Vissza a kezdőlapra

Intelligens számítástechnika

Adatcentrikus tervezés, feladatcentrikus beállítás
és kezelés a felhőben

A világ okosabbá válását a számítástechnikának is követnie kell


 

Mindenhol ott a bizonyosság, és naponta találkozik vele: áramköri lapkák, címkék, tranzisztorok és feldolgozható adatok nélkül az általunk ismert világ nem létezne. 65 éve élünk a számítógépek korszakában, és napról napra egyre jobban körül vagyunk sáncolva. Óráról órára. Percről percre.

És most elérkezett egy teljesen új számítástechnikai korszak (US). Az IBM áttörést jelentő Watson (US) gépe, amely megnyerte a Jeopardy vetélkedőt (a műsor Magyarországon Mindent vagy semmit címmel futott), pusztán csak a legszemléletesebb eleme annak, ami következik.

Ahogy az ENIAC (másképpen az „óriás agy”) és a nagyszámítógépek kizárólagossága utat nyitott a személyi számítógépek elterjedésének, a további hordozhatóság és azon lehetőségek sokfélesége, ahogy az adatok hozzáférhetőek és előállíthatóak, még jobban kiterjesztette a számítástechnikát. A személyes hordozható eszközök lehetővé tették és növelik a mobil munkaerőt és a bárhol elérhető szórakozást egyaránt. Beágyazott érzékelők milliárdjai jelentik közlekedésünk, egészségünk, javaink és létünk állapotát adatok sok exabájtnyi adatmennyiségén keresztül.

Igen, exabájtok. Igényünk és elvárásunk a korlátlan, igény szerint rendelkezésre álló információkra már majdnem 2,5x1018 bájtos napi szintre jutott. Melyek többségét kezelni kell, fel kell dolgozni, és meg kell érteni. Kibányászni belőlük a jelentést. Elemzésekkel feltárni az összefüggéseket. Lehetőség szerint valós időben. Néha olyan költségvetés mellett, melyeknél a „költséghatékony” is engedékenyen hangzik.


 

Munkában az intelligens számítástechnika:

A számítási felhő előnyei Vagyis miként nyújt gyorsabban és rugalmasabban szolgáltatásokat a felhőalapú munkavégzés a virtualizáció, a szabványosítás és az automatizálás révén.

Üzenetek kézbesítése egy pillanaton belül Az Acxiom (egy globális interaktív marketingszolgáltatásokat nyújtó vállalat) havi 2,5 billió tranzakciójának mindegyikéhez töredék másodpercnyi idejű elemzés szükséges. Ahhoz, hogy ezt költséghatékonyan kezelje, számítási felhő szükséges.

A teniszpálya mögötti technológia Évenkénti kéthetes versenysorozata közben az Amerikai Nyílt Teniszbajnokság úgy működik, mint egy kisváros. Ilyen módon maradnak folyamatosan összeköttetésben - miközben a teniszlabdát figyelik.

Kereskedés magasabb szintű technológiával A vámügynöki szolgáltatásokat nyújtó GHY International cég a virtualizáció segítségével jut megfelelő operációs rendszerekhez és elvárt befektetésmegtérüléshez.

 


 

Másként gondolkodva a számítástechnikáról, ezek a vezetők megoldották az informatikai paradoxont: változatlan költségek mellett kielégíteni az egyre növekvő szolgáltatásigényt. Ördögi kör. Hiányos, megbízhatatlan adatok. Folyamatos találgatás: A döntéshozatal hiányos adatok mellett történik. A nagy ötletek kockázatosnak tűnnek. A döntések nincsenek optimalizálva, és a változásokat túl későn észlelik. Rugalmatlan informatika. Reaktív: Az infrastruktúra rugalmatlansága korlátozza az elkülönülő elemek integrálását és az ügyféligényekkel kapcsolatos reagálóképességet. Terjeszkedő informatika. Növekvő költség: Minden informatikai beruházás túlburjánzáshoz vezethet, ami növeli az infrastruktúra és a menedzsment költségeit. Bármelyik vállalat megfordíthatja az informatikai rejtvényt úgy, hogy az informatikai infrastruktúráját az általunk intelligens számítástechnika korszakának nevezett megoldásoknak megfelelően tervezi meg, állítja be és kezeli. Helyes ciklus. Optimalizált rendszerek. A feladathoz optimalizálva: A pénzügyi akadályok megszüntetése nagyobb hatékonyság és teljesítmény biztosításával minden munkaterheléshez. Felhő. Felhőből biztosítva: Az akadályok eltávolítása az új szolgáltatások gyors bevezetése elől és az informatika határok nélküli megvalósítása az üzleti folyamatok fejlesztése és az újítás elősegítése érdekében. Nagy adatmennyiség. Adatokra tervezve: Az akadályok eltávolítása valamennyi elérhető információ hasznosítása elől és a belső összefüggések feltárása az információkon alapuló döntésekhez.

 


 

Köszöntjük a számítástechnika új korszakában!

Az intelligens számítástechnika (US) azokat az integrált, rugalmas rendszereket, architektúrákat vizsgálja, amelyek megszelídítik a digitális lavinát, és hatékonyan irányítják az informatikát egyre inkább adatvezérelt világunkban.Az informatikai költségkeretek csökkenése olyan újításokat tesz szükségessé, amelyek több adat, nagyobb munkaterhelés kezelését teszik lehetővé és a munka, a hely, az energia és a technika tekintetében beruházásonként nagyobb kapacitást biztosítanak, továbbá képesek segíteni új bevételi források feltárását és üzleti modellek létrehozását.

Hogy ez lehetetlennek tűnik?! Csak kérdezzen meg vezető informatikai vállalatokat, hogy ez miért nemcsak hogy lehetséges, hanem teljesen ésszerű.

A Citigroup belső fejlesztőinek fel kellett gyorsítaniuk alkalmazásaik bevezetését, ezt azonban szerverproblémák akadályozták. Az IBM Cloudburst és Tivoli szoftvermegoldásokat használó magán felhő bevezetését követően új szerverek rendelkezésre bocsátásának ideje lecsökkent - az átlagos 45 napról kevesebb mint 20 percre -, és hasonlóképpen csökkent a szükséges alkalmazások ügyfeleknek történő leszállítási ideje.

A helyi mezőgazdasági és élelmiszer-ipari üzleti tevékenységek részére a Università di Bari egy olyan rendszert kívánt létrehozni, amely növeli a szolgáltatások hatékonyságát, csökkenti a veszteséget, és javítja a termékminőséget. Az IBM-mel együttműködésben rendszerbe állított - System z szervereket és IBM-szoftvereket és -szolgáltatásokat tartalmazó - felhőalapú megoldással az egyetem nagy teljesítményű számítástechnikai kapacitást tudott biztosítani minimális költséggel.

A jelzáloggal kapcsolatos folyamatok felgyorsításáért és hogy az ügyfelek kényelmesebb záróeljáráshoz jussanak, a Signature Mortgage Corporation az IBM egyik üzleti partnerével, a Silanis Technology Inc. vállalattal közösen kialakította a papírdokumentumok kézbesítésének és a kérelmezői aláírások elektronikus begyűjtésének felhőalapú megoldását a Silanis e-SignLive és az IBM LotusLive Engage alkalmazásokat (US) felhasználva.

Belső összefüggések feltárása, munkaterhelés-kezelés és szolgáltatás Az IBM ajánlati portfóliója a következő összetevőket hangsúlyozza: nagy mennyiségű adat (US), optimalizált rendszerek (US) és felhő alapú szolgáltatásnyújtás (US). Egy olyan megközelítéssel, amely az összes adatra, platformra, alkalmazásra, beszállítóra kiterjed, az IBM az ügyfelekkel együttműködve közös stratégiát alakít ki, hogy mindannyiuk számára hasznos eredményeket érjenek el.A szakértők és a szakértelem megléte arra predesztinált bennünket, hogy minden intézményt segítsünk az intelligens számítástechnika létrehozásában, és kezeljük a számítástechnika tudományának legnagyobb kihívását.

A digitális adatok éves szinten több mint 60%-kal növekednek és előreláthatóan 44-szeresükre növekednek a következő tíz évben. A virtuális gépek mennyisége évente több mint 40%-kal nő. A felhőalapú szolgáltatások elfogadottsága évi több mint 10%-kal növekedik. Az informatikai költségvetések 1,3%-kal csökkentek az elmúlt három évben.

 

Újítók egy jól működő világért

Az informatikai újítók áttekintik azon szabadalmaikat, találmányaikat és újításaikat, amelyek IBM technológiába épülnek be.

A biztonságos, „minden egy helyen” típusú, felhő alapú szolgáltatás előnyei - egy rangidős IBM szakértő összefoglalója

Az IBM egyik DE rangú vezető mérnöke (Distinguished Engineer – a legmagasabb műszaki fokozat az IBM-ben) bemutat egy mérnökök számára készült, előre integrált, munkaterhelésre optimalizált intelligens készüléket

Egy IBM-főmunkatárs és vezető tervező mesél arról, hogyan segíthet megoldani az üzleti problémákat az intelligens számítástechnika

Az intelligens számítástechnikához vezető út és a mód, ahogy az IBM segítheti a szolgáltatásnyújtás tökéletesítését és a teljesítmény növelését


 

Az intelligens számítástechnika az informatikai szervezetek egyik kritikus kihívására ad választ, és ez: a hatékonyság növelése. Csökkentse. Az alkalmazásfejlesztési időt akár 40%-kal. A munkaterhelés teljes költségét akár 55%-kal. A szerverbeszerzési költséget akár 56%-kal. Az adatbázis-költségeket 68%-kal. Az energiafogyasztást 80%-kal. Új alkalmazások rendszerbe állítási idejét akár 85%-kal. A felhasznált területet akár 20-90%-kal.