Nollapäästöpäivä – Annetaan maapallolle vapaapäivä!

By | 2 minute read | Mon, September 17th 2018

IBM:n ensimmäiset viralliset ympäristö- ja energiansäästösäännöt ovat vuodelta 1971. Ympäristön suojeleminen on ollut aina meille IBM:llä ensisijaisen tärkeää, ja siitä takuuna toimivat vuosikymmenien ympäristötyö, lukuisat tutkimusprojektit sekä kansainvälinen tunnustus ja voitetut palkinnot. Viimeisimpänä mainittakoon Climate Leadership Awards -palkinto, joka myönnettiin tänä vuonna IBM:lle erinomaisesta kasvihuonepäästöjen hallinnasta (Excellence in Greenhouse Gas Management). Tämä on jo kuudes kerta, kun IBM on voittanut Climate Leadership Awards -palkinnon. Kasvihuonepäästöjen vähentämiselle vuodelle 2022 asetetun tavoitteen IBM saavutti puolestaan jo neljä vuotta etuajassa. Eivätkä saavutukset tähän lopu: tälläkin hetkellä energia- ja ilmastoasiat ovat strategisen asialistamme kärjessä. Vuonna 2018 IBM osallistuu lukuisiin tutkimusprojekteihin, joissa kartoitetaan mm. ilmastonmuutoksen vaikutuksia kansanterveyteen ja pyritään parantamaan ilmanlaatua Kiinassa. Tutkimusprojektien ohella kehitämme ratkaisuja, joilla osallistumme maapallon kuormituksen vähentämiseen auttamalla asiakasyrityksiämme ilmastotalkoissa.

Lähestymistapamme IBM:llä ympäristönsuojeluun ja kestävyyteen on kaksisuuntainen. Pyrimme tehostamaan nykyisiä ratkaisujamme ja prosessejamme ympäristön kannalta yhä paremmiksi samalla kehittäen uusia innovaatioita, jotka tekevät maailmastamme älykkäämmän, edistävät taloudellisia ja operatiivisia prosesseja, lisäävät vastuullisuutta ja vähentävät negatiivisia ympäristövaikutuksia. IBM:n uudet ratkaisut auttavat asiakkaitamme vähentämään järjestelmällisesti veden- ja energiankulutusta, hiilidioksidipäästöjä ja jätteitä – samalla kustannusten pienentyessä. Pyrimme ratkaisuihin, jotka voivat muuttaa yritysten toimintatapoja, kokonaisia teollisuudenaloja ja lopulta maailmaa. Tällä kertaa kyse on Suomen tasolla yhdestä päivästä.

Muovimukit ovat historiaa, nollapäästö nykypäivää

Kyseessä on CLC:n (Climate Leadership Coalition ry) teemapäivä, jonka tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja kiinnittää huomioita haitallisiin päästöihin. Suomessa CLC haastaa yritykset ja koulut tähtäämään yhden päivän aikana nollapäästöihin. Nollapäästöpäivä järjestetään 21.9. ja Suomen IBM on mukana henkilöstöään ympäristöystävällisempiin elämäntapoihin kannustamalla ja konkreettisilla teoilla:

  1. Nollapäästöpäivänä 2018 IBM Suomi luopuu lopullisesti muovimukeista toimitalossaan Helsingissä!
  2. Kannustamme IBMläisiä syyskuun 21. päivänä taittamaan työmatkansa ekologisemmin – porkkanana mahdollisuus kaiken kattavaan pyörähuoltoon työpäivän aikana toimitalomme pihalla!
  3. Ruokalassa tarjoillaan ympäristöystävällistä ja kotimaista ruokaa minimaalisella hiilijalanjäljellä!

Maailman ylikulutuspäivää vietettiin elokuussa, jolloin luonnonvarojen kulutus ylitti maapallon biokapasiteetin eli kyvyn tuottaa uusiutuvia luonnonvaroja ja käsitellä kasvihuonepäästöjä. Suomen kohdalla ylikulutuspäivää vietettiin jo 11.4., mikä tarkoittaa sitä, että jos kaikki maailman ihmiset eläisivät kuin me suomalaiset, tarvitsisimme 3,6 maapalloa kattamaan luonnonvarojen tarpeet kestävästi. Syyt luonnonvarojen nopeaan kulumiseen ovat energiantuotannossa, liikenteessä ja ruoan tuotannossa. Kuten ovat ratkaisutkin. Kannetaan siis kortemme kekoon – liiku julkisilla, pyöräile ja kävele, syö paikallista ruokaa tai istuta vaikka puu – yhtenä päivänä!

Most Popular Articles