Vissza a kezdőlapra

Hatékonyabb távközlési rendszerek

Ugrásszerűen fokozódik az igény az intelligensebb kommunikációs módszerek iránt. Lépést tudunk-e tartani?

Kommunikációs technológia

Ez több mint szóbeszéd Az egész egy kocsihoz vagy aktatáskához láncolt telefonnal kezdődött: ez volt a "menet közbeni" kommunikáció, amelynek köszönhetően nem kellett többé telefonfülke után kutatni, ha házon kívülről akart valaki telefonálni.

Mára a személyi kommunikációs technológia odáig jutott, hogy filmeket nézhet a telefonján, egész irodát vihet bárhová magával, illetve közösségi hálózatokkal és streaming médiával veheti körbe magát.

Az ipari ágazatok és önkormányzatok szintén egyre újabb módszereket találnak arra, hogy a szélessáv segítségével könnyebbé tegyék az emberek életét. Röviden, az egészségügy, oktatás, közszolgáltatás, illetve más fontos szolgáltatások soha nem lesznek már olyanok, mint régen, köszönhetően a kreatív gondolkodásnak és a nagysebességű adatátvitelnek.

Egy jól működő világban csaknem bármi digitalizálható, műszerezhető és összekapcsolható. Kellően fejlett kapcsolatokkal, processzorokkal, analitikai és egyéb képességekkel (PDF, 106KB) rendelkezünk ahhoz, hogy eszközök milliárdjai folytathassanak egymással párbeszédet és tehessék jobbá a világot.

A foglalt jelzés a múlté Az infrastruktúra növekedése és a távközlési cégek lépéstartása iránti igény akkor okoz fejtörést, ha figyelembe vesszük, hogy a fogyasztói szélessáv-használat az előrejelzések szerint világszerte 7,9 %-kal fog nőni - a 2008-as 367,6 millió felhasználóról 498,8 millióra 2012-ig.

Az intelligensebb kommunikációs technológiában rejlő lehetőségek kiaknázása megköveteli a rendszereink új képességekkel és modellekkel való kiegészítését. Ezáltal eszközeink könnyebben fognak adatokat továbbítani és értelmezni, biztonságosabb kapcsolatokat tudnak majd kiépíteni, és meg tudják védeni a személyes adatokat. Ezenfelül a távközlési cégeknek is másképpen kell majd stabilitásukat és naprakészségüket fenntartani - például azáltal, hogy olyan egymáshoz kapcsolódó piacokon terjeszkednek (telemediacy), mint az egészségügy és a közlekedés, továbbá fenntartják a csatornát a kétirányú, intelligens mérőműszerek számára... hogy csak kettőt említsünk.

Globális fogyasztói internetforgalomra vonatkozó előrejelzés, 2006-2012: inernet videó - TV - 104%; Inernet videó - PC - 57%; VoIP - 24%; Videó-kommunikáció - 44%; Játékok - 30%; P2P - 23%; Web/adat - 34%. Forrás: Globális fogyasztói internetforgalomra vonatkozó előrejelzés, 2006-2012.

Az intelligens eszközök milliárdjaitól érkező adatmennyiség egyre nagyobb sávszélességet követel meg.


 

A nyereségalap: a Telecom TV és az IBM

Episode 1: Watch the Bottom Line video on how IBM helps the telecommunications indurstry create and use smarter communication technology.

1. rész: Hatékonyabb távközlés: Előjáték Miközben a fizikai és digitális infrastruktúráink konvergálnak, a szolgáltatók kiváló lehetőséget kapnak arra, hogy jelentősen megnöveljék nyereségalapjukat.

Episode 2: Watch the Bottom Line video on how IBM helps the global Intelligent Communication Technology (ICT) sector leverage new business models with smarter communication technology.

2. rész: Növekedés és fejlett piacok A fejlődő piacok hatalmas növekedést élhettek át. Sokszor még a fejletteket is megelőzték azáltal, hogy új, izgalmas vezeték nélküli alkalmazásokat tudtak kínálni elképesztően alacsony áron.

Episode 3: Watch the Bottom Line video on how IBM helps service providers innovate with smarter communication technology at the accelerating rate of change in the global Intelligent Communication Technology (ICT) sector.

3. rész: 3 stratégiai követelmény a szolgáltatók számára A szolgáltatoknak a következőket kell elérniük: - A hatékonyabb működés serkentése - Új üzleti modellek ösztönzése - Kiemelkedő fogyasztói élmény nyújtása

4. rész: Az orvos megérkezett Rendkívüli lehetőségeket rejt magában az elektronikus egészségügyi piac: segít abban, hogy a betegek a megfelelő ellátást kapják a megfelelő orvosoktól a kellő eredmény elérése érdekében.

5. rész: Mérőműszerek és a közlekedés A kommunikációs technológia intelligensebbé teheti közlekedési rendszereinket, kezdve az utaktól, a vasúton keresztül, egészen a hajózásig.


 

Telekommunikáció 2015: Öt beszédes év, négy jövőbeli forgatókönyv

A mobil ágazat árbevételének az utóbbi néhány évben tapasztalt felfutása ellenére, a fejlődő országok beszédforgalmi piacainak telítődésével a kommunikációs árbevétel növekedése megtorpanni látszik. Miközben a globális "digitális reneszánsz" sikerek és lehetőségek tömkelegét nyújtotta a telekommunikációs szolgáltatóknak, a tartalom- és kapcsolásszolgáltatási árbevételek még nem ellensúlyozták a visszaeséseket. Hogyan fog az iparág továbbfejlődni a következő öt évben? "Proaktív vagy protektív alapállásúak lesznek-e a szolgáltatói stratégiák? Kutatásunk négy kézenfekvő forgatókönyvet vázol fel olyan eseményekkel, amelyek kibontakozásukat jelezhetik.