Generic

Multicloud vraagt om intelligentie

Share this post:

Eén typefoutje en de totale dienstverlening ligt op z’n gat. De ervaring bij een grote internationale cloudprovider leert dat het risico op een door mensenhanden veroorzaakte verstoring nog altijd aanwezig is. Sterker: naar mate steeds meer organisaties multicloudomgevingen inrichten, ontstaat wellicht een uitdaging van formaat. Dat versterkt de roep om de mogelijkheid en het gereedschap om een veelvoud aan cloudgebaseerde diensten als één enkele omgeving te kunnen managen.

Het succesvol en adequaat operationeel kunnen managen van een meervoudige cloudomgeving valt of staat met begrip en kennis van de onderliggende technologie. Het handmatig proberen te implementeren van een eenvoudig te gebruiken managementomgeving is daarbij een onmogelijke opgave. Er zijn gewoonweg teveel componenten, die allemaal hun eigen specifieke eigenschappen hebben: publieke clouddiensten, systemen op de eigen locatie, datadiensten, software as a service, verbonden devices, de netwerk-infrastructuur et cetera. Ga er als mens maar aan staan.


Download de laatste Forrester Wave report >>>Sleutelrol

Een cognitief systeem kan uitkomst bieden bij de creatie van een consistent, performant, veilig en betrouwbaar platform. Data speelt daarbij een sleutelrol. Alle onderliggende systemen produceren immers grote hoeveelheden gegevens, die op de juiste manier bekeken indicatief zijn voor hun functioneren. De uitdaging is vooral dat de datastroom zo enorm groot is, dat het lastig is om te bepalen welke informatie relevant is.

Daarnaast maakt de traditionele spanning tussen business en IT het managen van de multicloud er niet gemakkelijker op. Waar enerzijds de business graag de controle wil over de eigen infrastructuur en applicaties, dient de IT-functie te zorgen voor een overkoepelende beveiliging en governance. De operationele IT moet zo garanderen dat het IT-landschap qua performance altijd en overal voldoende aansluit op de wensen en eisen van klanten en eindgebruikers.

Drie redenen

Nogmaals: dat is een multicloudomgeving, met uiteenlopende workloads en deploymentmodellen, lang niet altijd even gemakkelijk. Het vereist om drie redenen een geautomatiseerde aanpak, gebaseerd op kunstmatige intelligentie:

  1. De enorme hoeveelheid te verwerken data moet zowel verwerkt als geïnterpreteerd worden.
  2. Algoritmes kunnen de samenhang en performance van alle componenten optimaliseren.
  3. Met natuurlijke taalverwerking kunnen developers problemen waarnemen en oplossen.

Controle, gecombineerd met een zekere mate van vrijheid om zaken en issues naar eigen inzicht op te lossen: dat is waar het bij het managen van de multicloud om draait. Zowel vanuit het perspectief van de IT, als vanuit de business. Alles met oog op een vlekkeloze de dienstverlening en performance richting klanten en eindgebruikers. Want ook in het multicloudtijdperk zijn verstoringen ongewenst en onnodig.

 


Leer meer over IBM Cloud Automation Manager >>>


 

More stories

Is regulation enabling or hindering innovation in the financial services industry?

Anne Leslie, Cloud Risk & Controls Leader Europe, IBM Cloud for Financial Services Europe’s financial services sector is in the throes of wide scale digital transformation – a transition being accelerated by the growing adoption of digital solutions and services to help keep up with the demands of digitally savvy consumers. While there can be […]

Continue reading

The Digital Operational Resilience Act for Financial Services: Harmonised rules, broader scope of application

The Digital Operational Resilience Act – what and why As part of the European Commission’s Digital Finance Package, the new Digital Operational Resilience Act, or in short DORA, will come into force in the coming period. The aim of DORA is to establish uniform requirements across the EU that improve the cybersecurity and operational resilience […]

Continue reading

Banking on empathy

Suppose you’re owning a small boutique wine shop and have gone through two difficult years because of the Covid-19 pandemic. As the pandemic seems to be on its way back, it is time to revitalize the shop. And this causes direct a huge challenge: the wine stock needs to be replenished but you have used […]

Continue reading