Til hovedindhold

Fremtidens byer

Boliger med fornuftigt energi-forbrug, trafik der flyder jævnt, borgercentreret service og sikre lokalområder – det er alt sammen muligt.

6 IBM-eksperter hjælper København med at blive C02 neutral

København har en målsætning om at blive verdens første CO2 neutrale hovedstad i 2025. Dette er meget ambitiøst, hvilket bl.a. kræver, at byen bruger sine ressourcer og energi mere intelligent. På baggrund af målsætningen er København blevet udvalgt som case til IBM’s ”Smarter Cities Challenge Program”.
Smarter Cities Challenge blev lanceret i 2011 og er det største filantropiske initiativ i IBM’s CSR-program. Der er tale om et treårigt program, der omfatter i alt 100 byer, hvoraf København er den første danske by, der deltager i programmet.
Tilbage i november 2012 blev København, sammen med 30 andre byer fordelt over hele verden, udvalgt til at modtage IBM’s Smarter Cities Challenge donation i 2013. Københavns Kommune blev udvalgt på baggrund af en meget motiveret og gennemarbejdet ansøgning.

Et globalt IBM-team er nu ankommet til København for at give anbefalinger til, hvordan byen kan løse den store udfordring om at blive C02 neutral i 2025. IBM-eksperterne skal gå i dybden med - og komme med løsningsforslag til - problemstillinger identificeret af byens ledelse. Under opholdet arbejder teamet tæt sammen med byens embedsmænd og andre eksperter inden for energi- og klimasektoren på at analysere data og indsamle input. Teamet vil være i dialog med mere end 140 repræsentanter fra både den private og den offentlige sektor, herunder bl.a. uddannelsesinstitutioner og interesseorganisationer.

IBM-teamet leverer derefter detaljerede anbefalinger til, hvordan byen kan implementere løsninger på de pågældende problemstillinger, og vil derefter, som afslutning på opholdet, præsentere disse på Københavns Rådhus for en bred skare af interessenter.

Læs mere om projektet på denne blog:


Har vi fantasi og vilje til at gøre livet i byerne bedre?

Om få år vil 2 ud af 3 danskere bo i byerne. Det skaber et pres på byernes infrastruktur, og der bliver konkurrence mellem byerne om at tiltrække de mest spændende virksomheder, de bedst begavede borgere og de største skatteydere. Hvem der vinder konkurrencen bliver et spørgsmål om fantasi og vilje til at udvikle byerne. Teknologierne findes allerede.

Vil du vide mere om Smarter Cities, kontakt:

  • Anders G.Christiansen


Smarter Planet Leader


Intelligente byer vil udvikle mere for mindre

Byerne vokser, og det skaber behov for nye løsninger inden for trafik, energiforsyning, vandhåndtering, beredskab, borgerservice og sundhedsvæsen.


 

Systemer i intelligente byer

Læs mere her

Den offentlige sektor I takt med at det offentlige indfører intelligente løsninger for at stimulere økonomien og gavne borgerne, bør man stille spørgsmålet: Kan selve driften af den offentlige sektor også foregå mere intelligent?

Læs mere her

Sundhedsvæsen Med værktøjer som elektroniske patientjournaler og trådløst IT-udstyr gøres vores systemer mere intelligente og billigere.

Læs mere her

Energi Med intelligente elnet kan forsyningsvirksom-hederne bedre styre den strøm, der går gennem vores systemer. Og brugerne kan styre forbruget af el i deres husstande og i de enkelte apparater.

Læs mere her

Trafik Vi bliver stadig mere afhængige af at kunne transportere personer og ting fra et sted til et andet, i takt med at urbaniseringen tager til. Vores biler bliver mere og mere intelligente. Så hvad med vejene?

Læs mere her

Vand Netværk af sensorer, intelligente målere og avanceret IT og analyse hjælper med til at sikre forsyningen af rigeligt og rent vand rundt omkring på jorden.


 

Sådan kan det gøres

 

Se videoen

Serien "The Smarter City" Den moderne by er et system bestående af systemer. Når der samarbejdes, skabes resultater.

Se videoen

The Living City Sådan opfylder man et stigende behov for uddannelse, sundhedsydelser og sociale ydelser – i takt med at befolkningen vokser.

Se videoen

Powering the City Sådan implementerer man et mere intelligent system til produktion, styring og distribution af energi og vand.

Se videoen

City in Motion Sådan udnytter man nye muligheder inden for trafik og rejser, når man står over for færre ressourcer og et stigende befolkningstal.

Se videoen

Developing the City Fokus på kontorbygninger og måden, vi arbejder på.

Se videoen

City of Dreams Vi retter blikket mod byernes fremtidige økonomi og udvikling.