Sus

Siguranţă publică mai inteligentă

Până în 2050, aproape trei sferturi din locuitorii planetei vor trăi în oraşe. Siguranţa publică va fi un factor cheie în determinarea oraşului pe care aceste persoane îl vor alege.

Perspectiva istorică a	NYPD % de modificări în rata criminalităţii 2008 vs 2001  Crimă Viol Furt Atac violent  Spargere Furt de obiecte foarte valoroase G.LA.  TOTAL  Departamentul de poliţie, New York Compstat, 9 Martie 2009 - 15 Martie 2009

 

Protejarea cetăţenilor

Numărul de crime din oraşul New York a scăzut cu 27% din 2001
Oraşele mai inteligente luptă cu crima prin captarea datelor.

Siguranţa publică

NYPD Big Blue

De multe ori un detaliu mărunt poate rezolva o crimă. O poreclă. Un tichet de parcare. O fostă adresă. Iar aceste detalii atât de obişnuite - în număr de miliarde - sunt cele care populează depozitele de date ale New York City Real Time Crime Center (RTCC).

New York este acum cel mai sigur oraş mare al Statelor Unite, un exemplu al modului în care oraşele privesc mai inteligent siguranţa publică.

IBM a lucrat cu Departamentul de poliţie al New York (NYPD - New York Police Department) pentru a crea depozite de date care să poată colecta informaţii ascunse până atunci în dulapuri de acte, în fişe şi în note de mână. Astăzi, RTCC conţine mai mult de 120 de milioane de reclamaţii privind crime din New York, 31 de milioane de dosare de crime la nivel naţional şi 33 de miliarde de dosare publice... pentru a menţiona doar câteva.

Analize şi capabilităţi de căutare sofisticate folosesc conexiuni peste mai multe baze de date. Informaţiile pot fi vizualizate în câteva secunde pe un perete înalt cât două etaje: apare o fotografie a unui suspect, iar detaliile - tatuaje, condamnări precedente, adrese cu hărţi - sunt rapid acumulate. Datele critice pot fi transmise instantaneu ofiţerilor de la locul accidentului. Ceea ce odată necesita zile acum durează doar câteva minute.


 
Lecţii ale unui atac terorist: Madrid, Spania

Peste Atlantic, în Madrid, specialiştii urmăresc un uriaş ansamblu similar de ecrane... doar că acesta afişează imagini video şi computerizate cu scopul de a coordona serviciile de reacţie în situaţii de urgenţă. Acesta este nervul central al Centrului integrat pentru securitate şi urgenţe al oraşului Madrid, care coordonează printre altele resursele şi eforturile poliţiei, pompierilor, administraţiei autostrăzilor, liniilor de comunicaţii pentru situaţii critice şi ale unităţilor de ambulanţă. Peretele de ecrane, înalt de 90 de picioare, afişează înregistrări video din trafic preluate de camere de supraveghere, hărţi cu date GPS şi locaţiile personalului.

Centrul a fost creat în urma atacurilor cu bombă din 11 martie 2004, care au declanşat reacţii rapide, masive, dar necoordonate, din partea autorităţilor medicale. Comunicaţiile radio se făceau pe frecvenţe incompatibile, iar comunicaţiile către faţa locului erau limitate la contactul personal sau la cele prin telefon. Astăzi, Centrul coordonează reacţii rapide, integrate, din partea echipei potrivite, pentru o gamă variată de situaţii de urgenţă.


 

Menţinerea siguranţei oraşelor este un factor cheie în viabilitatea economică a acestora

Oficialităţile publice apelează la aceleaşi inovaţii tehnologice pe care le utilizează companiile - capabilităţi autonome de tip sesizare-răspuns, analize, vizualizări şi modelări de calcul - pentru a face sistemele de siguranţă publică mai inteligente şi pentru a face o translaţie fundamentală de la reacţionarea la evenimente, la anticiparea şi prevenirea lor, atunci când este posibil.

Top cele mai sigure 10 oraşe în 2008 	  1. Luxemourg (Luxembourg) 2. Bern (Switzerland) 2. Geneva (Switzerland) 2. Helsinki (Finland) 2. Zurich (Switzerland) 6. Vienna (Austria) 7. Oslo (Norway) 7. Stockholm (Sweden) 9. Singapore (Singapore) 10. Auckland (New Zealand)  Mercer Consulting în 2008, după criterii de siguranţă personală

Chicago, Statele Unite: supravegherea întregului oraş
IBM ajută oraşul Chicago să dezvolte Operation Virtual Shield (US), unul dintre cele mai avansate sisteme inteligente de securitate la nivel de oraş. Acesta include supraveghere video la scară largă şi încorporează recunoaşterea numerelor de înmatriculare şi capabilităţi avansate de căutare şi observare a tendinţelor.

Finlanda: angajamente militare mai inteligente
Forţele de apărare finlandeze (US) iau parte la misiuni de menţinere a păcii, precum cele din Kosovo sau Afghanistan. Acestea au necesitat îmbunătăţirea coordonării şi agilităţii sistemelor lor informatice şi posibilitatea de obţinere de "imagini operaţionale comune". Cu IBM, acestea au dezvoltat un hub cu arhitectură orientată pe servicii (SOA) care a îmbunătăţit semnificativ flexibilitatea de adaptare la natura complexă şi ambiguă a operaţiilor militare de astăzi.

Columbia: front comun împotriva crimei organizate
Unitatea de analiză a informaţiilor financiare a guvernului columbian a lucrat cu IBM pentru a dezvolta un instrument care să poată acumula sistematic informaţii din cadrul mai multor agenţii şi să le analizeze pentru identificarea crimelor potenţial înrudite. Sistemul bazat pe SOA conectează 16 entităţi guvernamentale, un front comun pentru lupta împotriva crimei organizate.

Sondaje

Dacă aveţi 5.000 de dolari de investit, cum căutaţi informaţii privind cea mai bună oportunitate pentru această investiţie?

Căutaţi pe Internet
Prieteni sau familie
Filiala locală a băncii dumneavoastră

Comentarii