien wat er vandaag de dag al mogelijk is op dit vlak met IBM oplossingen als Watson for Cybersecurity, Resilient, QRadar en Cb Response van onze partner Carbon Black.

Maar hoe goed je je personeel ook opleidt en de IT-omgeving beschermt, je kunt niet altijd voorkomen dat je wordt gehackt. Op een gegeven moment zal elke organisatie worden geconfronteerd met de ‘BOOM!’. Zodra dit gebeurt, is het cruciaal dat iedereen in de organisatie weet wat zijn rol is, van het management tot de telefonist. Beschikt je organisatie over playbooks? En nog belangrijker, worden deze regelmatig getest?

Op onze cyber range in Boston hebben we honderden klanten in het diepe gegooid. Bij Think vertellen we meer over de ‘breach readiness’ lessen die dit heeft opgeleverd.

Inzicht in Cyber Resilience

Cruciaal is ook om disaster recovery (DR) plannen tegen het licht te houden. Zijn deze geschikt voor een cybercrisis? Hoe snel sta je op en stof je jezelf af nadat je gevallen bent? Dit is waar echte cyber resilience om draait. Uiteindelijk bepaalt dit de impact van een incident op uw business en reputatie. Ook deze dimensie komt uitgebruid aan de orde bij Think.

Woon de aankomende Think-evenementen bij om inzicht te krijgen in cyber resilience. En ervaar de nieuwste technologie op het gebied van dreingsdetectie en -preventie, en incident response. IBM Think Amsterdam, 9 oktober in Nederland in het IBM Client Center te Amsterdam.

Marketing Leader Benelux, IBM Security

More stories

The Digital Operational Resilience Act for Financial Services: Harmonised rules, broader scope of application

The Digital Operational Resilience Act – what and why As part of the European Commission’s Digital Finance Package, the new Digital Operational Resilience Act, or in short DORA, will come into force in the coming period. The aim of DORA is to establish uniform requirements across the EU that improve the cybersecurity and operational resilience […]

Continue reading

Wat kunnen we in de Benelux leren van de actuele data breach-trends?

  Nog nooit was de impact van cybercrime zo groot als in 2021. Zo stegen de gemiddelde kosten van een datalek met 10 procent ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit de recente editie van IBM’s Cost of Data Breach Report. Wat zijn de opvallendste bevindingen uit dit onderzoek? En hoe kunnen organisaties de impact […]

Continue reading

7 securitytips voor overheidsorganisaties

  Veel overheidsorganisaties hebben een digitale transitie in gang gezet, aangemoedigd door de Nederlandse Digitaliseringsstrategie (NDS). Mede daardoor delen ze steeds meer data met elkaar, burgers en publiek-private organisaties. Vaak gaat het om privacygevoelige gegevens, die steeds vaker opgeslagen zijn in cloud infrastructuren. Zowel in de eigen, on-prem, cloud en steeds vaker ook in publieke […]

Continue reading