Hoppa till huvudinnehållet

Smartare ekonomi
på en smartare planet

Idag kan banker snabbt och enkelt införa specialinriktade analysverktyg som ger omedelbara fördelar.

Möjligheter och utmaningar för banker

Titta på videon

Finansiella organisationer runt om i världen ser framåt. En rad nya regleringar står också för dörren. En färsk undersökning visar dock att morgondagens banker måste bli mer kundcentrerad och utnyttja avancerade insikter för att förbättra såväl riskhanteringen, lönsamhet som kundnöjdhet.


Skapa innovation i bankvärlden

I hundratals år har banker och försäkringsbolag kämpat för att balansera innovationer mot stabilitet och traditioner - och innovationen har dragit det kortaste strået. Den allmänna meningen inom finansbranschen är att den innovation som sker inte är så värdefull. Men stämmer det? Och spelar det ens någon roll? Våra studier visar att det utan tvivel förekommer innovationsprogram inom bank- och försäkringsbranscherna – från små förändringar till stora omvandlingar. Genom att bättre förstå vad som sätter igång innovationer kan banker och försäkringsbolag utarbeta ett effektiv ramverk som kan leda till radikala och användbara innovationer för kunderna. Läs mer i vår rapport ”Solving the innovation puzzle”.


Tennessee Bank optimerar marknadsföringen

Titta på videon

Banker idag har många sätt att kommunicera med kunderna på. Men detta har också gjort det svårare för bankerna att avgöra vilka marknadsföringsmetoder som är mest lönsamma. Genom att utnyttja prediktiv analys kunde First Tennessee Bank optimera sin marknadsföring. Genom att rikta sina kampanjer ökade svarsfrekvensen med 3,1 % och sänkte viktiga marknadsföringskostnader med nästan 20 %.


Social business för banker

Ledande banker måste veta hur man arbetar som ett socialt företag. Social teknik kan hjälpa dig att aktivera dina anställda för att förbättra produktiviteten och stärka lojaliteten med kunderna.

Titta på videon

Vi bloggar om smartare banker – läs och debattera

En smarter planet

På IBMs blogg ensmartareplanet.se bloggar vi regelbundet om banker, utmaningar och möjligheter. Här kan du läsa om vad vi gör, event vi deltar på och även läsa inlägg från intressanta gästbloggare.

På bloggen kan du också kommentera, diskutera och ställa frågor.

Följ oss gärna på ensmartareplanet.se

Vill du veta mer om Smartare bank, kontakta:

Anna-Lena Andrén

Anna-Lena Andrén
Anna-Lena Andrén är försäljningschef för bank- och finanssektorn på IBM i Sverige
Tel: + 46 707 93 30 26

Mail: annalena.andren@se.ibm.com


Åke Freij

Åke Freij
Åke är lösningsutvecklare och innovationsforskare
Tel: + 46 70 7935881

Mail:ake.freij@se.ibm.com