Lees verder

Smarter Healthcare

Het zorgsysteem slimmer maken? Dat vereist betere apparatuur, meer verbindingen en meer intelligentie.

Diagnosis for a smarter planet (997 kB) 22 opportunities for a smarter planet (5,5 MB) Technologie alleen kan ons niet genezen van onze aandoeningen. Maar het kan wel de mensen die onze ziekten behandelen, onze wonden helen en nieuwe manieren vinden voor het bestrijden van ziekten helpen om dat beter te doen. Het kan ook gezonde mensen helpen bij het maken van slimme keuzes bij hun oplossingen voor gezondheidszorg.

 

Een serie gesprekken over een slimmere wereld. Diagnose voor een slimmere wereld. 22 kansen voor een slimmere wereld.

Oplossingen voor de gezondheidszorg

Een recept voor intelligentie binnen de gezondheidszorg

In een groot ziekenhuis verdwijnen regelmatig medische instrumenten van meer dan $25.000 per stuk. Bij een patiënt in een kliniek wordt steeds dezelfde bloedtest afgenomen omdat er geen recente medische records voorhanden zijn. En ofschoon rapporten elkaar tegenspreken, geeft een studie (link buiten ibm.com) aan dat gemiddeld 195.000 doden worden veroorzaakt door voorkombare medische fouten.

Dit zijn maar een paar redenen waarom de kosten voor gezondheidszorg oplopen. In bepaalde landen groeien deze kosten twee keer zo snel als de inflatie.

De gezondheidszorg heeft een diagnose voor haar kwalen: inefficiëntie. Maar genezing ligt niet zo voor de hand. Organisaties verzamelen wel steeds meer informatie, maar dat levert niet meer kennis op. Het ontbreekt aan tools voor het beter integreren van gegevens over alle klinische, operationele, financiële en onderzoekssystemen. In plaats van de focus te richten op wat er mankeert aan de gezondheidszorg, is het productiever en veel gezonder om ons voor te stellen hoe we een slimmer gezondheidszorgsysteem kunnen maken.

Voor een slimme benadering op de gezondheidszorg worden gegevens gebruikt voor het scheppen van goed inzicht in zorg voor de patiënt en performance van de organisatie. Verleners van gezondheidszorg, onderzoekers en leidinggevenden kunnen slimmer werken (US) door omvattende holistische overzichten van patiëntgegevens te maken. Ze kunnen real-time zien hoe hun activiteiten ervoor staan. En ze kunnen samplegegevens met groter bereik gebruiken om meer medische doorbraken te bewerkstelligen.

De innovatoren doorbreken de verzuiling zodat ze verbanden kunnen leggen tussen doktoren, patiënten en verzekeraars voor het naadloos en beveiligd delen van informatie. Dit betekent dat een slimmer systeem van gezondheidszorg is geoptimaliseerd rond de patiënt ter verhoging van de efficiency, verlaging van de fouten, het bereiken van kwalitatief betere uitkomsten en het redden van meer levens.


 

Patiëntgeoriënteerde gezondheidszorg

In 2010 zal 30% van de gegevens die zijn opgeslagen op computers over de hele wereld bestaan uit medische beelden.
Het probleem is dat al die informatie 'gevangen' zit en niet onderling verbonden is. We kunnen het slimmer maken.

Bekijk de video


 

Betere gezondheidszorg thuisbrengen.

EHBO-ruimten zijn bijzonder stressvolle en onberekenbare plaatsen. Toronto East General Hospital (link buiten ibm.com) introduceerde onlangs een draadloos communicatieapparaat met de naam Vocera communicator, geïmplementeerd samen met IBM (CA). Hiermee kan personeel met de beveiliging communiceren door eenvoudig twee keer op het apparaat te tikken. Gebruikers kunnen het apparaat ook sturen met gesproken opdrachten. Vocera heeft de reactietijd op "Code White"-alarms voor beveiligingsincidenten omlaag gebracht van twee en een halve minuut naar 59 seconden. De oplossing verlaagt ook de telefoonkosten, overhead door oppiepen en de noodzaak fysiek iemand te vinden - wat het eenvoudiger maakt voor het personeel om snel, veilig en efficiënt te communiceren in het gehele ziekenhuis.

Voor het Kingston General Hospital (CA) (800 bedden) in Ontario, is Vocera de "must have" communicatietool waarmee verplegers de tijd aan de telefoon en het oppiepen en opsporen van mensen met 25 procent naar beneden brachten. Daardoor konden ze de tijd voor rechtstreekse patiëntenzorg verhogen.

Gegevens zorgen voor een snellere diagnose.

Bij de UNC (University of North Carolina Health System (US)) zijn een betere behandeling van patienten en het verbeteren van de zorgstandaard topprioriteiten. Om dit efficiënter te doen, moest UNC toegang hebben tot gegevens uit diverse bronbestanden voor het ondersteunen van een onderzoeksagenda met cohortselectie, kwaliteitsverbetering en ziektebeheer.

Het medisch centrum gebruikt nu een robuuste data warehouse-oplossing dat meerdere bronnen verenigt, waardoor gegevens snel en eenvoudig toegankelijk zijn en omgezet kunnen worden in informatie waarop actie kan worden ondernomen. Door het afbreken van de verzuiling kunnen nieuwe onderzoekslijnen worden uitgezet over bredere samples van patientgegevens, zodat beslissingen over diagnose en behandeling sneller kunnen worden genomen en ondersteund worden door bewijsmateriaal.


 

Wat mogen we nog meer verwachten van een slim zorgsysteem?


Bij slimme gezondheidszorg staat een steeds meer persoonlijke behandeling centraal.

Informatie blijft niet op eilandjes vastzitten
In intelligente gezondheidszorg is alles onderling verbonden. Net als bij de Servicio Extremeño de Salud (SES) (US), in Spanje waar iedere plaats zijn eigen systeem van patiëntendossiers had. De organisatie nam maatregelen om een algemeen platform te creëren dat bijna 13.000 artsen verbindt met een registratiesysteem dat negen miljoen poliklinische bezoeken per jaar beheert.

Kennis kent geen grenzen
Het eiland Tristan da Cunha ligt meer dan 1665 mijl ten Westen van Kaapstad (Zuid-Afrika) en is alleen bereikbaar via een bootreis van een week. In het kader van "Project Tristan," (US) stellen satellietverbindingen en de op afstand ondersteunde technologie van elektronische medische dossiers (EHR) medische specialisten van over de hele wereld in staat om de artsen van het eiland te helpen bij het stellen van diagnoses en om ondersteuning te geven in noodsituaties.


 

De mensen zullen behandeld worden door gecoördineerde, samenwerkende zorgsystemen. Regeringen. Pakken het huidige gebrek aan duurzaamheid aan door het verschaffen van leiderschap en politieke wil, het opruimen van hindernissen en het stimuleren van innovatie om landen naar een duurzame gezondheidszorg te leiden. Openbare instates. Nemen realistische, rationele beslissingen met betrekking tot verwachtingen inzake de manier van leven, aanvaardbaar gedrag, rechten op zorg en besparingen. Farmaceutische bedrijven en medische apparatuur. Werken samen met zorgverlenende instellingen, arsen en particulieren om producten te ontwikkelen die betere resultaten geven tegen lagere kosten. Zorgverlenende instellingen. Verbreden de huidige focus op behandeling van acute ziekten tot verbeterde behandeling van chronische ziekten, en het voorspellen en voorkomen van ziekten gedurende het hele leven. Artsen en andere zorgverleners. Ontwikkelen partnerships met particulieren, betalende organisaties / ziektekostenregelingen en andere betrokkenen en werden samen om een gezondheidszorg te bevorderen die meer gebasserd is op bewijzen en een persoonlijke benadering. Betalende organisaties en ziektekostenregelingen. Helpen particulieren om gezond te blijven en meer waarde uit het zorgsysteem te halen, en helpen zo om te voorzien in een hoogwaardiger gezondheidszorg.

 

Dodelijke migratie: hoe bestrijden we de vogelgriep?
Samen met het Scripps Research Institute en verschillende overheidsinstanties en non-profit gezondheidsorganisaties werkt IBM mee aan de ontwikkeling van een vaccin tegen de vogelgriep.