Suoraan sivulle

Hankinta

IBM:n älykkäiden ratkaisujen avulla yrityksesi hankintaketjusta tulee läpinäkyvämpi. Tärkeintä on, että tilattavan tavaran määrän voi joustavasti mukauttaa kysyntään. Kun hankintaketjua tarkkaillaan huolellisesti, myös mahdolliset toimitushäiriöt tulevat esille ja niihin voidaan reagoida välittömästi.


Markkinointi

IBM:n älykkäiden markkinointiratkaisujen avulla yrityksesi voi tehostaa vuorovaikutusta asiakkaidensa kanssa. Esimerkiksi ajankohtaiset tarjoukset ja markkinointi voidaan kohdentaa tarkasti erilaisille asiakkaille sopiviksi.


Myynti

IBM:n ratkaisujen avulla yritys voi tarjota asiakkailleen samanlaisen ostokokemuksen sekä myymälöissä että verkko- ja mobiiliympäristössä. Tuotteille ja palveluille voi tarjota lukuisia tilaus-, kokoonpano- ja hinnoitteluvaihtoehtoja. Joustava tilausprosessi mahdollistaa tuotteiden noutamisen mistä vain.


Asiakaspalvelu

Hyvän asiakaspalvelun varmistaminen ja asiakasuskollisuuden kehittäminen on tärkeää kaikille yrityksille. IBM:n ratkaisujen avulla yritys voi taata kullekin asiakkaalle parhaiten sopivan palvelun. Yritys saa myös uusia keinoja tuotteiden ja palveluiden toimitukseen, asennukseen sekä esimerkiksi asiakaskäyntien mittaamiseen.