Metropolia & IBM – Vuosi yhdessä

By | 1 minute read | Fri, December 13th 2019

Olen toiminut nyt vuoden ajan Metropolian yhteyshenkilönä IBM:llä. Vaikka yhteistyösopimus kirjoitettiinkin vasta vuosi sitten, on meillä Metropolian kanssa ollut jo vuosia yhteistyötä mm. tuotantotalouden opiskelijavierailujen osalta. Yhteistyöstä on ollut valtavasti hyötyä sekä IBM:lle, että Metropolialle. Näin taaksepäin katsoen, ehdimme saavuttaa kaikenlaista yhdessä vuoden 2019 aikana.

Yhteistyön tuomat hedelmät

Yhteistyön tavoitteena on saada aikaan esimerkiksi innovaatioiden kehittämistä terveydenhuollon alalla sekä tarjota työkaluja ja tukea Metropolia-ammattikorkeakoulun tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille.

Hyvänä esimerkkinä sekä ensimmäisestä, että toisesta yhdistettynä on Jenni Hautojärven ja Merja Hepoahon insinöörityö lääketieteellisten kuvien syväoppimisen puitteista, jonka Jenni ja Merja tekivät IBM:lle keväällä 2019. Insinöörityössä tehtiin toteutettavuustutkimus siitä, miten DICOM-muotoista lääketieteellistä kuvadataa voidaan siirtää anonymisoidusti PACS-ympäristöstä tekoälyn koneoppimiseen ilman, että prosessissa menetetään kuvaan liitettyä arvokasta metadataa. Insinöörityön valvojina toimivat Lehtori Sakari Lukkarinen, Metropolia AMK:sta sekä Liiketoiminnan kehitysjohtaja (Watson Health Imaging &PowerAI), TkT Jukka Remes, IBMltä. Myös Watson Health Center harjoittelijamme, Matias Säilä, työstää insinöörityötään neuvola.com chatbotin osalta tavoitteenaan valmistua keväällä 2020.

Kuinka tarjota työkaluja ja tukea?

Yksi tapa tuoda tukea ja työkaluja Metropolian tietoisuuteen on opiskelijavierailut IBM:llä ja vierailevat luennot Metropolian kampuksilla. Vuoden 2019 aikana IBM:llä on vieraillut niin tuotantotalouden, terveysteknologian kuin teollisen muotoilunkin opiskelijoita. Lisäksi syksyllä IBM:n asiantuntijat Tuukka Vartiainen ja Sami Salkosuo kävivät Metropolian Myyrmäen kampuksella kertomassa mitä AI, koneoppiminen ja Red Hatin yrityskauppa käytännössä tarkoittavat IBM:n näkökulmasta. Lisäksi Minh-Hai Nguyen ja Ville Siren vierailivat Arabian kampuksella esittelemässä muotoilun opiskelijoille IBM iX:n design-praktiikkaa käytännössä.

Työkaluja on tarjottu myös IBM Academic Initiativen kautta niin opettajille kuin oppilaillekin ilmaiseksi. Portaali tarjoaa pääsyn niin pilvipalveluihin kuin tekoälytyökaluihin ja siellä on myös oma osio data science ohjelmistoille, joihin kuuluu mm. huiman suosittu SPSS.

Kermana kakun päällä Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola osallistui keväällä IBM Institute for Business Valuen nyt jo 20:ttä kertaa tekemään C-tason päättäjien haastattelututkimukseen. Tämän tutkimuksen maailmanlaajuiset tulokset julkaistiin marraskuussa otsikolla Build Your Trust Advantage. Raportin voi käydä lataamassa verkosta.

Odotan innolla mitä yhteistyömme tuo tullessaan vuonna 2020.

Most Popular Articles