Lees verder

Slim elektriciteitsnet

Elektriciteit is altijd de energiebron voor computers geweest. Nu doen computers iets terug met slimmere elektriciteitsnetten.

De leeftijdsgroep van 18-24 is het meest bereid te betalen voor specifieke diensten. Slimme meter en tools voor zelfbeheer van energie. 18-24: 68%, Gemiddeld (alle leeftijdsgroepen): 45%, 65+: 56%. Diensten van derden voor beheer van energie. 18-24: 75%, Gemiddeld (alle leeftijdsgroepen): 65%, 65+: 57%. Mobiele berichten vanaf afstand over uitval. 18-24: 54%, Gemiddeld (alle leeftijdsgroepen): 42%, 65+: 37%.

Tientallen jaren was energie niet iets waar de gemiddelde burger veel over nadacht.

Totdat de stroom uitviel. Dan was dat het enige waarover werd nagedacht... totdat de storing was verholpen. Nu niet meer.

Klimaatverandering, oplopende energieprijzen en technologische vooruitgang zijn krachten die het gezamenlijke bewustzijn van klanten hebben omgevormd, waarbij veel "passieve rekeningbetalers" zijn omgevormd tot geïnformeerde, milieubewuste klanten die een rol willen spelen bij het gebruik van energie. Met de opkomst van slimme elektriciteitsnettenkunnen bedrijven hun klanten de informatie en invloed geven die nodig is om hun gedrag te veranderen en om het gebruik en de kosten van energie te verlagen.

Begin van het digitale tijdperk

IBM helpt nutsbedrijven bij het toevoegen van digitale intelligentie aan hun netten. Deze slimme netten maken gebruik van sensors, meters, digitale besturingen en analysetools voor het automatiseren, bewaken en besturen van de tweerichtings stroom van energie — vanaf de centrale tot aan het stopcontact. Een energiebedrijf kan de performance van het net optimaliseren, uitval voorkomen, uitval sneller herstellen en zorgen dat klanten hun energieverbruik tot aan het afzonderlijke toestel op het net kunnen beheren.

"Slimme" netten kunnen ook nieuwe duurzame energie opnemen, bijvoorbeeld van wind en zon, en lokaal reageren op gedistribueerde energiebronnen, of op elektrische voertuigen via het stopcontact.


 

Windenergie is de snelst groeiende vorm van elektriciteit ter wereld


 

Verhalen over slim elektriciteitsnet

Windenergie

Analyses, assetbeheer en andere technologie maken windmolenparken slimmer en zorgen voor momentum voor deze snelgroeiende bedrijfstak.

Elektrische auto's

Energie- en autobedrijven staan klaar voor een reis naar e-mobiliteit.

Onzekerheid over het elektriciteitsnet

Lees de laatste gedachten over strategieën en oplossingen voor het veiligstellen van een slim elektriciteitsnet.

 


 

Watch the Smart Grid

Video over energie voor de wereld

Het elektriciteitsnet is bedacht in de tijd van Edison, ontworpen in de tijd van Eisenhower en geïnstalleerd in de tijd van Nixon. Daarna is het niet meer bijgewerkt.


 

Kosten per jaar. Hoeveel elektriciteit gebruikt uw huishoudelijke apparatuur? Elektrische deken $11-125kW, Home computer $13-155kW, Televisie $19-190kW, Magnetronoven $21-220kW, Ontvochtiger $38-485kW, Vijverpomp $46-590kW, Aquarium / terrarium $50-640kW, Vaatwassers $55-660kW, Elektrisch fornuis $63-750kW, Vriezer $69-820kW, Waterbedverwarming $74-900kW, Wasdroger $75-915kW, Wasmachine $83-1000kW, Koelkast $95-1200kW, Zwembadpomp $120-1450kW, Bubbelbad (pomp en verwarming) $179-2150kW. U.S. Department of Energy.

 

Smart Grid Podcast. Neem 12 minuten de tijd voor inzicht in de komende 5 jaar. Met weinig of geen intelligentie voor het balanceren van belasting of bewaken van energiestromen, verdwijnt er jaarlijks genoeg elektriciteit om India, Duitsland en Canada voor een jaar van energie te voorzien.