Sidens hovedinnhold

Aktuelle kundereferanser

SXC Health Solutions lager en pålitelig plattform for interaksjon med alle deler av den farmasøytiske leverandørkjeden.

ING øker den gjennomsnittlig responsraten for kampanjer og regner med å redusere kostnadene til direkte markedsføring med 35 prosent per år.

Ledende merkevarer optimaliserer online-markedsføringen sin for å gi det beste tilbudet hver gang, hvor som helst, automatisk.

1-800-FLOWERS.COM tilbyr en innovativ shoppingopplevelse, og skalerer for å dekke opp for salgstopper ved ulike høytider.

XO Communications bruker analyse til å forutse kundeoppførsel, øke kundelojaliteten og oppretthold abonnementsinntekter.

 

Crocs oppnår nær 100 prosent oppfyllingsrater på Internett-ordrer ved å planlegge og reservere alle lagervarer per kanal.

Dal-Tile og IBM forbedrer kundeopplevelsen, fra bestillingsprosessen til grensesnittet for leverandørkjeden.

J. J. Keller & Associates persontilpasser B2B-kjøpsopplevelsen online og øker gjennomsnittlig konverteringsrater med over 13 %.

The Irish Dairy Board strømlinjeformer sin leverandørkjede i sanntid for å forbedre sin globale markedsplass for bedrifter, som består av hundrevis av leverandører og kunder.

True Value reduserer variasjon i ledetid, øker oppfyllingsrater og reduserer tapte salg med forbedret synlighet i leverandørkjeden.