Vissza a kezdőlapra

Jól működő városok

Biztonságos környék. Minőségi iskolák.
Megfizethető lakhatás. Gördülékeny közlekedés.
Ez mind lehetséges.

Intelligens városvezetés

Jól működő város
Egy modern város rendszerek összefüggő együttese. A világunk jobban felszereltté, összekapcsolttá és intelligenssé vált, így megvan a lehetőségünk, hogy csatlakoztassuk ezeket a rendszereket és jobban működővé tegyük városainkat.

Megalapozott növekedési elemzések
A fejlett információtechnológia, az elemzések és a rendszerek lehetnek a városok legjobb segítői az új gazdasági környezet szolgáltatásainak városlakó-orientáltabb kifejlesztésében.

Vajon jól működik? Beszéljük meg!
A városok egyik legjobb tulajdonsága az a sokszínűség, ami hallható és látható. Figyelje a - vendégbloggerekkel, eseménytweeterekkel és másokkal - folytatott beszélgetést, és mondja el a véleményét.

Anne Altman

Öt kérdés: Jól működő városok
2050-re a világ népességének 70%-a városokban fog élni. Az IBM állami szektorért felelős vezérigazgatója elmagyarázza, hogy az IBM miért összpontosít a városokra és hogy mit tehetünk azért, hogy a városokat a fejlődés fenntartható központjaivá tegyük.

Üzleti vállalkozások támogatása
A kulcsfontosságú területek közötti kapcsolatok megértése és annak ismerete, hogy miként lehet a legtöbbet kihozni belőlük, segítik a városok irányítóit új üzleti vállalkozások életre hívásában és a létezők megtartásában.


 

A 19. század a birodalmak évszázada, a 20. század pedig a nemzetállamok évszázada volt. A 21. század a városok évszázada lesz -- Wellington E. Webb. Denver város, Colorado korábbi polgármestere.

Jól működő városok világa
A városok vezetőinek világszerte számos azonos kihívással kell rendszeresen szembenézniük. Elöregedő infrastruktúra, csökkenő adóbevételek és növekvő népesség lehetnek a fő akadályok, amelyek az önkormányzatoknak a lakosságuk jólétét célzó fáradozásait korlátozzák. A megoldás: olyan technológia alkalmazása, melynek segítségével gazdasági beruházások esetében jobb eredményeket, fenntarthatóságot, jobb életminőséget biztosítani. Figyelje meg, hogy miként váltak jól működővé a városok az információik és rendszereik jobb használatával. Tekintse meg a bemutatót! (US).

 

Városok Nemzeti Szövetsége TV webes adás: Városvezetési és önkormányzati árbevétel-optimalizálás
Kritikus gazdasági helyzetekben a városok árbevétele csökken. Ilyenkor rátermett vezetés szükséges a hatékony, innovatív megoldások kigondolására és bevezetésére. Kirk A. Grothe, az Üzleti elemzések és optimalizáció témakörének vezető megoldásszolgáltatója áttekinti az árbevételek visszaesése által a városvezetéseket és önkormányzatokat fenyegető problémákat - és ezek megoldásait - valamint azt a szerepet, amelyet az elemzések játszanak ezek kezelésében. Tekintse meg az interjút! (US).

 

Városok Nemzeti Szövetsége TV webes adás: Elemzések egy Jól működő város részére
A számtalan forrásból következetesen és bőségesen áramló adatok birtokában az önkormányzati vezetők rendelkeznek minden olyan információval, amelyek a városuk "jól működővé" tételéhez szükségesek. Azonban a válaszok nem a nyers adatokban keresendők. És ezen a ponton az elemzés tesz különbséget infrastruktúra adatainak megértése és kezelése között. Az IBM Elemzési megoldásközpont igazgatója elmagyarázza, hogy a városok miként használhatják legjobban az elemzéseket a nyert információk konkrét intézkedésekké alakításában. Tekintse meg a videót! (a link ibm.com-on kívüli szerveren található).

Vállalati felelősségvállalás
A szóban forgó kérdések, azaz a tiszta víz, biztonságos élelmiszer, fenntartható és élhető városok, jól működő tevékenységek, felhatalmazott közösségek, nem jelentenek választást az üzleti stratégia és polgári stratégia között. Mindkettőt megtestesítik. További információk (US).