Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM in Singapurski svet za gospodarski razvoj sodelujeta pri zagonu centra za dobavne verige

IBM in Singapurski svet za gospodarski razvoj (EDB – Economic Development Board) sta sodelovala pri lansiranju novega centra, ki je namenjen razvoju tehnologij na osnovi analitike, kar bo podjetjem pomagalo pri izboljševanju dobavnih verig.

IBM-ov kompetenčni center za analitiko dobavnih verig bo pomagal razvijati regionalno znanje na področju dobavnih verig in razvijal globalno programsko in strojno opremo namenjeno rešitvam za dobavne verige, ki bosta zasnovani na tehnologijah za poslovno analitiko. Cilj je strankam iz maloprodaje in proizvodnje pomagati pri pridobivanju boljšega vpogleda v informacije pridobljene iz velikih količin podatkov (Big data), povečevati operativno učinkovitost ter se povezati z »digitalno spretnimi« potrošniki.

IBM Supply Chain Analitycs CoC Singapur je prvi tovrstni center v Singapurju in bo tesno sodeloval z IBM-ovimi arhitekti vključenimi v obstoječe IBM-ovo omrežje centrov za dobavne verige v Indiji in ZDA. Analitika dobavne verige podjetjem pomaga pri usklajevanju zahtev strank s prodajnimi in marketinškimi aktivnostmi, kar lahko popolnoma preobrazi način nabave potrošnega materiala, trženja, prodaje in izpolnjevanja zahtev strank. Center, lociran v eni najhitreje rastočih regij, se bo osredotočal na razvoj analitskih in tehnologij računalništva v oblaku za Azijsko-tihomorsko regijo in preostali svet. IBM-ovi znanstveniki iz treh centrov bodo sodelovali s singapurskimi raziskovalnimi in izobraževalnimi ustanovami pri tehnološki izmenjavi, skupnem raziskovanju in komecializaciji projektov. Dogovor predstavlja nadaljevanje IBM-ove globalne naložbe v širjenje vodilnega položaja na področju poslovne analitike. Poleg omenjenih treh centrov za analitiko na področju dobavnih verig, ima IBM še osem globalnih centrov za rešitve na področju analitike (Berlin, Peking, Dallas, London, New York, Tokio, Washington in Zürich.

Več o sodelovanju si preberite na http://www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/38604.wss