CISO's Tower

Cyber resilient – hoe word je het?

Share this post:

Security and Resiliency campus, Think Amsterdam 9 oktober

Beveiligingsaanpak van je organisatie

Het is tijd dat het realisme de boventoon voert. In plaats van te worden beheerst door angst, moeten we gewoon erkennen dat bedreigingen een essentieel onderdeel zijn van het bestaan ​​van organisaties van vandaag. Het is zaak om klaar te zijn voor die onvermijdelijke cybercrisis. Tijdens het komende Think event kun je leren wat dit betekent voor de beveiligingsaanpak van je organisatie.

Laten we één ding rechtzetten. Security maatregelen mogen de business niet hinderen, want ‘the business must go on’. IBM’s eigen CISO, Shamla Naidoo, is een groot voorstander van dit credo, zoals bleek tijdens een paneldiscussie op IBM’s recente Security Summit in Nederland.

Security team efficiënter inzetten

Een ander aspect is het security team. Met de huidge schaarste aan security personeel is het belangrijk om bestaande security collega’s effectiever te maken. Kunstmatige intelligentie, orchestratie van incident response en open samenwerking zijn hier allemaal van het grootste belang.

Bij Think laten we zien wat er vandaag de dag al mogelijk is op dit vlak met IBM oplossingen als Watson for Cybersecurity, Resilient, QRadar en Cb Response van onze partner Carbon Black.

Maar hoe goed je je personeel ook opleidt en de IT-omgeving beschermt, je kunt niet altijd voorkomen dat je wordt gehackt. Op een gegeven moment zal elke organisatie worden geconfronteerd met de ‘BOOM!’. Zodra dit gebeurt, is het cruciaal dat iedereen in de organisatie weet wat zijn rol is, van het management tot de telefonist. Beschikt je organisatie over playbooks? En nog belangrijker, worden deze regelmatig getest?

Op onze cyber range in Boston hebben we honderden klanten in het diepe gegooid. Bij Think vertellen we meer over de ‘breach readiness’ lessen die dit heeft opgeleverd.

Inzicht in Cyber Resilience

Cruciaal is ook om disaster recovery (DR) plannen tegen het licht te houden. Zijn deze geschikt voor een cybercrisis? Hoe snel sta je op en stof je jezelf af nadat je gevallen bent? Dit is waar echte cyber resilience om draait. Uiteindelijk bepaalt dit de impact van een incident op uw business en reputatie. Ook deze dimensie komt uitgebruid aan de orde bij Think.

Woon de aankomende Think-evenementen bij om inzicht te krijgen in cyber resilience. En ervaar de nieuwste technologie op het gebied van dreingsdetectie en -preventie, en incident response. IBM Think Amsterdam, 9 oktober in Nederland in het IBM Client Center te Amsterdam.

Global Executive Security Advisor, IBM Security X-Force Command

More CISO's Tower stories

Een nieuwe telg in de mainframe wereld

Kenners weten het Althans een groot vermoeden leefde bij hen. Zo eens in de twee jaar gebeurt het. Een nieuwe telg in de mainframe wereld! En deze week, 12 september, is hij door IBM aangekondigd, het nieuwe systeem. Volledig in lijn met de verwachtingen kreeg het de naam: IBM Z15 de IBM Z15 Het nummer […]

Continue reading

A workplace that works for you or watches you?

Imagine yourself being in a workplace that recognizes you at the moment you enter. It observes your current state.  Did you sleep well? Are you full of energy? Or could you need some support to get through the day? Current technologies can make this happen. But is this desirable? Working environment infused with AI ‘The […]

Continue reading

2de Developer Night: inspirerende avond voor en door developers

De tweede editie van de Developer Night trok donderdag 13 juni een 150 aanwezigen naar het IBM hoofdkantoor in Amsterdam. Met een meer technisch publiek, dat voor die avond specifiek was uitgenodigd, veranderde ook de setting en de sfeer op Think Summit. Het geroezemoes bij de koffie maakte plaats voor een live coding dj-set van […]

Continue reading