Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM predstavil zEnterprise EC12: nov varni strežnik za računalništvo v oblaku in računalniške centre v večjih podjetjih

Nov osrednji strežnik zEnterprise EC12 družbe IBM je najzmogljivejša in tehnološko najnaprednejša različica sistema, ki je že 48 let glavni člen računalništva v velikih podjetjih. Sistem vključuje edinstvene tehnologije, kot so kriptografski koprocesor, FlashExpress (nova tehnologija za pomnilnike) in nov sistem povezovanja s kabli pod stropom, kar prvič omogoča gradnjo računalniškega centra brez dvignjenega poda.

Osrednji računalniki še naprej podpirajo pomemben delež podatkovnega okolja pri večini velikih podjetij. Ko se takšna podjetja spoprijemajo z jasno opaznim naraščanjem količin podatkov, iščejo nove načine za varovanje in pridobivanje koristnih vpogledov iz kritičnih informacij, kot so finančni podatki, podatki o strankah in podatki o virih podjetja, s katerimi bi oblikovali nove storitve za stranke. Nov zEC12 omogoča izjemno varnost in robustno podporo za operativno analitiko, ki lahko podjetjem omogoča prečesavanje velikanskih količin neobdelanih podatkov in preoblikovanje teh podatkov v koristne informacije, s katerimi lahko pridobijo konkurenčno prednost. Maloprodajno podjetje lahko na primer iz velikih količin podatkov o spletnih nakupih pridobi vpoglede, ki mu omogočijo ustvarjanje bolj osebne nakupovalne izkušnje.

IBM zEC12 je rezultat obsežne naložbe v raziskave in razvoj v višini več kot milijardo dolarjev. Gre za doslej najvarnejši sistem, namenjen velikim podjetjem, saj so vanj vgrajene varnostne funkcije, ki ustrezajo zahtevam varnostnih in skladnostnih standardov v različnih panogah. Sistem vključuje kriptografski koprocesor Crypto Express4S, ki omogoča zasebnost transakcij in občutljivih podatkov. Strežnik zEC12 vključuje operativno analitiko, ki omogoča nadzor in analizo obremenitve sistema v skoraj realnem času. Ker v primerjavi s predhodnikom prinaša 25 odstotkov večjo zmogljivost na jedro procesorja in za 50 odstotkov večjo skupno zmogljivost, je zEC12 idealen za gradnjo hibridnega oblaka.

Več: http://www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/38653.wss