Hoppa till huvudinnehållet

Smartare handel

En smartare handel sätter kunden i centrum, oavsett om han eller hon handlar i butik eller på nätet. Med utnyttjande av information och effektivare leveranskedjor ger handeln mer värdefulla kunder.

Smartare analys gav lägre kostnader och snabbare beslut för modeföretag

Elie Tahari är ett framstående globalt modemärke. De behövde mer insiktsfull och omedelbar information för att kunna fatta snabbare beslut och hålla sina processer i synk med den snabba föränderliga marknaden. Med IBMs hjälp och smartare analyssystem kunde de i realtid få information om försäljning, lager och logistik. Den nya lösningen minskad rapporteringscykeln från två dagar till några minuter, vilket också resulterade i en minskning av kostnaderna för leveranskedja och logistik med 30 procent.

Video

Vassare e-handel för Elfa International med IBMs lösning

#

Hyll- och förvaringsföretag Elfa International implementerade IBMs e-handelsplattform IBM WebSphere Commerce för att få en professionell webbplats som kunde locka nya konsumentkunder direkt till företaget även internationellt. Dessutom ville Elfa vara redo för planerna på att introducera B2B-funktionalitet i framtiden.


Uppföljning av lager och försäljning i realtid

Barnes & Noble är USAs främsta bokhandlare. De hade en ovanlig logistikutmaning. En butik kan ha upp till 200 000 titlar, inklusive enstaka exemplar som kan stå på en hylla i ett år. Det gör det svårt att följa upp resultat, särskilt för publicisterna. Med en lösning från IBM kan Barnes & Noble hjälpa sina leverantörer följa upp försäljning och lager i realtid.

#

Fler kundreferenser

Vill du veta mer om smartare handel, kontakta:

#

Bengt Eliasson
Bengt är kundansvarig inom detaljhandelsområdet

Kontakta Bengt