Wat is data science?

Data science is het proces waarbij businessinzicht wordt gedestilleerd uit (big) data, met methoden als statistiek, machine learning, data mining en predictive analytics. Data science opent een wereld aan mogelijkheden: hiermee kan jouw organisatie complexe vraagstukken snel en nauwkeurig oplossen. Met direct concurrentievoordeel als resultaat.

Data scientists passen het vak toe in de praktijk. Ze vertalen (nieuwe) datasources naar bruikbare informatie. Kant-en-klare inzichten voor snelle, onderbouwde beslissingen. Bijvoorbeeld om nieuwe markten aan te boren, productieprocessen te versnellen en het callcenter van real-time klantinformatie te voorzien.

Wat hebben data scientists nodig?

Een open source-omgeving waarin ze eenvoudig kunnen samenwerken, kennisdelen en diverse gegevens in een bruikbaar bestandsformaat voor handen hebben. Data scientist willen:

  • De juiste open source tools om data te verzamelen en analyseren.
  • Projectinformatie kunnen delen met data engineers, BI-analisten en marketeers.
  • Zo min mogelijk tijd besteden aan het gereedmaken en onderhouden van data.
  • Een community waar ze tijdens het volledige proces met vragen terecht kunnen.

In een omgeving waar ruimte is voor innovatie zijn datascientists in staat om barrières te slechten en om ideeën te ontwikkelen die de wereld kunnen veranderen.

Informatiebronnen over data science

 

Een kijkje in het brein van een data scientist

Het is natuurlijk prachtig als jouw organisatie elk beschikbaar stukje data vastlegt. Maar meer data, betekent niet automatisch betere inzichten. Eerst moet je vaststellen welke inzichten je precies uit jouw data wilt halen. Pas dan kun je de echte waarde daarvan vaststellen. Lees in het ebook meer over hoe data scientists denken en werken.

 

De IBM data science-methodiek groeit met data en modellen mee

Meestal bouwen data scientists zelf modellen voor voorspellingen of om onderliggende patronen te ontdekken. IBM helpt ze daarbij op weg met een data science-methodiek op basis van tien stappen. Hiermee kunnen data scientists eenvoudig aanpassingen doorvoeren als ze meer te weten komen over hun data en modellen. Lees alles over deze methodiek in het whitepaper.

 

Spark: slimme applicaties voor betrouwbare voorspellingen

In het leven draait alles om voorspellingen. Welke route neem je? Moet je op een tweede date gaan? Blijf je dit stukje lezen? We voorspellen om vooruitgang te boeken. Hoe meer informatie we daarvoor gebruiken, hoe betrouwbaarder onze voorspelling. Er is alleen één probleem: de menselijke geest kan onmogelijk alle inzichten uit big data in kaart te brengen. Lees in het artikel hoe machine learning daarbij helpt.

Data science toolkit

Waar vind ik data, hoe schoon ik deze op en in welk bestandformat maak ik mijn selectie ‒ een data scientist heeft te maken met uiteenlopende uitdagingen. Dat vraagt om een breed scala aan tools. De IBM data science toolkit biedt uitkomst, met geavanceerde analytics, open source-technologie en een geïntegreerde development community.

Self-service data science

Self-service data science

Werk met Jupyter-notebooks in een taal naar keuze: R, Python of Scala

  Lees meer

Predictive analytics

Predictive analytics

Onderbouw elke zakelijke beslissing met predictive intelligence.

  Lees meer

Machine learning

Machine learning

Creëer, optimaliseer en implementeer zelflerende modellen.

  Lees meer

Cognitive computing

Cognitive computing

Verbreed en verdiep menselijke kennis met cognitive computing

  Lees meer (US)

Leg contact

datascience tools

Datascientists

Via de betrouwbare managed services van IBM krijgt u vlot toegang tot de nieuwste mogelijkheden voor datascience en datavoorbereiding. En u gebruikt de beproefde DataFirst Method om een succesvol gameplan op te stellen voor datascience.

  Ga naar de tools voor datascientists

 Verken de DataFirst Method

datascience tools

IBM en Apache Spark

Het gaat al lang niet meer alleen over toegang tot data. Het gaat over het bouwen van algoritmen waarmee u met analytics het uiterste uit de data haalt. Het gaat over datascience die wezenlijk verandert en over het bouwen van intelligente apps aangestuurd door data. Door data en design te combineren met snelheid, creëren IBM en Apache Spark een nieuwe blauwdruk voor innovatie. IBM en Spark. De kracht van data. De eenvoud van design. De snelheid van innovatie.

Bekijk het overzicht

  Lees meer

datascience tools

Watson DataWorks Project Partner Program

Watson DataWorks Project Partner Program is een uniek open samenwerkingsprogramma voor het opbouwen van relaties met de open analytics community, rechtstreeks met de ondernemers, de applicatiebouwers en de technische experts zelf, zodat het voor iedereen korter duurt om zijn doelen te verwezenlijken.

  Lees verder

IBM PowerAI

IBM PowerAI

Figuring out how to use AI is hard enough, getting it into production is even harder. IBM PowerAI solution solves this in a single move.

  Maak kennis met het beste platform voor enterprise AI

Aan de slag met de IBM Data Science Experience