Verander hoe burgers de overheid zien

Overheden moeten zich digitaal transformeren om de diensten te leveren die voldoen aan de wensen en behoeften van de burgers. Burgers verwachten van de overheid dezelfde wendbaarheid en efficiëntie als in het bedrijfsleven. Om hieraan te voldoen, dienen overheden nieuwe technologie, processen, ideeën en skills te omarmen.

75 procent

van de overheidsinstellingen wordt gewantrouwd door de burgers. Overheidsinstellingen presteren hiermee consequent slechter dan andere sectoren.

Oplossingsdomeinen

Transformatie

Herdefinieer de overheidscultuur en werkwijzen, gericht op een betere ervaring voor de burger, economische vitaliteit en medewerkers die klaar zijn voor de toekomst.

Bescherming

Rust ambtenaren uit met real-time inzichten om beter te anticiperen op dreigingen, snellere en betere beslissingen te nemen en reacties te coördineren.

Dienstverlening

Zorg voor betere dienstverlening voor de burger dankzij gepersonaliseerde ervaringen, opgebouwd uit inzichten verkregen uit eerdere interacties met de burger en andere relevante data.

Maak kennis met de nieuwe IBM z15

De cloud die u wilt - met de privacy en beveiliging die u nodig hebt.

Voorbeelden

Britse deelgemeente verlaagt de kosten van dienstverlening aan burgers en de oplostijden met 20%

Door gebruik te maken van op maat gemaakte oplossingen van IBM voor lokale overheden, was de deelgemeente Greenwich in staat de processen voor dienstverlening aan de burger en de operationele efficiëntie te verbeteren.

Seat Pleasant in Maryland wordt een smart city

Lees hoe digitale transformatie het gemeentebestuur heeft geholpen inzicht te krijgen in het terugdringen van criminaliteit, het sneller afhandelen van aanvragen van burgers en het aanbieden van een 24/7 dienstverlening.

Transformatie van de internationale scheepvaart in de haven van Rotterdam

Grootte en efficiëntie komen samen wanneer de grootste haven van Europa de slimste wordt. Dankzij IoT verloopt het traject van binnenvaren tot afmeren naadloos, waardoor de kosten worden verlaagd.

IBM-technologie

De aard van vertrouwen evolueert. Dankzij krachtige technologieën kunnen overheden hun dienstverlening transformeren.

Cyberveiligheid

Creëer verschillende lagen van beveiliging tegen snel evoluerende bedreigingen.

Cloud

Ondersteun veilig gegevensbeheer, de adequate toegang en bescherming van privacygegevens met IBM Cloud™.

Mainframes

Bouw betrouwbare ervaringen voor burgers en kiezers met een geconnecteerd IBM Z® mainframe-platform voor overheden.

Artificiële Intelligentie

Gebruik ongestructureerde data om patronen te ontdekken, oplossingen aan te bevelen en besluitvorming te verbeteren.

Internet of Things

Haal inzichten uit real-time databronnen die het leven van burgers kunnen helpen verbeteren.

IBM Garage

Ervaar hoe IBM Garage, een unieke co-creatie methodologie, uw bedrijfsinnovatie kan versnellen en een specifiek aandachtsgebied kan identificeren om mee aan de slag te gaan.

Trends en nieuws

Overheid blog

Overheden staan voor een aantal moeilijke uitdagingen: stijgende verwachtingen van burgers, dalende budgetten, een vergrijzend personeelsbestand en een verouderde infrastructuur. Burgers verwachten van de overheid dezelfde wendbaarheid en efficiëntie als in het bedrijfsleven. Om hieraan te voldoen, dienen overheden zich digitaal te transformeren en nieuwe technologie, processen, ideeën en skills te omarmen.

Kunnen verkeerslichten intelligent zijn?

Ontdek hoe AI videogegevens kan vastleggen en analyseren om verkeerslichten slimmer te maken.

Een vreemde uitwisseling: hersenwetenschap en openbare veiligheid

De ene persoon bestudeert hoe het brein werkt. De ander is een deskundige op het gebied van openbare veiligheid. Hun gespreksonderwerp? Hoe je de wereld verandert.

IBM en Red Hat

Red Hat’s open hybrid cloud in combinatie met de innovatie and industrie expertise van IBM bieden u de tools en talenten die nodig zijn om uw adoptie van de cloud te versnellen.

Wilt u nog meer weten?

Praat met een van onze experten en kom meer te weten over onze overheidsoplossingen.