Lees verder

Smarter Analytics

Op een Smarter Planet winnen degenen met de beste analyse

Aanbevolen praktijkvoorbeeld

Klimaat omzetten in kapitaal dankzij big data
Met behulp van een big data-oplossing van IBM analyseert een producent van windenergie enorme hoeveelheden gegevens in kortere tijd en is daardoor in staat zijn windturbines nauwkeuriger te plaatsen.

Real-time big data het werk laten doen
Marine Institute Ireland heeft een informatiesysteem ontwikkeld dat meer inzicht biedt in het milieu in Galway Bay.

De online reputatie bewaken en verbeteren
BBVA heeft een online tool geïmplementeerd waarmee mogelijke reputatieschade wordt gedetecteerd, dit om de positieve feedback en de klanttevredenheid te stimuleren.

De kosten van risico's verlagen
De University of California heeft zijn risico-informatiesysteem aanzienlijk verbeterd en heeft met Smarter Analytics slimmere besluitvorming mogelijk gemaakt.

Smarter Analytics per pizzapunt
Papa Gino's heeft het inzicht in zijn 275 restaurants verbeterd – van budget en arbeidskosten tot leveringstijden van pizza's, gebruik van kortingsbonnen en responstijden voor telefoontjes.

Financial data management stroomlijnen
Börse Stuttgart heeft met behulp van analyse nieuwe inzichten verworven, waarmee de flexibiliteit en nauwkeurigheid van de financiële verslaglegging en analyse toenamen.

Succesvolle aanbiedingen opsporen en betere campagnes opzetten
Chickasaw Nation Division of Commerce kreeg nieuw inzicht in de winstgevendheid van horeca- en gokpromoties.

Nieuwe kansen voor nieuwe technologie op het spoor komen
North Carolina State University kan met een prototype van een nieuwe zoekmachine sneller nieuwe mogelijkheden voor commercialisering opsporen.

De toegangsprijs en de omzet verhogen
De Cincinnati Zoo heeft met behulp van analytics meer inzicht gekregen in de bedrijfsvoering, zodat de omzet kon worden verhoogd en de klantenservice kon worden verbeterd.

De uitkomsten voor patiënten verbeteren met real-time analytics
Door een verbetering van de operationele efficiency konden decision makers van het North York General Hospital ervoor zorgen dat de patiëntenzorg en de bedrijfsresultaten beter werden.

Predictive analytics inzetten in de strijd tegen fraude
Infinity Insurance heeft met behulp van predictive analytics de fraudedetectie verbeterd, meer onterecht betaalde uitkeringen teruggehaald en claims sneller doorgespeeld naar de juiste personen.

Leerlingen op het rechte pad en op school houden
Mobile County Public Schools heeft een compleet, real-time leerlingvolgsysteem gebouwd om de prestaties te verbeteren en de schooluitval te verminderen.

Fraude bestrijden en de afhandeling van claims versnellen
Santam Insurance gebruikt predictive analytics om het risico van fraude automatisch in te schatten en om de afhandeling van terechte claims te versnellen.

De effectiviteit van gezondheidsonderwijs verbeteren
BJC Healthcare kreeg een beter beeld van de vorderingen van studenten doordat het veel eenvoudiger werd om duizenden examenformulieren te verzamelen, te sorteren en te analyseren.

De onvoorspelbare toename van klanten en gegevens afhandelen
In Alameda County is er een geïntegreerd rapportagesysteem geïmplementeerd dat op alle niveaus inzicht biedt in de performance — van de instantie in zijn geheel tot de individuele werknemer.