Lees verder

Slimmere steden

Veiliger de weg op. Verkeer dat niet stilstaat.
Prettiger reizen. Direct zien hoeveel energie je bespaart.
Het is allemaal mogelijk.

In Eindhoven wilde de overheid iets doen tegen de toenemende verkeersdrukte en verkeersonveiligheid in de regio. Samen met enkele partners bouwde IBM een slimme verkeersoplossing, die automobilisten en wegbeheerders op basis van sensordata real-time van informatie voorziet om opstoppingen en gevaarlijke situaties te voorkomen. Schiphol implementeerde een intelligent systeem om sneller en efficiënter bagage af te handelen.

De systemen die cruciaal zijn voor de moderne beschaving - transport, water, energie, onderwijs, gezondheidszorg, overheid - komen samen in onze steden. Deze worden meer en meer de centra van bevolking. Tegen 2050 zal 70% van de wereldbevolking in stedelijke gebieden leven.

Veel van deze systemen zijn al geïnstrumenteerd en produceren gegevensstromen - maar nu hebben we ook de mogelijkheid systemen onderling te verbinden. We hebben de analysetools, de immense computerkracht en de visualisatiemogelijkheden om deze gegevens vast te leggen en te interpreteren. Daardoor kunnen we slimmere beslissingen nemen over de manier waarop we omgaan met onze wereld waarin we leven.

Steden over de hele wereld worden slimmer...ieder met hun eigen startpunt en verschillende snelheid van ontwikkeling. Kijk zelf (US).

Voordat steden slimmer werden: Exhibition. Voer.


 


 

Welkom bij TheSmarterCity

Geen toekomstvisie, maar de huidige situatie. Hieronder staan een aantal slimme ideeën afkomstig uit de hele wereld – alles op een plek.