Sidens hovedinnhold

Terapi for detaljhandelen

Styrk lojaliteten og forsyningskjedene,
øk fortjenesten.

 

Samtaler om en smartere verden. Til alle shoppere i en smartere verden.

Ingenting kan være mer dynamisk eller oppdatert enn måtene vi kjøper og selger på, tror du kanskje. Fra de første greske agoraene til moderne supermarkeder har markedene alltid vært de mest sensitive barometre for økonomiske og sosiale endringer.

Men nå sliter dagens detaljistmodell. Det er fortsatt hovedsakelig et system bygd for en tidligere tid – en lineær, påtrengende prosess der produkter produseres separat og legges ut på markedet i store mengder fra fabrikk til lastebil til butikk, for kunder som stort sett handler på de store kjøpesentrene. Dette passet godt for produsenter, detaljister og forbrukere for et halvt århundre siden. I dag har imidlertid dette systemet problemer med å tilpasse seg globale forsyningskjeder, nye måter å selge på, nye arenaer å selge på – både fysisk og virtuelt – og en helt annen type forbrukere.

Den globale detaljhandelen har i dag en ledetid på hele 6–10 måneder, og dette tvinger forhandlere til å gamble på inventaret, forbrukertrender og distribusjonsmetoder – noe som blåser opp forsyningskjeder og gir varelagre til en verdi av 1,2 billioner dollar. Samtidig tapte detaljistene utrolige 93 milliarder dollar i redusert salg i fjor, rett og slett fordi de ikke hadde de riktige varene på lager som kundene ønsket. Og den etterspørselen er mer kompleks enn noen sinne: i USA utfører over 92 % av voksne kunder undersøkelser på nettet og spør andre før de kjøper et produkt i en butikk.

For å kunne drive handel med handlende på en smartere planet, trenger detaljistene og produsentene et smartere system. Et system som tilpasser de globale forsyningskjedene til disse nye realitetene. Et system som er sammenkoblet, slik at det kan mates med kundeinnsikt hele veien i prosessen – fra design til distribusjon. Det må være instrumentert, slik at alt inventaret kan spores og gjøres rede for. Og det må være intelligent, slik at store mengder kundedata kan analyseres og utnyttes i sanntid.

Vi ser eksempler på dette allerede: 1-800-FLOWERS.COM, Inc. river ned skillene mellom de 14 merkevarene sine gjennom en fleksibel webplattform som lar selskapet reagere raskere og mer effektivt på kundens behov. Moosejaw, som produserer sports- og fritidsutstyr, gir kundene en sømløs handleopplevelse på tvers av alle kanaler (butikk, web, mobil, osv.) og styrer kundenes tilbakemeldinger og kommentarer tilbake i et system som hele tiden skal forbedre produktene og kundeopplevelsen. Tyske METRO Group, et av de største og mest internasjonale detaljistselskapene i verden, har innført RFID-teknologi i hele forsyningskjeden, slik at de får produktene som kundene ønsker, ut i hyllene når kundene vil ha dem. Og den kjente klesdesigneren Elie Tahari har bygd en inventarrapporterende plattform som gjør det enklere å få et samsvar mellom de tilgjengelige produktene og det kundene vil ha.

I fremtiden er det ikke sikkert at slagordet fortsatt blir caveat emptor – at det er kjøperens plikt å undersøke om en vare har mangler eller feil. I et smartere detaljhandelssystem er det selgeren som må, og kan, være mye mer oppmerksom og reaksjonsrask.

La oss bygge opp en smartere planet. To La oss bygge opp en smartere verden.
Think