Hoppa till huvudinnehållet

Smartare handel

En smartare handel sätter kunden i centrum, oavsett om han eller hon handlar i butik eller på nätet. Med utnyttjande av information och effektivare leveranskedjor ger handeln mer värdefulla kunder.

Rapport om utmaningar för marknadschefer inom detaljhandel

För att bättre förstå marknadschefers utmaningar har IBM genomfört intervjuer med 1734 marknadschefer över hela världen, varav 152 från detaljhandeln. Marknadscheferna inom detaljhandeln har många utmaningar gemensamt med sina kollegor i andra branscher, men de har ytterligare en utmaning. De påverkas i större utsträckning av förändringar på marknaden än sina kollegor i andra branscher.

From Stretched to Strengthened

Den upplysta och sociala konsumentens lojalitet

När IBM undersökte fler än 28 000 konsumenter uppgav de att de aktivt diskuterar, kritiserar och främjar olika varumärken, men att de enbart kommer att ge sin lojalitet endast till ett fåtal utvalda varumärken. Hur väl handlare och varumärken kan identifiera varför något blir hett och inte, och bygga ett förtroende med både individer och grupper kommer att avgöra om de omfamnas av lojala förespråkare eller får nöja sig med några flyktiga och ombytliga kunder.

Winning over the empowered consumer

Smarter Commerce – till marknadsförarnas fördel

Kundernas ställning som maktfaktor har stärkts. Det innebär också att marknadsavdelningen får en allt viktigare roll. Med en smartare handel kan marknadsavdelningarna påvisa de direkta effekterna av marknadsföringsarbete och dess omedelbara påverkan på försäljningen och den långsiktiga kundlojaliteten.

Makten ligger hos kunden

Kampen om kunden

Handlare som verkligen förstår sina kunder kan erbjuda en övertygande och sömlös varumärkesupplevelse, vilket är en förutsättning för att lyckas. Lyckligtvis har detaljhandlare i dag kraftfulla verktyg till sitt förfogande för samla in, analysera och agera på kraftfulla kunddata.

The Quest for Customer Connection

Smarter commerce för effektivitet och varumärkeslojalitet

För att tillfredsställa dagens smartare konsument behöver handeln en Smartare Commerce-upplevelse - en som fördjupar varumärkets relationer, skapar en känsla av närhet till varumärket och stärker varumärkeslojaliteten. På samma gång måste detaljhandeln skydda lönsamheten genom att effektivisera sin verksamhet.

Smarter Commerce for retail

Vill du veta mer om smartare handel, kontakta:

#

Bengt Eliasson
Bengt är kundansvarig inom detaljhandelsområdet

Kontakta Bengt