Suoraan sivulle

Älykäs liikenne

Miten pääsemme paikasta A paikkaan B

Tulevaisuudessa kaupungeissa voi olla pienempiä linja-autoja, jotka vaihtavat reittiä lennossa ja siirtyvät sinne, missä niitä eniten tarvitaan. Suuremmat linja-autot puolestaan kulkevat ruuhka-aikoina reiteillä, joilla on suuri kysyntä. Toiminnot keskitetään järjestelmään, jonka avulla linja-autojen kulkua voidaan seurata dynaamisesti ja se voidaan muuttaa käyttäjien vaihtuvia tarpeita vastaavaksi.

Liikenneruuhkat maksavat kansantalouksille miljardeja euroja joka vuosi. Ratkaisu tähän löytyy uusista lähestymistavoista, ei uusia teitä rakentamalla.


Kun kansantalous kasvaa, myös liikennemäärät kasvavat räjähdysmäisesti. Älykkäät ajoneuvot ja uudet tiet ovat vain osa ratkaisua. Ruuhkia voidaan tulevaisuudessa vähentää kehittämällä älykkäitä tapoja, joilla autot ja tiet voivat olla vuorovaikutuksessa keskenään.

Tulevaisuudessa järjestelmät eivät pelkästään seuraa tilanteita. Ne ennakoivat ne.


 

Kukaan ei pidä ruuhkista

Ruuhkissa kuluu vuosittain hukkaan 58 supertankkerillista polttoainetta. Mitä asialle voi tehdä?

Katso video.

 

Alankomaiden rautatiet tekee säästöä

Alankomaiden rautatiet säästää 20 miljoonaa euroa vuodessa käyttämällä ILOG:n optimointiteknologiaa. Katso video.


 

Liikennejärjestelmät ovat osa suurempaa järjestelmää

Kun ajattelemme uudelleen, miten pääsemme paikasta A paikkaan B, meidän on sovellettava uutta teknologiaa ja uusia käytäntöjä vanhojen olettamusten ja tapojen sijaan. Meidän on parannettava kuljettajien kokemusta, ei vain sitä missä ja milloin he ajavat. Tämä johtaa siihen, että autot ja tiet kehittyvät. Myös julkinen liikenne kehittyy. Esimerkki:

Smarter traffic management systems reduce traffic congestion

Älykkään liikennejärjestelmän (US) ansiosta Tukholman kaupungin ruuhkat vähenivät 20 ja päästöt 12 prosenttia. Lisäksi julkisen liikenteen käyttö on lisääntynyt huomattavasti.

Cities around the world are building smarter transportaion systems, reducing traffic congestion in the process.

Tuoreessa työmatkaliikenteestä tehdyssä tutkimuksessa (US) ilmeni, että ruuhkien takia yöunet jäävät liian lyhyiksi, työtunteja menetetään ja muitakin ongelmia syntyy. Joissakin kaupungeissa lähes puolet vastaajista sanoi, että nykyinen liikennejärjestelmä aiheuttaa heille stressiä.

Traffic congestion was a topic of a recent IBM Global Innovation Outlook conference.

Liikenne (US) oli yksi niistä aiheista, joita käsiteltiin IBM:n Global Innovation Outlook konferenssissa, jossa muutamilta älykkäiltä ihmisiltä kysyttiin: miten voimme parantaa autoja, teitä ja julkista liikennettä ja miten tavaroita kannattaa kuljettaa?


 

Säästöä raideliikenteen optiomoinnilla

Älykkyys, analytiikka ja optimointi muokkaavat kuljetusalan edelläkävijää uuteen uskoon.

Alankomaiden rautatiet säästää 20 miljoonaa euroa vuodessa käyttämällä ILOG:n optimointiteknologiaa.