Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM v Braziliji odprl laboratorij za industrijske rešitve na področju naravnih virov

IBM je v brazilskem mestu Sao Paolo odprl laboratorij za panožne rešitve NRIS (Natural Resources Industry Solutions Lab). Laboratorij bo pomagal podjetjem, ki črpajo rude, nafto ali plin, pri uporabi inovativnih tehnologij, da bodo z njihovo pomočjo dosegali operativne, okoljske in dobavne zahteve s katerimi se ta dejavnost sooča.

Novi razvojni laboratorij za programsko opremo bo lociran v Sao Paolu, a bo imel nacionalni domet saj bo služil vsem brazilskim podjetjem, ki se ukvarjajo s pridobivanjem naravnih virov in v zadnjem času beležijo rast. Laboratorij bo povezan z globalnim omrežjem laboratorijev in centrov za panožne rešitve, kar bo timom omogočilo izmenjavo globalnega znanja z lokalnimi strankami. Delovanje laboratorija bo vključeno v obstoječe objekte kjer domujeta IBM Research Brazilija, ki se osredotoča na razvoj, in NRSC (Natural Resources Solution Center), ki se osredotoča na razvoj rešitev in interakcijo s strankami.

Potrebe po naravnih virih v svetu neprestano naraščajo, a rezerve na našem planetu so vedno manjše. V takih razmerah podjetja maksimalno zmanjšujejo stroške, medtem, ko se cene, konkurenca in tveganja povečujejo. Podjetja v tej panogi iščejo načine za povečanje transparentnosti delovanja celotnega podjetja, vpogleda v finančne učinke operativnih odločitev ter sposobnosti vedeti kaj se dogaja, dogajanje oceniti in nanj reagirati. Novoustanovljeni laboratorij, ki je prvi te vrste v Braziliji, se bo osredotočal na razvoj avtomatiziranih rešitev, ki bodo podjetjem pomagala pri iskanju odgovorov na omenjene izzive. Laboratorij bo brazilskim podjetjem omogočal dostop do najnovejših tehnologij, ki jih že uporabljajo sorodna podjetja drugod po svetu.

Več na http://www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/38620.wss