AI & Machine learning

Mobiilin ja tekoälyn yhdistämisellä uusi työntekijä voi suoriutua kuin vanha konkari

Share this post:

Mobiililaitteiden käyttökokemus on viimeisen vuosikymmenen ajan parantunut dramaattisesti ja mobiililaitteita onkin käytetty enenevissä määrin työntekijän työn tekemisen tukena. Gartner ennustaakin, että vuoteen 2022 mennessä jo 70% yritysten ohjelmistojen kanssakäymisestä tehdään mobiililaitteilla. Mobiililaitteiden hyödyntäminen on omalta osaltaan mahdollistanut samalla työn tuottavuuden kasvun ja tulevaisuudessa se vain jatkaa kasvuaan.

Mobiililaitteiden ensimmäinen aikakausi, ”Mobiili 1.0”, tarkoitti lähinnä sähköpostin ja kalenterin saamista mobiililaitteeseen, mutta reilut 10 vuotta sitten ilmestyneet älypuhelimet mahdollistivat jo ”2.0” aikakauden. Tällöin mobiililaitteisiin pystyttiin tuomaan sähköisessä muodossa eri taustajärjestelmien tiedot liikkuvien työntekijöiden saataville. Nämä usein enemmänkin transaktionaaliset tiedot kertoivat työntekijöille, mitä työtä heillä oli, ja sisälsivät lähinnä asioita kuten työmääräyksiä, myyntitilauksia ja ostomääräyksiä yms.

Nyt olemme siirtymässä ”3.0” aikakauteen, jolloin mobiili näyttäytyy enemmän asiantuntemusalustana keskittyen samalla käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Tietoa ja näkemystä hyödynnetään useasta eri lähteestä ja taustajärjestelmästä sekä yhdistetään uuteen teknologiaan (esim. AI, AR & IoT). Tällöin saavutetaan tilanne, jossa pystytään kertomaan käyttäjälle, miten työtä kannattaisi tehdä eikä keskitytä enää pelkkään työn ja tiedon listaamiseen. Tämä avaa aivan uuden työn tuottavuuden kasvunpaikan ja mahdollistaa asiantuntemuksen demokratisoinnin, jolloin mahdollisesti jokainen organisaation työntekijä pystyy toimimaan kuten organisaation paras työntekijä. Organisaation vuosien varrella kertynyt laaja tietotaito ja kokemus saadaan hyödynnettyä, suodatettua ja ohjattua oikeaan aikaan työntekijöille ja täten myös avustettua työn oikeaoppisessa tekemisessä. Hyvin olennaisena osana näyttäytyy kuitenkin myös käyttäjäkokemus, sillä ilman hyvää käyttäjäkokemusta tätä tietoa ei voida hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

Yksi esimerkki tämän uuden aikakauden mobiiliratkaisuista on IBM:n Crypto Anchor Verifier, joka mahdollistaa tuotteiden tai raaka-aineiden aitouden tai laadun todistamisen sekunneissa, ja myös ilman aiempaa kokemusta. IBM on jo pitkään tehnyt tutkimusta kryptoankkureiden saralla ja tutkinut kuinka mm. kryptoankkureita ja lohkoketjuteknologiaa voisi hyödyntää taistelussa tuoteväärennöksiä vastaan (https://www.research.ibm.com/5-in-5/crypto-anchors-and-blockchain/). Nyt on kuitenkin kehitetty teknologia, joka mobiililaitteen kameraa, pientä optista lisälaitetta ja valmiiksi koulutettua tekoälyä hyödyntäen pystyy toteamaan tuotteen/raaka-aineen aitouden ilman, että tuotteeseen itseensä tarvitsee laittaa sisälle kryptoankkuria. Tämä aitouden toteaminen pystytään tekemään myös täysin offline-tilassa, hyödyntäen nykyaikaisista mobiililaitteista löytyviä koneoppimismahdollisuuksia (esim. CoreML Applen iOS laitteissa). Enää ei tarvita aikaavieviä tutkimuksia aitouden todistamiseen, vaan sen pystyy tekemään kuka tahansa ja missä tahansa. Tämä avaa lukuisia mahdollisuuksia monille toimialoille ja mahdollistaakin omalta osaltaan lisäarvon tuottamisen mobiilia hyödyntäen.

Tule kuulemaan lisää tästä ratkaisusta IBM:n Think Summit -tapahtumaan 29.10. Helsingin Messukeskukseen, jossa käyn tarkemmin läpi Crypto Anchor Verifier tuotetta ja sen mahdollisuuksia Data & AI kampuksella. Jos sinulla on muutenkin kysyttävää mobiilista ja sen tulevaisuudennäkymistä, niin juttelen enemmän kuin mielelläni niistä kanssasi kyseisessä tapahtumassa.

Click here to rate this article

Rate this article :

Nordics Mobile & XR Practice Leader, Global Business Services

More AI & Machine learning stories
By Janne Koivisto on Thu, September 19th 2019

Design-systeemit tekevät meistä filosofeja – matka kohti automaattista käyttöliittymää

Design-systeemit ovat olleet viime vuosien trendi. Systemaattinen, organisoitu ja pitkälle mietitty kirjasto on parhaimmillaan työkalupakki, joka tehostaa tiimien sisäistä ja -välistä kommunikaatiota sekä yhtenäistää ulkoista käyttäjäkokemusta. Mutta mitä tapahtuu kulisseissa? 2009 Photoshop 2019PhotoshopSketchFigmaAdobeXDFramerInVision Studio… — Fabio Catapano (@fabiocatapano) January 23, 2019 Kun internetsivujen suunnittelijoista on jakautunut kymmeniä eri käyttöliittymien suunnittelijoita, myös suunnittelijoiden käyttämä litania työkaluja […]

Continue reading

By Merja Rushe on Wed, July 3rd 2019

Future of Retail

Modern-day consumers demand more and they want to know where everything is coming from. Is it sustainable? Is it ethically sourced? And as consumers of the digital era, we want the information in a digital manner – through our phones. Enterprises can already capture and share information digitally and securely, leading to more personalized marketing […]

Continue reading

By Pål Krogdahl on Tue, May 28th 2019

Nordea’s journey with Blockchain and We.Trade

There is a lot of exciting stuff going on at the moment, both in technology such as Blockchain, Quantum Computing, the continued advancements in AI and the move towards a platform economy paradigm, but also within the banking industry where I have my focus here at IBM. It is almost every day we read headlines […]

Continue reading