Toimitusketjun kriittinen merkitys poikkeustilasta palautumisessa

Osa kaupan alan toimijoista on pystynyt reagoimaan myynti- ja hankintakanavissa tapahtuneisiin muutoksiin paremmin. Millä nämä toimijat erottautuvat?

By and Merja Rushe | 1 minute read | Fri, April 24th 2020

Käsillä oleva kriisi vaikuttaa meihin kaikkiin. Yrityksissä muutetaan nopeasti suuntaa tai pahimmillaan kamppaillaan olemassaolosta. Kivijalkaliikkeiden sulkeuduttua, vaihtoehtoisesta myyntikanavasta tulikin yllättäen se ainoa. Verkko-ostaminen kasvaa ja lisääntyy kriisin pitkittyessä. Kuluttajakäyttäytymisemme muuttui ja myös vanhemmat ikäluokat ovat halukkaita kokeilemaan uudenlaista ostamista.

Toimitusketjujen ammattilaiset joutuvat nyt erityisesti keskittymään saatavuuden varmistamiseen. Toinen avaintekijä on yrityksen kyky resurssien uudelleenallokointiin myyntikanavien välillä. Kun digitaalisten kanavien toimitukset ovat nopeasti kasvaneet, myymäläverkostojen varastoja ja henkilöstöä on kyetty onnistuneesti hyödyntämään. Tämäntyyppinen joustavuus kannattaa sisäänrakentaa eri kanavien välille myös tulevaisuutta ajatellen. Valmiuksien rakentamista on hyvä pohtia heti kun akuutista tilanteesta ollaan selviydytty. Erikoiset ajat jatkunevat vielä pitkään, voisiko poikkeustilanteista selviytyminen olla osa “uutta normaaliamme”?

Olinpa sitten toimitusketjuista tai myynnistä vastaava ammattilainen terveydenhuollon tarvikkeiden, vähittäiskaupan, päivittäistavaran tai koneteollisuuden alalla, voin kysyä itseltäni miten voisin paremmin reagoida nopeisiin muutoksiin, varmistaa liiketoiminnan jatkuvuuden ja suunnitella poikkeustilanteista palautumisen.

  • Miten voin kehittää hankintastrategioitani siten, että pystyn vastaamaan tuleviin muutoksiin?
  • Miten pienennän ja hallitsen riskiä?
  • Miten saan paremman näkyvyyden tarjontaan ja vastaan joustavammin kysyntään?
  • Miten parannan liiketoimintaverkostoani kansainvälisesti ja paikallisesti? Miten varaudun paremmin vaihtoehtoisiin hankintakanaviin?

Kaupan alan toimijat, jotka ovat kehittäneet toimitusketjuaan vastaamaan näihin kysymyksiin, ovat myös pystyneet paremmin reagoimaan myyntikanavissaan ja markkinatilanteessa tapahtuneisiin muutoksiin.

IBM:n vuoden päätapahtuma: IBM Think 2020 Digital Experience Event järjestetään 5.-6.5.2020. Tänä vuonna tapahtuman sisältöihin on ensi kertaa mahdollista jokaisen osallistua veloituksetta omalta kotisohvalta. Kaupan ja toimitusketjujen ammattilaisille on tapahtumassa tarjolla arvokasta ja ajankohtaista sisältöä. Lisätietoja ja rekisteröityminen täältä.

Suosittelemme erityisesti seuraavia puheenvuoroja:

  • Reduce Operational Cost and Ensure Supply Chain Resiliency (6777)
    Tiistaina 5.5. kello 21.00 – 21.30
  • Building Resilient and Smarter Businesses to Act at the Speed of Insight (6616)
    Keskiviikkona 6.5. kello 18.15 – 19.00

Osa sisällöistä on rekisteröityneille katsottavissa jälkikäteen.

IBM tarjoaa ratkaisuja jatkuvuuden parantamiseksi COVID-19 aiheuttamiin ongelmiin, lisätietoja täältä. Annamme toimitusketjun työkaluja käyttöön maksuttomalla 90 päivän kokeilujaksolla. Lukusuosituksena ehdotamme IBM:n toimitusketjuasiantuntijoiden kirjoittamaa COVID-19 and shattered supply chains -raporttia. Voit tutustua Sterling Supply Chain Suite -portfolioomme täältä.

Autamme ja keskustelemme mielellämme kanssasi aiheesta lisää.

Stay safe.

Most Popular Articles