Lees verder

Aanbevolen casestudies

Bekijk de video

First Tennessee bouwt op personen Bankmedewerkers leveren op het juiste moment de juiste producten aan de juiste klanten met behulp van software voor bedrijfsanalyse.

Lees verder (US)

Telefonica
De grootste provider van mobiele telefonie in Brazilië zocht een manier om berichten aan hun 60 miljoen klanten persoonlijker te maken. Dankzij een IBM-oplossing voor de automatisering van marketing voeren ze nu 200 campagnes per maand uit via sms, e-mail en telemarketing.

Lees verder (US)

Relevante berichten voor meer verkeer Wehkamp.nl, de grootste onlinewinkel in Nederland, kon hun klanten met behulp van IBM-oplossingen voorzien van gepersonaliseerde content en productaanbiedingen. Dit resulteerde in een 271 procent hogere conversieratio.

Lees verder (US)

De Chickasaw Nation profiteert van analyseoplossingen Het economisch bereik van deze Noord-Amerikaanse stam werd te groot voor hun financiële systemen. Met een oplossing van IBM brachten zij overbodige budgettering terug met 50 procent, verlengden ze de planninghorizon tot 24 maanden en integreerden ze een proces van rolling forecasts.

Lees verder (US)

Cablecom verlaagt het klantverloop met doelgerichte berichten
De grootste operator van kabelnetwerken in Zwitserland zendt programma's uit naar 1,6 miljoen huishoudens. Met behulp van een IBM-oplossing kon het bedrijf op een proactieve manier omgaan met serviceproblemen. Zo werd het klantverloop verminderd met wel 17 procent.

Bekijk de video

Levensgebeurtenissen verbinden met het bankwezen
ING, één van de grootste financiële instellingen van Europa, gaat via alle kanalen een relevante dialoog aan met de klant. Op die manier voldoen de producten en services aan de veranderende behoeften van de klant.