Lees verder

Smarter Money

Het beheer van de geldstromen in de wereld moet heel wat slimmer worden-en voortaan is dat mogelijk.

Slim geld verandert niet van eigenaar. Het verandert de manier van denken.

In plaats van klinkende munt is ons geld veranderd in enen en nullen – gemakkelijker te tellen, gemakkelijker over te maken en gemakkelijker te stelen.

Maar in een intelligent banksysteem is het ook gemakkelijker te analyseren. Informatie over financiële transacties kan nu worden gebruikt om groei te stimuleren en risico's te vermijden – ten bate van bedrijven, landen en hele economieën.


 

Smarter Banking for a Better Planet. Visionner la vidéo.

Geld intelligent gebruiken

IBM is de volgende generatie banktechnologie aan het ontwikkelen, gericht op de eisen van geactualiseerde IT infrastructuren die zich kunnen aanpassen aan het verwerken van ongekende aantallen gegevensbronnen en die enorme hoeveelheden rekenvermogen kunnen leveren. Onze klanten werken actief mee om steeds meer verbonden te worden, steeds meer apparaten in te zetten en steeds intelligenter te worden. Zij proberen dan ook om nieuwe modellen snel te benutten om aan hun bedrijfsbehoeften te voldoen.

Hoe kun je een bank slimmer maken?

Wendy Feller van het IBM Institute for Business Value geeft een uiteenzetting over de manieren waarop financiële dienstverleners kunnen zorgen voor marktstabiliteit en duurzaam rendement in de werkelijke economie. Door een intelligenter bankwezen, waarin innoverende kredieten, diensten en producten worden gecombineerd met 'green computing' voor een betere wereld.


 

50%- Is het percentage klanten dat hun bank slechts twee kansen zou geven een fout te maken, voordat ze overwegen van bank te veranderen.
25 miljard- Wereldwijde handelssystemen staan onder extreme druk en verwerken dagelijks miljarden berichten met marktinformatie.

 

Het percentage respondenten dat verandering in regelgeving voorziet in de komende vijf jaar. Transparency requirements 31%. Capital requirements 22%. Global harmonization 13%. Security 11%. Retirement regulation 11%. Conflicts of interest 7%. Climate change 4%. Other 1%. IBM financial markets survey, 2009.

Op weg naar transparantie en duurzaamheid: Een nieuwe financiële orde opbouwen

Hoe zullen de financiële markten in de toekomst geld verdienen? De huidige financiële crisis heeft de problemen aan het licht gebracht. Problemen die 'ondoorzichtige plekken' in het systeem creëren en uitbuiten. Om duurzame rendementen te blijven leveren, zal de sector moeten veranderen. Om te beginnen zullen regulerende mechanismen moeten worden ingevoerd om een stabiel financieel systeem te creëren dat niettemin gezonde innovatie toelaat. Ook moeten individuele bedrijven zich specialiseren en leren om hun merkbeloftes waar te maken.


 

Gebruik de kracht van Web 2.0 om het vertrouwen in het bankwezen te herstellen
Klanten van Energie More maken meer dan ooit gebruik van internet. Dit rapport van het IBM Institute for Business Value doet uit de doeken waarom banken methoden als blogging en sociale netwerken moeten leren gebruiken om hun klantenbestand, dat steeds sterker gefragmenteerd en verspreid is, op een kosteneffectieve en efficiënte manier te bereiken.

Vertrouwen, transparantie en technologie kweken: De vooruitzichten voor verzekeringsklanten in een mondiale context
Dit geactualiseerde onderzoek van het IBM Institute for Business Value toont aan dat verzekeraars in Noord- en Zuid-Amerika, evenals hun Europese collega's, lijden onder een gebrek aan vertrouwen van de kant van de consument en dat de transparantie, service en flexibiliteit verbeterd moeten worden om de toekomstige klant te bereiken.