Mimmit koodaa – minun ensikosketukseni IT-alaan

Minun matkani Mimmit koodaa -tapahtumasta Developer traineeksi IBM:lle.

By | 1 minute read | Thu, January 30th 2020

Kuulin ensimmäisen kerran Mimmit koodaa -tapahtumasta keväällä 2019 ja samalta istumalta ilmoittauduin ensimmäiseen workshoppiini. Vaikka olinkin opiskellut tietojenkäsittelytiedettä parin vuoden ajan, oli workshop ensimmäinen kosketukseni IT-alan yritykseen. Workshopissa tapasin alalla työskenteleviä naisia, joilta sain varmuutta hakea alan töitä. Pian tämän jälkeen hain töitä ja aloitin työskentelyn Developer traineena, eli devaajana, IBM:llä.

IBM on ollut mukana Mimmit koodaa -ohjelmassa sen perustamisesta asti. Syksyllä 2019 järjestetyssä Mimmit koodaa -launchissa, meidän Technical Specialist Sandra Calvo esitteli machine learning -maailmaa ja suunnittelemaansa aiheeseen liittyvää workshoppiaan. Workshopissa käsiteltiin robotiikkaa ja tekoälyä, joiden avulla mimmit pääsivät rakentamaan oman ”koulutetun” sovelluksen. Sen tarkoitus oli tunnistaa äänen perusteella, kumpi lemmikki on kyseessä koira vai kissa.

Tässä workshopissa sain mahdollisuuden toimia mukana ohjaamassa toimintaa. Oli mukava auttaa it-alasta kiinnostuneita mimmejä tutustumaan aiheeseen käytännön tasolla. Samalla tapahtuma oli myös erinomainen paikka verkostoitua.

Tänä vuonna IBM on jälleen mukana Mimmit koodaa -tapahtumassa. Kevään workshopeissamme mimmit pääsevät tutustumaan IBM Cloud -pilvipalvelun tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä saavat hands on -kokemusta sen käytöstä. Poiketen edellisistä vuosista, meillä on keväällä tarjolla myös advanced workshop, jossa mimmit pääsevät syventymään automatisoinnin ihmeelliseen maailmaan.

Odotan innolla kevään launchia ja workshopeja. Toivon, että saamme paikalle paljon it-alasta kiinnostuneita naisia. Mimmit koodaa -launch järjestetään 14.2. ja IBM:n workshopit tullaan pitämään huhtikuussa. Nähdään paikan päällä!

Most Popular Articles